Een egale huid krijgen

HOE KRIJG JE EEN MOOIE, EGALE HUID?

Hoe krijg je een egale huid? Dit is een vraag waar velen mee zitten. Onze huidskleur kan soms ongelijk ogen of in de loop der tijd niet meer zo egaal overlopen. Wil je ervoor zorgen dat je weer een egale huid krijgt? Dan hebben wij wat handige tips voor een mooie, egale huid voor je. In dit artikel lees je meer over een egale huid krijgen en hoe je ervoor zorgt dat je gezicht er stralend uitziet.

WAT HOUDT EEN EGALE HUID IN?

Kinderen hebben over het algemeen een stralende huidteint, een gave huid en poriën in het gezicht van een kind zijn vrijwel onzichtbaar. Dit noemen we een egale teint of egale huid. Een egale huid in het gezicht wordt vaak als fris, gezond en mooi gezien. Naarmate je ouder wordt, verandert je huid natuurlijk. Hierdoor kan het zijn dat jouw huid wat minder egaal is dan vroeger.

Een egale huid gezicht

TE VEEL TALG

Wanneer er te veel talg wordt geproduceerd, met name wanneer de opperhuid wordt aangetast of het hormonale evenwicht wordt verstoord, verwijden de poriën in je huid zich en stapelen de onzuiverheden zich op. De huidtextuur wordt zichtbaar en er verschijnen zowel puistjes als mee-eters op je gezicht.

WAAROM IS MIJN HUID NIET EGAAL?

Waarom verliest de teint van je huid haar gelijkmatigheid? We benoemden eerder al dat je huid verandert door de jaren heen. Ouderdom is dus een reden waarom je huid minder egaal wordt. Wanneer de huid ouder wordt, externe agressies en hormonale veranderingen ondergaat, raakt de flexibiliteit, kracht en uniformiteit van de teint verstoort. Zo krijg je uiteindelijk een minder egale huid. Hieronder lees je andere redenen die bijdragen aan het verminderen van een egale huid van het gezicht.

SLECHTE BLOEDCIRCULATIE

Een slechte bloedcirculatie kan ook roodheid bevorderen en de gelijkmatigheid van de huidteint aantasten. Wanneer de doorbloeding niet goed werkt in je huid bevordert dit ook huidveroudering.

TE WEINIG TALG

Wanneer er te weinig talg wordt geproduceerd, gebeurt het tegenovergestelde van wanneer je huid te veel talg produceert. Wanneer het vocht in de huid te snel verdampt – bijvoorbeeld onder invloed van wind of kou – droogt de opperhuid uit, raakt geïrriteerd en verzwakt. Wat dan volgt is roodheid, verlies van glans of een ruwe textuur van de huid.

Pigment

PIGMENTVLEKKEN

Tenslotte kunnen pigmentvlekken, ook wel bruine vlekken of ouderdomsvlekken genoemd, ontstaan bij het ouder worden of na langdurige blootstelling aan UV-stralen. Dit zorgt er dan weer voor dat je huidskleur in je gezicht niet meer egaal overloopt.

TIPS VOOR EEN MOOIE EGALE HUID

Maar hoe los je dit nou op? Hieronder lees je onze tips over een egale huid en wat de juiste behandeling om zo’n egale huid te krijgen precies is.

TIP 1: BESCHERM JE HUID TEGEN BESCHADIGING

Een belangrijke manier om een egale teint te behouden, is de huid beschermen tegen beschadiging. Vermijd directe blootstelling van de huid aan de zon. Bescherm je huid met producten die SPF bevatten, zoals zonnebrand, zelfs als het er buiten bewolkt uit ziet.

Wordt het kouder buiten? Dan is de kans groot dat je huid sneller uitdroogt. Verzorg je gezicht daarom met een vochtinbrengende crème. Zo bewaar je de natuurlijke beschermlaag van de huid en help je haar versterken.

