Lichaam scheren mannen

LICHAAM SCHEREN VOOR MANNEN? ZO DOE JE DAT

Mannen kiezen er regelmatig voor om hun lichaam te scheren en ontharen om er verzorgd uit te blijven zien. Maar hoe doe je dat precies? Lees ons advies over borsthaar scheren, benen ontharen en okselhaar verwijderen. Oftewel: alles over lichaam ontharen voor mannen.

MANNENLICHAAM ONTHAREN, WAAROM?

Veel mannen ontharen hun lichaam zo nu en dan, maar heeft al dat haar dan geen functie? In de oertijd wel. Toen hadden we het haar nodig om ons warm te houden en te beschermen tegen de zon. Maar tegenwoordig hebben we kleding en zijn er allerlei goede producten die de schadelijke effecten van het zonlicht tegengaan. Hierdoor kun je gerust je rug, benen en borsthaar scheren.

Lichaam ontharen mannen

DE VOORDELEN VAN LICHAAM SCHEREN MANNEN

Er zijn talrijke goede redenen om je te scheren. Zo hebben mannen die hun okselhaar verwijderen minder kans op onwelriekende geurtjes. Haartjes houden namelijk meer bacteriën vast en het zijn juist de bacteriën die de vieze luchtjes veroorzaken. Heb je dus last van overmatig zweten? Bij mannen die hun oksels scheren, is dit minder goed te ruiken. Zorg dus zeker voor geschoren oksels. Nog een goede reden om je te scheren is dat het helpt tegen teken. Deze insecten hebben namelijk minder grip op een gladde huid. Ben je overigens sportief? Denk dan zeker ook aan scheren, want met een gladde huid ben je sneller in het water of op de fiets. Daarom scheren mannen hun benen als ze aan topsport doen.

BORSTHAAR VERWIJDEREN: TRIMMEN OF SCHEREN

Heb jij als man borsthaar en wil jij kiezen voor een verzorgde look? Verwijder dan regelmatig wat borsthaar door het te trimmen of te scheren.

Borsthaar verwijderen
Borsthaar scheren

BORSTHAAR TRIMMEN

Je kunt ervoor kiezen om borsthaar te trimmen. Op deze manier kun je zelf de lengte van je borsthaar bepalen. Pak de trimmer tevoorschijn en trim je borsthaar tot een lengte van één tot twee centimeter. Smeer daarna je borst in met bodylotion, zodat de huid niet rood wordt. Borsthaar trimmen is dus een goede manier om de haargroei bij te werken.

BORSTHAAR SCHEREN

Mag al je borsthaar er wat jou betreft af? Scheer je borsthaar dan zoals je ook je gezicht scheert. Let wel op dat je, voor een glad resultaat, tegen de haargroei in scheert. Rond je scheerbeurt af met een vocht inbrengende aftershave.

LICHAAM ONTHAREN: ZO PAK JE VERSCHILLENDE LICHAAMSDELEN AAN

OKSELHAAR VERWIJDEREN BIJ MANNEN

Het regelmatig verwijderen van okselhaar bij mannen geeft minder kans dat je oksels gaan ruiken. Veel mannen scheren hun okselhaar met een scheermes. Je kunt er ook voor kiezen om okselhaar te trimmen. Doe na het verwijderen van okselhaar niet meteen deodorant op, dit kan de huid namelijk irriteren.

LICHAAM SCHEREN VOOR MANNEN: INTIEME DELEN

Je intieme delen kun je gerust zelf doen. Schuim en scheer op dezelfde wijze als je jouw gezicht scheert. Smeer daarna een rustgevende crème op de huid. Houd rekening met je scheerrichting. Heb je een gevoelige huid? Dan is het verstandig om met de haartjes mee te scheren.

RUG ONTHAREN BIJ MANNEN

De rug scheren is een stuk lastiger dan andere lichaamsdelen. Dit maakt de rug ontharen voor mannen soms een ingewikkeld karwei. Om eerlijk te zijn, lukt het scheren van de rug alleen met hulp. Dat kan een familielid, vriend of vriendin zijn, of ga anders naar een schoonheidsspecialist voor een professionele behandeling.

BENEN ONTHAREN BIJ MANNEN

En dan als laatste: benen scheren voor mannen. We benoemden het net al kort, maar benen ontharen voor mannen is vooral populair bij sporters zoals wielrenners en zwemmers. Je gaat namelijk écht harder als je mannenbenen zijn geschoren. Ga je het zelf eens proberen?

Oksels scheren mannen

 

LICHAAM ONTHAREN MANNEN: NAZORG

Let erop dat je het scheren voorzichtig doet en voorkom een geïrriteerde huid en scheerbultjes met de juiste verzorgingsproducten. Bij iedere scheerbeurt loopt de huid namelijk minuscule beschadigingen op. Als gevolg kun je last krijgen van jeuk onder de oksels. Scheer je jezelf vaak? Dan raakt je huid eraan gewend. Ben je echter pas begonnen met het scheren van je lichaam? Dan kunnen deze kleine wondjes gaan ontsteken. Neem de tijd voor iedere scheerbeurt en kies de juiste producten – voor een perfect verzorgd lichaam!