Man & vrouw met blond haar - NIVEA

HAAR BLONDEREN BIJ MANNEN

Ben jij jouw coupe zat en wil je graag eens voor een ander kleurtje gaan? Blond haar bij mannen is super populair! Lees onze tips hoe je zelf je haar kunt blonderen en hoe je jouw nieuwe blonde lokken het beste kunt verzorgen.

WAAROM BLOND HAAR BIJ MANNEN ZO POPULAIR IS

Blond haar bij mannen is onverminderd populair. Zeker in de zomermaanden doet een blond kleurtje in het haar het goed. Het staat niet alleen fris, het ziet er ook uit alsof je net terugkomt van een lange zonvakantie.

 

Ben je van nature niet gezegend met een blonde coupe? Geen nood, want er zijn diverse opties om je haar enkele tinten lichter te maken.
Haar blonderen man - NIVEA

HAAR BLOND VERVEN BIJ MANNEN

Loop een drogisterij in en je ziet diverse pakketjes voor mannen om het haar blond te verven. Heb je al blond of donkerblond haar van jezelf, dan is dit de ideale manier om het nog een of twee tinten lichter te krijgen. Dit kan met permanente haarverf of een kleurspoeling.

 

Heb je donker haar, dan zal je haar met deze verf niet blond worden. Wil je de overstap maken van donker naar blond haar? Dan is je haar blonderen de enige optie. Dit kan bij de kapper, maar je kunt ook zelf je haar blonderen met waterstofperoxide. Het is niet enorm moeilijk, maar fouten vallen wel direct op (bijvoorbeeld als je bepaalde plekken bent vergeten.) Vraag daarom hulp als je er niet zeker van bent dat je dit alleen kunt. Of vermijd de risico’s en boek toch een afspraak bij de kapsalon.

Advies nodig over zelf je haar blonderen als man?

Deze tips voor vrouwen zijn ook goed toepasbaar voor mannen!

STAPPENLIJST VOOR MANNEN DIE ZELF HUN HAAR WILLEN BLONDEREN

Stap 1

ALLE TOOLS OP EEN RIJTJE

Haal een spuitfles in huis en maak deze brandschoon. Vul deze met een waterstofperoxide-oplossing van maximaal 3%. Een andere optie is om een bleekcrème te kopen of een blondeerpoeder te mengen met een ontwikkelaar. Zorg in dat geval dat je een kommetje hebt voor het product en een haarkwast om het goed aan te brengen op je haar.

Stap 2

DOE EEN TEST

Hoe lang je de peroxide moet in laten trekken, verschilt per haarsoort, persoon en gewenste kleur. Wil je zeker weten dat het blonderen goed gaat? Doe dan een lokkentest. Breng wat peroxide aan op een pluk en houd de tijd bij. Aan de hand van deze resultaten weet je hoe je het haar blonderen het beste kunt aanpakken.

Stap 3

PEROXIDE AANBRENGEN

Breng de peroxide aan op de lengte van je haar. Gebruik je een spuitfles, spray dan flink en kam het goed door. Heb je gekozen voor een crème, smeer het dan goed dik in je haar. Zorg dat het evenredig is verdeeld, zodat je geen donkere en lichtere ‘vlekken’ overhoudt.

Stap 4

HAARWORTELS

Bij je haarwortels breng je de peroxide pas later aan. Doordat je hoofd warmte afstraalt, werkt de peroxide daar sneller. Om ‘hot roots’ (hele lichte haarwortels) te voorkomen, pak je dit stukje van je haar daarom pas later aan.

 

Tip: met ongewassen haar heb je minder last van het prikken van de peroxide op de hoofdhuid.

Stap 5

UITSPOELEN

Is de peroxide lang genoeg ingetrokken? Spoel dan je haren uit met koud water. Zorg dat er geen peroxide of crème meer achterblijft in je haar.

Stap 6

NOG LICHTER?

Is jouw haar nog niet blond genoeg? Dan kun je ervoor kiezen om de behandeling nog een keer te herhalen. Laat je haar echter een week rusten, zodat het de tijd krijgt om te herstellen. Gebruik in de tussentijd een voedende shampoo en conditioner.

BLOND HAAR BIJ MANNEN VERZORGEN

Geblondeerd haar heeft meer verzorging nodig dan ‘normaal haar’. De waterstofperoxide is een behoorlijke aanslag op de gezondheid van je haar. Blondeer je jouw haar te vaak (achter elkaar), dan kan je haar zelfs beschadigd raken. Het resultaat? Pluizig haar of zelfs haar dat afbreekt.

 

Gebruik voor jouw blonde haar daarom verzorgingsproducten die intensieve verzorging beloven. Denk hierbij aan shampoo, conditioner en wekelijks een haarmasker. Lees ook deze tips voor gekleurd haar en leer alles over natuurlijke huismiddeltjes die je haar voeden en verzorgen, zoals avocado en appelazijn.