man met baard

Leer hoe je stoppels krijgt

Alles wat je moet weten over stoppels bij mannen, hoe je ze vorm geeft, verzorgt en op hun best houdt

Stoppels laten groeien

Laten we eerlijk zijn. Er zijn veel manieren om je gezichtshaar te dragen. Sommigen van ons houden van een glad geschoren gezicht, terwijl anderen hunkeren naar de 5 o'clock shaduw baard. Anderen willen weten hoe ze stoppels kunnen houden of hoe ze een 3-daagse baard kunnen trimmen.
Als je overweegt om een 3-dagen baard met stoppels te laten trimmen, maar niet zeker weet of dat wel iets voor jou is, maak je dan geen zorgen. NIVEA Men is er om je te helpen beslissen en advies te geven over hoe je stoppels kunt krijgen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je huid goed verzorgd wordt.

Het wat, waarom en...hoe je stoppels krijgt

De voordelen van een beetje gezichtshaar gaan veel verder dan alleen het uiterlijk. Als je huid hard reageert op het scheren met een scheermesje, of als je een gevoelige huid hebt, dan kun je ervoor kiezen om je minder vaak te scheren en te kiezen voor een stoppelbaardje.

Als je het scheermesje helemaal inruilt voor een stoppelbaardtrimmer, is de kans groot dat zowel scheerbultjes als pijnlijke ingegroeide haren tot het verleden behoren.

Een goed verzorgde stoppelbaard kan je gezicht er ook symmetrischer uit laten zien en wat oneffenheden in het gezicht camoufleren.

man met stoppels

HOUD HET SCHOON

Een gladgeschoren gezicht vaarwel zeggen betekent niet dat je je huidverzorging kunt negeren.  

 

Stoppelbaarduitslag en een schilferige huid onder de stoppels kunnen nog steeds voorkomen. Daarom raadt NIVEA aan om na het gebruik van een baardtrimmer NIVEA MEN SENSITIVE PRO Menmalist Hydraterende Gezichtscrème aan te brengen om de huid te kalmeren.

Nivea Men Sensitive Pro-product

Mannenstoppels:

De 3-daagse baard

De 3-daagse stoppelbaard is een van de meest iconische looks voor mannen.
man met stoppels
man met stoppels
Maar stoppels zijn niet voor iedereen weggelegd, dus voor meer ideeën over gezichtsbeharing zoals baardgroei ga je naar onze gids over hoe je een baard laat groeien.
Als je voor stoppelbaard kiest, kun je met een 3-daagse baard je nieuwe stijl in het weekend uitproberen, ver weg van je collega's en in je eigen ruimte. Je kunt op vrijdag beginnen en als je er zondag achterkomt dat het niet jou ding is, kun je het scheermes weer tevoorschijn halen.

Ongeacht de lengte hebben stoppels ook onderhoud nodig. Zorg ervoor dat je je baard hydrateert met een goede vochtinbrengende NIVEA MEN-gezichtscrème, zodat je huid eronder niet uitdroogt.
 
Bovendien ziet een 3-dagen baard er altijd goed uit. Ga dus op zoek naar een model wat jij mooi vindt, trim het bij of pluk gewoon de losse haartjes eruit.

Hoe krijg je stoppels?

Stoppels zijn vrij eenvoudig - 3 dagen of langer niet scheren en je zou een goede lengte moeten zien, afhankelijk van de snelheid van je gezichtshaargroei. Na een paar dagen zou je tussen de 2 en 3 mm baardlengte moeten hebben, wat je die ruige, stijlvolle look geeft.
De 3-dagen baard kan vooral flatterend zijn voor meer hoekige gezichten, wat leidt tot een slank, meer afgerond profiel.
man met baard

HOUD HET SCHOON

Om stoppels te krijgen moet je om de paar dagen je baardtrimmer gebruiken om je stoppels op dezelfde lengte te houden. Als je het type bent dat een 5 o'clock shadow baard krijgt, zul je hem vaker moeten gebruiken, want dat duidt op een snellere baardgroei en vereist een beetje meer liefde.

Kies een beschermkapje voor je trimmer, weer tussen de 2 en 3 mm, en ga met de tondeuse over je gezicht en hals. Verwijder het beschermkapje om de randen zoals de lippen, de onderkant van de neus en de halslijn schoon te maken en zorg ervoor dat je alle uitlopers wegknipt.
Als de stoppels hoog op de wangen en ver in de nek groeien, moet je de halslijn en de wangen wat meer afbakenen. Vermijd het vormgeven van stoppels in scherpe, rechte lijnen om de natuurlijke stoppellijn te behouden.
En voilà: een schone en frisse look.

 

Je bent nog niet klaar

Ja, je hebt een beetje een baard, maar net als een geschoren gezicht is hij op zijn best als je hem schoon houdt. Om je baard fris te houden, schuim je je stoppelbaard in met een verfrissende face wash en breng je na het drogen een intensieve vochtinbrengende crème aan om je huid te hydrateren en jeuk te verlichten door je bakkebaarden zachter te maken.Voor meer informatie over het verwijderen van lichaamshaar, lees ons advies over het ontharen van mannen.

man wast zijn gezicht