Lichaam scheren voor mannen: tips en antwoorden

Van borsthaar trimmen tot benen scheren: een man die zich tot in de puntjes wil verzorgen gaat verder dan het fatsoeneren van de baardgroei. Zie je tegen al het ontharen op? Ontdek dan hoe je het makkelijkste je lichaam scheert.

 

 

Man die zijn lichaam sheert - NIVEA

Trim of scheer je borsthaar

Ontharen voor mannen wordt steeds populairder. Volgens een recent onderzoek geven ruim driekwart van de vrouwen de voorkeur aan haar op de borst van een man, maar niet te lang! Dus was vroeger een flink behaarde borst sexy, nu vallen vrouwen meer op een verzorgde versie. Wil je geen kale borstkas? Pak dan de trimmer tevoorschijn en trim je borsthaar tot een lengte van één tot twee centimeter. Smeer daarna je borst in met bodylotion, zodat de huid niet rood wordt. Mag al het borsthaar van jou best weg? Ga dan je borsthaar scheren, zoals je jouw gezicht scheert. Let wel op dat je, voor een glad resultaat, tegen de haargroei in scheert. Rond je scheerbeurt af met een vocht inbrengende aftershave.

Lichaam scheren voor mannen: voorbij de borstkas

Is oksels scheren voor een man een fluitje van een cent, de rug ontharen wordt wat ingewikkelder. Om eerlijk te zijn, lukt het scheren van de rug alleen met hulp. Dat kan een familielid, vriend of vriendin zijn, of ga anders naar een schoonheidsspecialist voor een professionele behandeling. Toch is het de moeite waard, uit een recent onderzoek is gebleken dat 9 op de 10 vrouwen rughaar niet aantrekkelijk vinden, en laten we eerlijk zijn, een van die tien is een leugenaar.

Je intieme delen kun je gerust zelf doen. Schuim en scheer op dezelfde wijze als je jouw gezicht scheert. Smeer daarna een rustgevende crème op de huid.

De voordelen van het scheren van lichaamshaar

Er zijn talrijke goede redenen om je te scheren. Zo heb je met geschoren oksels minder kans op onwelriekende geurtjes. Haartjes houden namelijk meer bacteriën vast en het zijn juist de bacteriën die de vieze luchtjes veroorzaken. Heb je dus last van overmatig zweten? Zorg dan zeker voor geschoren oksels. Nog een goede reden om je te scheren is dat het helpt tegen teken. Deze insecten hebben namelijk minder grip op een gladde huid. Ben je overigens sportief? Denk dan zeker ook aan scheren, want met een gladde huid ben je sneller in het water of op de fiets. Daarom scheren veel topsporters zichzelf.

Lichaam scheren of trimmen - NIVEA

Profiteer van de voordelen van lichaamshaar met de juiste producten

Lichaamshaar scheren lijkt dus alleen maar voordelen te hebben. Maar heeft al dat haar dan geen functie? In de oertijd wel. Toen hadden we het haar nodig om ons warm te houden en te beschermen tegen de zon. Maar tegenwoordig hebben we kleding en zijn er allerlei goede producten die de schadelijke effecten van het zonlicht tegengaan.  Hierdoor kun je gerust je rug, benen en borsthaar scheren. 

 

Voorkom een geïrriteerde huid na het scheren

Let erop dat je het scheren voorzichtig doet en voorkom een geïrriteerde huid met de juiste verzorgingsproducten. Bij iedere scheerbeurt loopt de huid namelijk minuscule beschadigingen op. Als gevolg kun je last krijgen van jeuk onder de oksels. Scheer je jezelf vaak? Dan raakt je huid eraan gewend. Ben je echter pas begonnen met het scheren van je lichaam? Dan kunnen deze kleine wondjes gaan ontsteken. Neem de tijd voor iedere scheerbeurt en kies de juiste producten – voor een perfect verzorgd lichaam, klaar voor de zomer!