Haarstijlen man krullen

MAN MET KRULLEN? DOE JE VOORDEEL MET DEZE TIPS

Korte krullen, lange krullen of golvend haar: er zijn verschillende haarstijlen voor mannen met krullen. Maar hoe behandel je krullen voor heren nou het beste? Lees hier hoe je als man jouw krullen verzorgt, maar ook hoe je krullen bij mannen kunt stylen.

DIVERSE MANNENKAPSELS MET KRULLEN

Om te beginnen: hoe ontstaan krullen bij mannen eigenlijk? Krullen bij heren zijn afhankelijk van de haarzakjes in het haar. Hoe ovaler het haarzakje, des te meer krullen je hebt. Maar de ene haarstijl met krullen is de ander niet. Er zit veel variatie in alle mannenkapsels met krullen. Zo kun je een flinke bos met krullen hebben, of juist golvend haar. 

De gemene deler van alle mannen haarstijlen met krullen: er zit volume in je haar. En dat vraagt om een specifieke verzorging.

Krullen man verzorgen

KRULLEN VERZORGEN BIJ MANNEN

Krullen bij mannen verzorgen gaat iets anders dan steil haar. Zo kun je jouw krullende haar beter borstelen of kammen als het nat is of vochtig is. Op het moment dat je krullen kamt wanneer ze droog zijn, is de kans groot dat het haar pluizig wordt. Ook hoeven mannen met krullen hun haar niet vaak te wassen. Sterker nog, het is juist beter als je je krullen minder vaak wast. Met shampoo was je ook de beschermende talglaag weg, waardoor je haar en huid kunnen uitdrogen. Omdat krullen van zichzelf al redelijk droog zijn, is dit niet ideaal. Aan de andere kant is het juist wel een aanrader om conditioner te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je krullen minder droog en beschadigd raken.

KRULLEN BIJ EEN MAN STYLEN

Hoe je herenkrullen kunt stylen, hangt natuurlijk af van het type krullen dat je hebt. We maken onderscheid tussen lange krullen bij mannen en korte krullen bij mannen.

MANNEN MET KORTE KRULLEN

Het klinkt misschien gek, maar het stylen van korte krullen begint eigenlijk al bij de kapper. Op het moment dat je korte krullen goed geknipt zijn, hoef je eigenlijk helemaal niet zoveel aan styling te doen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je op een ochtend wakker wordt en je haren iets té wild door elkaar zitten. Vaak helpt het al als je jouw korte coupe nat of vochtig maakt onder de douche. Zit het daarna nog steeds niet zoals je wilt? Gebruik dan stylingproducten om je haar weer in model te krijgen!

MANNEN MET LANGE KRULLEN

Beschik jij over lange krullen? Dan kun je veel kanten op met je haar. Als je langer haar hebt, kunnen je krullen hun volume een beetje verliezen. Gelukkig kun je meer volume creëren door een mousse of spray te gebruiken. Zo kun je jouw lange krullen los dragen en nog altijd een veerkrachtige coupe hebben. Wil je jouw lange krullen even uit je gezicht, bijvoorbeeld tijdens het sporten of koken? Maak dan een knotje in je haar voor een leuk maar comfortabel kapsel.

WAX OF GEL GEBRUIKEN VOOR MANNENKRULLEN?

Om je kapsel met krullen te stijlen kun je wax of gel gebruiken. Wat werkt beter voor herenkrullen? Het voordeel van wax is dat het de krullen niet verzwaart. Dit is fijn, want zo houden je krullen hun volume vast. Aan de andere kant kun je ook gel voor mannenkrullen gebruiken. De werking van gel is vergelijkbaar, maar gel is wat natter van structuur. Hierdoor ‘plakt’ je haar wat eerder aan elkaar dan bij wax het geval is. Heb je een volle bos krullen, dan is gel een goede optie. Probeer onze NIVEA MEN Craft Stylers Fixating Gel dan eens! Het houdt je haar de hele dag mooi in model en is makkelijk uitwasbaar. Is je haar wat dunner, dan werkt wax misschien beter voor jouw haar. 

De NIVEA MEN Styling Cream mag dan geen wax of gel zijn, maar het is wel ideaal om haarstijlen van mannen met krullen in model te brengen. Het geeft een stevige fixatie zonder hard te worden. De innovatieve formule met Panthenol en Vitamine B3 versterkt en beschermt het haar. Je krullen worden dus gestyled en tegelijkertijd verzorgd!

GEBRUIK DEZE VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR JOUW KRULLEN