Make-up verwijderen - NIVEA

Make-up verwijderen: waarom het zo belangrijk is

GOED VERWIJDEREN VAN (OOG)MAKE-UP, MASCARA & MEER
Zelfs als je er na een lange avond stappen echt geen zin meer in hebt, het verwijderen van je make-up is essentieel! Je wimpers en huid blijven alleen gezond als je de make-up volledig verwijderd.

Vergeten je make-up te verwijderen is er niet meer bij

Het lijkt wel zonde om aan het einde van de dag je kunstig aangebrachte make-up te verwijderen. Sla de make-up remover echter niet over, je huid zal je dankbaar zijn.

make-up verwijderen - NIVEA
Gebruik make-up remover in elk geval voordat je naar bed gaat, zodat er ook geen make-upresten op het beddengoed komen.

Weg met die make-up!

Elke dag blijven stofdeeltjes, talg en huidschilfers aan je huid plakken waardoor je huid niet meer kan ademen. En het maakt hiervoor niet uit wat je die dag gedaan hebt: of je nu met make-up naar je werk bent gegaan of zonder make-up de hele dag buiten bent geweest. Je gezicht moet elke avond worden gereinigd.  Als je ook nog make-up op hebt gehad, dan kan je huid geïrriteerd raken. Daarom is het zo belangrijk om elke avond je gezicht grondig te reinigen en make-up te verwijderen met make-up remover. Op die manier voorkom je onzuiverheden en het vroegtijdig verouderen van je huid.

Voor een smetteloze huid: vergeet niet je make-up te verwijderen

De herstelfase van de huid begint 's avonds. Als make-up en poeder niet zijn verwijderd, raken de poriën geblokkeerd. Dit veroorzaakt de vorming van mee-eters en puistjes. Zelfs als je geen make-up draagt en alleen een crème gebruikt, zou je toch je huid 's avonds grondig moeten reinigen. Elke dag blijven viezigheid en schadelijke stoffen uit de lucht op onze huid plakken en deze moet je verwijderen. Dit zorgt voor een frisse en rozige uitstraling. 

Voer deze drie stappen altijd uit:
reinig je gezicht met een cleanser en een toner en hydrateer vervolgens zodat je huid er elke dag fris en stralend uitziet.
Zorg ervoor dat de reinigings- en hydrateringsproducten afgestemd zijn op je huidtype. Begin het reinigen met het verwijderen van je oogmake-up en reinig daarna je hele gezicht. 

Gebruik vervolgens een toner om je gezicht op te frissen, te verzachten en te kalmeren en om het voor te bereiden op de hydraterende stap.

Lees hier meer over de juiste nachtcrème.
make-up verwijderen - NIVEA
Milde cleansers zoals Essentials Verfrissende Reinigingsgel ondersteunen het reinigingsproces op zachte wijze en reinigen grondig.
make-up verwijderen - NIVEA
Waterproof Oogmake-up Remover van NIVEA helpt bij het verwijderen van hardnekkige make-up als "longlasting" lippenstift en waterproof mascara. Dit product hydrateert de wimpers en verwijdert resten van waterproof make-up.

Ook oogmake-up moet worden verwijderd

Panda-ogen zullen geen kans krijgen: als je oogmake-up als mascara niet verwijdert kan het in je ogen terechtkomen. Restjes mascara kunnen je wimpers erg uitdrogen. In het ergste geval kunnen ze zelfs afbreken. Speciale make-up removers, zoals Waterproof Oogmake-up Remover van NIVEA, verwijderen waterproof mascara heel eenvoudig en verzachten tegelijkertijd de gevoelige huid rondom de ogen. Spuit voor een grondige reiniging wat remover op een watje en wrijf het voorzichtig over je gesloten ogen.

Maar wees voorzichtig: 
Wrijf alleen van binnen naar buiten, anders loop je het risico op rimpels. Reinigingsdoekjes zijn doorgaans te agressief voor de gevoelige huid rondom de ogen. Je merkt dat ze een onaangenaam prikkelend gevoel veroorzaken.


Routine voor het verwijderen van (oog)make-up

De beste verzorging voor 's avonds

  • verwijder je make-up
  • reinig
  • verzorg je ogen
  • verzorg je gezicht

Hydrateer na het gebruik van make-up remover

Om tot diep in de poriën te reinigen, gebruik je een hydraterende reinigingsmelk, zoals Pure & Natural Reinigingsmelk van NIVEA, en rond je de reinigingsroutine van je make-up af met een verfrissende toner. De Essentials Verzachtende Tonic van NIVEA verzacht de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Breng na het verwijderen van je make-up een crème aan die geschikt is voor je huidtype. Dit zorgt voor een optimale opname van de bestanddelen.