 

TIP 2: VOLG EEN GOEDE HUIDVERZORGINGSROUTINE

Geen egale teint zonder een gezonde huid! Een overproductie van talg, een droge huid of ongeschikte producten zijn de oorzaak van vele kleine huidafwijkingen, zoals roodheid en puistjes. Om de teint van je gezicht te egaliseren, is een goede gezichtsverzorgingsroutine van belang. Stel een routine op die past bij je huidtype en de gevoeligheid ervan. Gebruik zachte en doelgerichte cosmetica.

De basis? Een huidvriendelijke reiniging, gevolgd door het aanbrengen van een vochtinbrengende crème voor een egale huid in de ochtend én avond. Voeg één keer per week een zachte scrub toe aan je huidverzorgingsroutine. Als je opperhuid een specifiek probleem vertoont, kun je een serum met geconcentreerde actieve bestanddelen gebruiken om de teint te egaliseren, of het nu gaat om hydratatie, anti-vlekjes of anti-roodheid.

 

TIP 3: KIES VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

Het wordt soms vergeten, maar veel externe elementen bevorderen het verschijnen van oneffenheden en het verlies van een egale teint. Alcohol, tabak, een te vet of te zoet dieet kunnen een grote impact hebben op de vermindering van een egale huid. Ze versnellen namelijk huidveroudering waardoor er soms ook pigmentvlekken kunnen ontstaan op de huid. Verder werken ze mee aan de verwijding van je poriën, overproductie van talg of aan de uitdroging van je huid. Hetzelfde geldt voor het gebrek aan slaap, wat essentieel is voor een goede vernieuwing van de huidcellen. Of voor de afwezigheid van lichaamsbeweging, dat juist weer essentieel is voor de zuurstofvoorziening en de microcirculatie in je huid. Vergeet ook niet voldoende water te drinken om je huid van binnenuit te hydrateren.

 

Make-up voor een egale huid

TIP 4: GEBRUIK DE JUISTE MAKE-UP

Om de teint van je huid onmiddellijk egaal te maken, is make-up vaak onmisbaar. Hoewel het de oorzaak van het probleem niet aanpakt, biedt het onmiddellijke en doeltreffende verlichting wanneer je huid er grauw uitziet of er veel oneffenheden zijn. Pas echter op dat de opperhuid niet verstikt raakt onder een te dikke of ongeschikte foundation, waardoor het gebrek aan evenwicht alleen maar verergert. Kies een lichte formule die aangepast is aan je huidtype: droog, gevoelig, vet of gemengde huid. Het beste is als het product ook zonbescherming bevat.

Breng de foundation aan op een schone, droge en gehydrateerde huid. Kies voor een BB cream of een getinte moisturizer voor meer gebruiksgemak en lichtheid! Breng bovendien een concealer aan met je vingertop.

TIP 5: GEBRUIK NIVEA
LUMINOUS630 VOOR EEN EGALE HUID ZONDER MAKE-UP

Hoe egaliseer je je huidteint zonder make-up? Met een behandeling die pigmentvlekken vermindert, de oorsprong ervan aanpakt en de natuurlijke uitstraling van de huid onthult. Dankzij het gepatenteerde, huidvriendelijke bestanddeel, gecombineerd met vitamine E en hyaluronzuur, vermindert de NIVEA LUMINOUS630 Anti-Spot de intensiteit van verschillende soorten puistjes (ten gevolge van veroudering, slijmerigheid of hormonale veranderingen). LUMINOUS630 voorkomt ook het ontstaan van nieuwe puistjes. De LUMINOUS630-producten zijn dus perfect voor het creëren van een egale, mooie huid.

Een egale huid met Luminous630

EEN EGALE HUID BIJ MANNEN

Mannen hebben een andere huid dan vrouwen. Een egale huid voor mannen creëren, gaat dus anders dan een egale huid voor vrouwen creëren. De juiste huidverzorgingsproducten voor mannen vind je in de NIVEA MEN-gezichtsverzorgingsproductlijn. Deze verzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkelt voor de man. NIVEA MEN-huidverzorgingsproducten helpen je bij het verzorgen van je huid om zo weer een egale huid te krijgen. Heb je als man last van een droge huid? Lees dan onze verzorgingstips voor een droge gezichtshuid bij mannen.