Waarom kiezen voor ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Parabenen: een effectief maar omstreden middel

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: parabenen! Maar wat ze precies zijn, is minder bekend. Parabenen vormen een kunstmatig conserveermiddel dat aan producten voor lichamelijke verzorging wordt toegevoegd. Crèmes, shampoos en andere verzorgingsproducten zijn namelijk aan bederf onderhevig. Parabenen zorgen ervoor dat schimmels en bacteriën geen kans krijgen. Ondanks dat ze bederf tegengaan, hebben parabenen toch een slechte naam. Er wordt beweerd dat ze de hormoonhuishouding verstoren en dat ze daardoor kankerverwekkend zouden zijn. Dit wordt door wetenschappers echter ook weer tegengesproken. De hoeveelheid parabenen in crèmes, shampoos, etc. is namelijk zo laag dat het geen effect heeft op het menselijk lichaam. Toch kiezen veel mensen liever voor gezichtsverzorging zonder parabenen en parfum om zo min mogelijk met onnatuurlijke stoffen te maken te hebben. Voor degenen die graag duurzaam leven is er daarom ook een andere reden om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging en producten. Parabenen kunnen namelijk via het gebruik van water in de natuur terechtkomen.

Alcohol in crèmes: ontdek het verschil tussen goed en slecht

Een ander omstreden ingrediënt in verzorgingsproducten is alcohol. Dit vanwege de uitdrogende en irriterende werking op je huid. Er zijn ook haarverzorgingsproducten beschikbaar zonder alcohol zoals de haarproducten zonder alcohol van NIVEA.. Maar waarom voegen producenten dit ingrediënt dan toe aan hun producten? Alcohol lost namelijk ingrediënten op, waardoor het product beter werkt doordat de formule stabiel blijft. Hoewel het nadelen heeft, hoef je niet per se alle producten voor gezichtsverzorging met alcohol te weren. Zo maakt het bijvoorbeeld uit hoeveel alcohol er is gebruikt. Staat alcohol achteraan op de lijst met ingrediënten?

 

Ook zijn er verschillende soorten alcohol, waarbij sommige geen of haast geen irritatie veroorzaken. Of sterker nog, er zijn ook goede alcoholsoorten die door hun vettige substantie zorgen dat je huid vocht vasthoudt. De dagcrème uit de Naturally Good-lijn van NIVEA is voor de normale tot gemengde huid en bevat ingrediënten van natuurlijke oorsprong*.

Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving

Bovendien is het een dagcrème zonder parfum waardoor er nog minder kans is op irritatie. Je kunt overigens jouw huid ook 's nachts van verzorgingsproducten zonder schadelijke stoffen laten profiteren. Gebruik daarvoor de Naturally Good nachtcrème van NIVEA. Daarnaast heeft NIVEA nog meer gezichtsverzorgingsproducten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong*. Zo kun je ook je gezicht reinigen met producten uit de Naturally Good range. Ook goed om te weten is dat alle formules van Naturally Good vegan** zijn en dus geen ingrediënten bevatten afkomstig van dieren.

*Ingrediënten afkomstig uit de natuur die na verwerking meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden, inclusief water.

**Geen ingrediënten afkomstig van dieren.