Het verschil tussen dag- en nachtcreme


EN HOE DEZE ELKAAR PERFECT AANVULLEN
Je huid heeft een eigen bioritme, maar welke huidverzorging heeft zij nodig op welk moment van de dag? Met de juiste dag- en nachtcrèmes wordt je huid optimaal beschermd en verzorgd.

Waarom dag- en nachtcrème?

Elke dag in het leven van een vrouw is anders en iedere vrouw heeft haar eigen ritme. En dat is waarom je regelmatige huidverzorging nodig hebt. Waarom gebruiken we dag- en nachtcrème? Gedurende de dag moet je huid beschermd worden tegen de invloeden uit de omgeving, maar 's nachts heeft je huid ondersteuning nodig tijdens het herstelproces. Lees hier wat het verschil is tussen dag- en nachtcrème en welke goed zijn voor jouw huidtype.

Verschil tussen dag- en nachtcrème: bescherming en herstel

Er zijn grote verschillen tussen dag- en nachtcrèmes. Waarom gebruik je een dagcrème? Gedurende de dag heeft je huid vocht en bescherming nodig:
  • Breng 's ochtends na het reinigen van je gezicht je dagcrème aan. Je dagcrème hydrateert de huid en werkt als een beschermend schild tegen invloeden vanuit de omgeving. 
  • Dagcrèmes met antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en helpen de huidcellen te beschermen tegen oxidatieve stress. 
  • Ben je veel buiten overdag? Gebruik dan een dagcrème met zonnefactor. Deze beschermt je huid tegen de zon en voorkomt vroegtijdige veroudering. 
  • Gekleurde dagcrèmes zorgen ervoor dat je teint er buitengewoon fris en glad uitziet. 
  • Lees hier meer over welke dagcrème het best past bij jouw huidtype.

Waarom gebruik je een nachtcrème? 's nachts wordt met volle kracht gewerkt aan het herstel van de cellen en is je huid zeer ontvankelijk voor voedende bestanddelen:
  • Breng na zorgvuldig reinigen nachtcrème aan op je gezicht en hals. Nachtcrème is meestal voller en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid. 
  • In tegenstelling tot dagcrèmes, bevatten nachtcrèmes geen zonnefactor. Gebruik dagcrème niet als nachtcrème, omdat een zonnefactor dan overbodig is. Dit is ook de reden dat je een nachtcrème niet als dagcrème moet gebruiken, je huid heeft overdag namelijk bescherming nodig. Bijvoorbeeld tegen de zon.
Dagelijkse verzorging: UV-bescherming

Dagcrème: een beschermend schild tegen zonnestralen

Zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid. Dit is de reden dat je een dagcrème met zonnefactor moet gebruiken, zoals NIVEA Essentials Hydraterende Dagcrème.

Nachtcrème: Herstelt je huid terwijl je slaapt

Nachtcrème bevat voedende bestanddelen en is buitengewoon vol, omdat onze huid ’s nachts aan het werk gaat. Als we slapen worden (onder andere) verschillende hormonen verspreid, die verantwoordelijk zijn voor het herstel van de cellen. Ook is de bloedcirculatie en de toevoer van voedingsstoffen veel hoger dan overdag. Nachtcrèmes bevorderen, samen met gezonde slaap, het herstel van de huid. Anti-verouderingsbestanddelen zijn ook buitengewoon belangrijk voor onze huidverzorging 's nachts. Welke nachtcrème je kunt gebruiken is bijvoorbeeld de NIVEA CELLular Anti-Age Nachtcrème, met zijn celactiverende bestanddelen, ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid, verbetert vernieuwing van de huid en zorgt voor een jeugdige teint.

DAG- EN NACHTCRÈME: VOOR EEN MOOIE HUID

De complete huidverzorging

Voor een complete huidverzorging heb je meer dan een dag- en nachtcrème nodig. Zo heeft de huid rondom de ogen extra verzorging nodig. De huid is hier erg dun en extreem gevoelig in vergelijking met andere delen van het gezicht. De huid rond de ogen bevat bijna geen talgkliertjes of ondersteunend vetweefsel. Dit betekent dat de huid hier sterker reageert op externe omgevingsinvloeden: droge lucht, zonlicht maar ook slaapgebrek en ongezond eten.

Een hydraterende oogcrème heeft herstellende en verkwikkende eigenschappen.

Oogcrème

Bescherming met oogcrème

Je gezichtshuid wordt de klok rond beschermd met een dag- en nachtcrème die bij jouw huidtype past, maar de gevoelige huid rond je ogen heeft extra aandacht nodig. Gebruik een oogcrème met bestanddelen zoals hyaluronzuur of Q10.

Gezonde slaap

Slaap je mooi!

Maak van de tijd die je in bed doorbrengt je schoonheidsslaapje en verwen jezelf met 7 tot 8 uur slaap per nacht. Je slaapt beter als je 2-3 uur voor je gaat slapen je avondmaaltijd hebt gegeten en je laatste kopje koffie hebt gedronken.


Dag- en nachtcrème: afgestemd op de behoeften van je huid

De sleutel tot succes ligt niet alleen in de bestanddelen maar ook in het verschil in consistentie van dag-, nacht- en oogcrèmes. Wat is het verschil tussen dag- en nachtcrème? De juiste dagcrème is licht, wordt snel opgenomen en maakt de teint mat. Dit is de reden dat het de perfecte make-upbasis is, maar een nachtcrème is voller en dikker. Deze blijft langer op de huid zitten en werkt dus de hele nacht door. Het gevoelige gebied rond de ogen wordt gevoed met een lichte textuur. Zorg ervoor dat je oogcrème snel intrekt en ook intensief voedend is.