Stoppelbaard

STOPPELS: DE DRIE DAGEN-BAARD

Iedereen kent hem wel: de stoppelbaard, ook wel de drie dagen-baard genoemd. Na het scheren van je baard ontstaan er al gauw stoppels. Na een paar dagen krijg je dan een korte baard van stoppels. Deze stoere look is erg geliefd, maar je moet een stoppelbaard wel goed onderhouden. In dit artikel lees je meer over het bijhouden, onderhouden en trimmen van een stoppelbaard.

Lengte stoppelbaard

Wat is de ideale lengte voor een stoppelbaard? Baarden komen natuurlijk in verschillende vormen en lengtes voor. Iedere man is anders, dus voor iedereen verschilt het wat de ideale lengte van een stoppelbaard is. Voor iedere man kan de stoppelbaard verschillen, doordat de baardharen anders groeien. Sommigen hebben een lichte baardgroei, waar anderen juist een zware baardgroei hebben. Hoeveel millimeter je stoppelbaard het beste kan zijn, is afhankelijk van jouw type baardgroei en de gewenste look. Lees hieronder de ideale stoppelbaardlengtes voor een lichte of zware baardgroei.

LICHTE BAARDGROEI

Hoeveel millimeter is de beste stoppelbaard voor mannen met een lichte baardgroei? Met een lichte baardgroei kan het zijn dat de baarddichtheid wat minder is. Voor een mooie stoppelbaard met een lichte baardgroei moet je de baardharen wat langer laten groeien. Probeer een stoppelbaardlengte van 2 tot 4 mm.

ZWARE BAARDGROEI

Wanneer je een zware baardgroei hebt, dan is een korte lengte voor je stoppelbaard al mooi genoeg. Laat jouw stoppelbaard groeien tussen de 1 en 2 mm. Doordat je gezicht goed gedekt wordt door je zware baardgroei, hoef je minder lang te wachten tot je stoppelbaard de ultieme lengte heeft bereikt.

Stoppels

TIPS OVER HET LATEN GROEIEN VAN JOUW BAARD

Er bestaan veel verschillende soorten stoppelbaard modellen: wat jij leuk vindt, hangt natuurlijk af van je smaak. Heb je een beginnende baard en nog niet zoveel verstand over het laten groeien van een baard?

Stoppelbaard bijhouden

Mannen met een stoppelbaard behouden deze stoere look niet zonder moeite. Je moet de stoppelbaard goed bijhouden. Je hoeft hem niet elke dag te trimmen of scheren, zoals voor een gladgeschoren gezicht, maar wel een paar keer per week. Wil je weten wat een goede manier is om de baard te trimmen? Wij hebben een stappenplan voor je gemaakt met tips voor het trimmen van je baard.

TIPS OM JE BAARD TE TRIMMEN

1KIES EEN GESCHIKTE KAM

Om jouw stoppelbaard netjes te trimmen, is het goed om te kiezen voor het juiste kamhulpstuk op jouw trimmer. Van 2mm voor een korte baard tot bijvoorbeeld 6mm voor een iets langer baardje. Met de juiste kamlengte zorg je dat jouw stoppelbaard goed in model komt.

2TRIM JE BAARDHAAR SYMMETRISCH

Trim je baardhaartjes op een gelijke lengte met jouw trimmer. Wanneer je jouw baardhaar trimt voordat je gaat scheren, verlicht je het trekkerige gevoel van scheren. Verder zorgt het er ook voor dat je scheermesjes minder verstopt raken.

3BEPAAL JE STOPPELBAARDMODEL

Trim je baardhaar en bepaal hiermee de gewenste vorm van je stoppelbaard. Onze tip: probeer het haar in je nek en op je wangen korter te houden dan de rest van je baardhaar voor een mooi resultaat.

4CHECK DE SYMMETRIE

Controleer of beide kanten van je gezicht gelijk of symmetrisch zijn. Probeer je baardhaar aan beide kanten even lang te krijgen.

5HYDRATEER JE GEZICHT

Voordat je gaat scheren, was je je gezicht met lauw of warm water. Zo hydrateer je jouw gezicht en je baardharen. Daarna smeer je de plekken die je wilt scheren in met een scheerschuim of scheergel. De juiste scheerproducten voorkomen wondjes of huidirritatie.

6GEBRUIK ZACHTE SCHEERTECHNIEKEN

Probeer tijdens het scheren zachte en lichte bewegingen te maken. Druk het scheerapparaat niet te dicht op de huid. Twijfel je over of je nat of droog moet scheren? Lees ons advies over droog en natscheren en kom erachter welke techniek bij jou past.

7SPOEL JE SCHEERMES AF

Door regelmatig je mesje af te spoelen tijdens het scheren voorkom je een ophoping van haartjes en schuim. Zo blijft het scheermes goed scherp voor een beter resultaat.

8WERK HET NETJES AF

Voor een strak, afgewerkte stoppelbaard kun je een precisiemesje gebruiken. Hiermee kun je verschillende hoeken en kleine plekjes goed afwerken.

9SPOEL JE GEZICHT AF

Na het trimmen en scheren, spoel je je gezicht af met koud water. Daarna dep je je gezicht droog en smeer je het gezicht in met een verzachtende aftershave.

Korte baard

STOPPELBAARD ONDERHOUDEN

Naast het bijhouden van je stoppelbaard is het onderhouden van je gezicht - en dus je stoppelbaard - met geschikte verzorgingsproducten van belang. Jeuk aan de baard wil je voorkomen, dit kan namelijk een vervelend gevoel geven. Gebruik na het trimmen en scheren altijd een aftershave, zoals de NIVEA Sensitive Cooling Aftershave Balsem. Verder adviseren we je om je gezicht in te smeren met een voedende gezichtscrème, zoals de NIVEA Protect & Care Hydraterende Gezichtscrème.
 
Heb je last van een jeukende baard? Lees dan snel onze tips over het voorkomen van een jeukende baard.