Herenkapsel kort haar - NIVEA

Herenkapsels: hippe en stoere kapsels voor mannen

Op zoek naar een stoer herenkapsel? Of ben jij juist benieuwd naar de nieuwste haartrends, zodat je zeker weet dat jij er trendy bij loopt? Ontdek alles over kapsels voor mannen en doe inspiratie op voor een nieuwe look.

WELK HERENKAPSEL PAST BIJ MIJ?

De gezichtsvorm en soort haar zijn bepalend voor herenkapsels. Niet elk kapsel is geschikt voor krullend haar, bijvoorbeeld. En een kapsel werkt bij de ene gezichtsvorm beter dan bij de andere.

Er zijn globaal vijf gezichtsvormen te onderscheiden: ovaal, rond, hartvormig, rechthoekig en driehoekig. Bepaal daarom eerst wat de vorm van je gezicht is om te weten welk herenkapsel bij je past. Ga voor een spiegel staan en kam je haar strak naar achteren of bind het samen met een haarband. Teken vervolgens de vorm van je gezicht op de spiegel met bijvoorbeeld lippenstift. 

OVAAL GEZICHT

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want bij jou staat elk herenkapsel goed!

 

ROND GEZICHT

Kies voor langer haar bovenop en houd de zijkanten kort als je een rond gezicht hebt. Een baard staat bij jou goed, maar vermijd een korte stoppelbaard.

 

HARTVORMING GEZICHT

Heb je een hartvorming gezicht, dan kun je korte en strakke kapsels als man beter vermijden. Deze leggen veel nadruk op je spitse kin. Middelmatig tot lang haar is perfect, net als een volle baard.

 

RECHTHOEKIG GEZICHT

Met een rechthoekig gezicht is het belangrijk om je gezicht niet nóg rechthoekiger te laten ogen. Kort haar bovenop en aan de zijkanten benadrukt het te veel. Wat lengte, haar dat speels alle kanten op springt en deels je voorhoofd bedekt is een perfect modern herenkapsel voor jou.

 

DRIEHOEKIG GEZICHT

Bij een hartvormig gezicht kun je het beste kiezen voor langer haar met volle zijkanten en volume.

Kapsels mannen lang haar – NIVEA

MODERNE HERENKAPSELS VOOR MANNEN VAN DEZE TIJD

Wil je graag met de tijd mee, bekijk dan de trends voor moderne kapsels voor mannen. Een “harde” scheiding tussen je haar bovenop en de zijkanten is tegenwoordig populair. De fade, zoals hierboven staat beschreven, is ook de komende tijd nog helemaal in. Vergeet niet om ook na te denken over je baard. Door deze te combineren met je trendy herenkapsel, zoals met een fade haircut, loop jij er helemaal hip bij.

STOERE MANNENKAPSELS

Ben jij op zoek naar een stoer mannenkapsel? Dan kan je verschillende kanten op. Heb je langer haar, dan is een nonchalante man bun een goede optie. Zeker met een combinatie met een baard is dit kapsel erg hip en stoer bij mannen.

Heb je liever een korter kapsel, kies dan voor een opgeschoren kapsel of fade haircut. Hierbij is je haar erg kort ter hoogte van je oren en wordt het steeds een beetje langer hoe verder je naar boven gaat. Bovenop is je haar juist lang en zit het in een nonchalante lok of strak naar achter. Voor de jongere mannen hebben we ook styling tips voor stoere jongenskapsels waar je ongetwijfeld blikken mee vangt.

Herenkapsels – NIVEA

Herenkapsels voor mannen met krullen of kroeshaar

Heb je krullen, dan kun je alle kanten op. Met lang haar krijg je een ongedwongen surf vibe. Halflang haar staat nonchalant. Gebruik een licht tot medium stylingproduct, zoals NIVEA Care & Hold Styling Creme Gel. Hiermee geef je volume aan je haar, zonder dat het rommelig oogt. Ook een kort kapsel is voor mannen met krullen erg geschikt. Houd de zijkanten kort en laat het bovenop wat langer voor een natuurlijke en messy look.

Kapsels voor mannen met kroeshaar kunnen bijvoorbeeld een korte buzz cut of een fade haircut zijn. Beiden zijn ook te combineren met inscheren. Een geschoren scheiding is tegenwoordig ook erg populair, net als een mohawk. Als laatste kun je ook voor een natuurlijke look gaan, zoals een afro, een high top of juist uitgekamd lang haar.

STYLINGPRODUCTEN VOOR DE MEEST TRENDY HERENKAPSELS

Heb jij een mooi mannenkapsel in gedachten? Dan is het goed om te weten hoeveel tijd je voor de spiegel kwijt bent en welke stylingproducten je het beste kunt gebruiken.

 

Heb je een strak kapsel dat in goed in model moet blijven zitten, gebruik dan een sterk product als NIVEA MEN Craft Stylers Fixating Styling Gel. Geen weer of wind dat jouw haar verpest. Heb jij halflang haar en wil je voor een meer natuurlijke look gaan? Dan is NIVEA MEN Craft Stylers Defining Styling Gel perfect. Door de matte finish ziet jouw haar er gezond uit zonder te gestyled over te komen. Met korte haren kun je vaak voor een light hold product gaan, tenzij je voor chic en strak wilt gaan.

Kort kapsel mannen – NIVEA