Beste dagcrème

DE BESTE DAGCRÈME VOOR JOUW HUID

Je gezicht is de spiegel van je persoonlijkheid. Zorg ervoor dat je huid er de hele dag door fris uitziet met behulp van je persoonlijke schoonheidsritueel en de juiste dagcrème. Omdat een stralend gezicht deuren opent. Ontdek alles over goede gezichtsverzorging en welke dagcrème het beste bij jou past.

START JE DAG MET GEZICHTSREINIGING & VERZORGING MET DAGCRÈME

Elke dag is weer anders en heeft zijn eigen ritme. En dat is de reden dat jouw huid een regelmatige gezichtsverzorging waardeert. Je moet er de tijd voor nemen, vooral 's ochtends wanneer je vaak onder tijdsdruk staat. Je huid heeft gedurende de dag veel vocht en bescherming tegen externe invloeden nodig.
Beste dagcrème vrouwen

BEGIN MET REINIGING VAN JE GEZICHT

Het reinigen van de huid is altijd de eerste stap in de verzorging – ook 's ochtends omdat je huid zich gedurende de nacht heeft hersteld. Dode huidcellen moeten altijd zorgvuldig verwijderd worden. Alleen dan kunnen de voedende elementen van een dagcrème volledig hun werk doen. Gebruik een milde reinigingsmelk met vochtinbrengende ingrediënten.

Dagcrème kiezen

GEBRUIK EEN TONIC

De tweede stap na het reinigen is het gebruik van een tonic. Doe een beetje tonic op een wattenschijfje en breng het aan op je gezicht. Hiermee verwijder je de achtergebleven resten van de reiniger en bereid je je huid voor op de dagcrème. Je huid is nu opgefrist en straalt, klaar voor je dagcrème.

Welke dagcrème moet ik gebruiken

KLOP EEN OOGCRÈME IN DE HUID

De huid rond je ogen vraagt speciale aandacht: daar is de huid extreem dun en wordt deze extra belast door het knipperen van en wrijven in je ogen. Oogcrème voorkomt rimpels als het gevolg van lachen en een droge huid. Zo breng je oogcrème op de juiste manier aan: met je ringvinger van binnen naar buiten langs het onderste ooglid kloppen.

Wat is een goede dagcrème

KLOP EEN OOGCRÈME IN DE HUID

Geef je huid de verzorging die het nodig heeft met een voedende dagcrème. Zie je er wat moe en bleekjes uit? Geef je gezicht een oppepper: gebruik een gekleurde crème, zoals NIVEA BB-Cream 5-in-1, of meng een beetje foundation door je dagcrème. Ben je overdag veel buiten? Gebruik dan een dagcrème met SPF. Deze beschermt je huid tegen de zon en voorkomt vroegtijdige veroudering.

HET VERSCHIL TUSSEN DAG- EN NACHTCRÈME

Je huid heeft een eigen dag- en nachtritme. Gedurende de dag heeft hij bescherming en vocht nodig, ’s nachts is er juist behoefte aan ondersteuning bij het natuurlijke herstelproces. Dag- en nachtcrème moeten dus perfect op elkaar afgestemd zijn. Omdat de huid 's nachts hard aan het werk is om zich te herstellen, zijn nachtcrèmes vochtinbrengend en vooral rijk aan actieve ingrediënten. 
 
Dagcrèmes bevatten SPF, nachtcrèmes niet. Dat is een van de redenen dat het beter is om 's nachts geen dagcrème te gebruiken, omdat een zonnefactor dan overbodig is. Breng de nachtcrème even zorgvuldig en nauwkeurig aan als je dagcrème. Lees meer over het verschil tussen dag- en nachtcrèmes.
Wat is een goede dagcrème

WELKE DAGCRÈME MOET IK GEBRUIKEN?

Het is belangrijk te weten welk huidtype je hebt om de perfecte dagcrème te vinden. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Iedereen heeft een andere huid en deze verandert bovendien in de loop van de tijd. Maar je kunt de huid grofweg indelen in vijf categorieën. Kijk welk huidtype jij hebt en welke dagcrème het beste bij jou past.

DAGCRÈME VOOR DE GECOMBINEERDE HUID

Kenmerken: de huid glimt en er kunnen onzuiverheden ontstaan in de T-zone. De wangen zijn normaal tot droog. Voor de verzorging van beide zones biedt NIVEA Essentials +24H Hydraterende Dagcrème bescherming voor de gecombineerde huid. Lees hier meer over de gecombineerde huid.

DAGCRÈME VOOR DE DROGE HUID

Kenmerken: minder elastisch, gaat sneller jeuken en raakt snel geïrriteerd. Gebruik een rijke en voedende gezichtscrème, zoals NIVEA Q10 Power +Extra Voedende Dagcrème. Lees hier meer over de droge huid.

DAGCRÈME VOOR DE NORMALE HUID

Kenmerken: heeft een goede doorbloeding, elastisch, probleemloos. Tip: de normale huid heeft vooral vocht en bescherming nodig. Je kunt dode huidcellen verwijderen met een normale gezichtsscrub. Lees hier meer over de normale huid.

DAGCRÈME VOOR DE ONZUIVERE HUID

Kenmerken: neigt naar actieve talgproductie en raakt snel geïrriteerd. Onzuivere huid kan onder andere veroorzaakt worden door hormonale veranderingen. Tip: gebruik een antibacteriële reinigingsgel.

DAGCRÈME VOOR DE GEVOELIGE HUID

Kenmerken: droog, vaak rood, strak en reageert vaak gevoelig. Tip: een kalmerende, geurvrije vochtinbrenger. NIVEA Essentials +24H Sensitive Dagcrème is intensief vochtinbrengend en vermindert de tekenen van een gevoelige huid.

 

DAGCRÈME VOOR DE RIJPE HUID

Na je dertigste nemen de eigen actieve componenten van de huid, zoals collageen en hyaluronzuur, af. Je huid is minder in staat vocht vast te houden dan de jaren ervoor. Het resultaat: je huid verliest aan volume. Natuurlijk kunnen we het verouderingsproces niet stopzetten, maar de juiste anti-rimpelcrème kan de veroudering wel vertragen.

Beste dagcrème vrouwen

GA RIMPELS TE LIJF MET ANTI-AGING CRÈME

Een jonge en strakke huid – wie wil dat niet? Je huid blijft langer strak of veroudert sneller afhankelijk van erfelijke factoren, voeding en levensstijl. Het zorgvuldig en systematisch verzorgen van je huid kan de tekenen van veroudering goed tegengaan. Hoe ouder je wordt, des te belangrijker is het je huid te stimuleren met een speciale anti-rimpelcrème. Lees hier meer over de verzorging van de rijpere huid.