WAT IS CONDITIONER?

Je hebt shampoo, crèmespoeling, droogshampoo, haarserum… maar wat is conditioner eigenlijk? Conditioner is een haarproduct dat je haar verzorgt zonder het te verzwaren. Het voedt het haar intensief, zodat het gezonder en minder droog wordt. Ook voorziet het je haar van glans en zorgt het ervoor dat je jouw haar makkelijker in model kunt brengen.

WELKE SOORTEN CONDITIONER ZIJN ER?

Er bestaan verschillende soorten conditioner. De verschillen zitten onder andere in de intensiteit van de voeding en de manier waarop je het gebruikt. Zo zijn er speciale conditioners die extra voeden, bijvoorbeeld voor beschadigd of droog haar. Conditioners voor fijn haar haar geven je haar meer volume, terwijl een product voor vet haar juist helpt om de talgproductie af te remmen.

WAT IS EEN LEAVE-IN CONDITIONER?

Een leave-in conditioner geeft je haar intensieve voeding, net als een reguliere conditioner. Het grote verschil zit in hoe je de conditioner gebruikt. De naam zegt het al, een leave-in conditioner kun je in je haar laten ‘zitten’. Je brengt het aan na het wassen van je haar en hoeft deze niet uit te spoelen. Een voordeel van leave-in conditioner is dat het minder tijd kost dan reguliere conditioner gebruiken en uitspoelen.

HET VERSCHIL TUSSEN CRÈMESPOELING EN CONDITIONER

Wat is het verschil tussen crèmespoeling en conditioner? Een conditioner repareert je haar en voedt het van binnenuit. Je haar wordt niet alleen beschermd tegen invloeden van buitenaf, ook worden oneffenheden weggestreken en het haar krijgt meer glans. Een crèmespoeling is wat lichter en voedt je haar niet van binnenuit, maar legt een beschermend laagje om je haren heen. Het zorgt voor minder klitten en laat je haar meer glanzen.
Vrouw met conditioner in haar haar - NIVEA

HOE GEBRUIK JE CONDITIONER?

Hoe gebruik je conditioner? Een conditioner breng je aan over de lengte en in de punten van het haar. De haarwortels sla je altijd over. Gebruik je hier conditioner, dan wordt het haar zwaar en zal het snel vetter worden.

 

EERST SHAMPOO OF CONDITIONER?

Kies je ervoor om eerst shampoo of conditioner te gebruiken? De meeste mensen wassen eerst het haar met shampoo en gebruiken daarna conditioner. Dat hoeft echter niet. Eerst conditioner gebruiken en dan pas shampoo wordt Reverse Wash System genoemd. Het heeft een aantal voordelen. Zo houd je de natuurlijke oliën in je haren beter vast. Ook zal het beschermende laagje dat je zo aanbrengt ervoor zorgen dat shampoo beter in je haren kan doordringen.