Sterke vrouw met kaal hoofd - NIVEA

KAALHEID BIJ VROUWEN

Een kaal hoofd associeer je snel met mannen. Logisch, want zij verliezen door hun mannelijke hormonen sneller haar. Maar kaalheid bij vrouwen komt ook degelijk voor. Soms vrijwillig, soms helaas niet. Wat zijn de oorzaken van kaalheid bij vrouwen? Hoe scheer je zelf je hoofd kaal? En hoe verzorg je jouw hoofdhuid het beste? Volg onze onderstaande tips op!

MOGELIJKE OORZAKEN VAN EEN KAAL HOOFD

Er zijn diverse mogelijke oorzaken van kaalheid bij vrouwen. Het kan een medische achtergrond hebben of te maken hebben met je levensstijl. Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel vrouwen die bewust kiezen voor een kaal hoofd of gemillimeterd haar. Zij bejubelen de voordelen: het is makkelijk te onderhouden, je hebt geen last meer van vet haar en je hebt nooit meer een bad hair day.
Heb jij echter opeens last van (extreme) haaruitval als vrouw en wil je weten waar dit door komt? Hieronder vind je mogelijke oorzaken. Twijfel je en/of wil je het probleem aanpakken? Dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan je huisarts.

Hieronder vindt u mogelijke oorzaken

1

Genetische bepaling

2

Hormonale schommelingen (zoals tijdens je zwangerschap of menopauze)

3

Ernstige aandoeningen van het lichaam (bijvoorbeeld schildklieraandoeningen, ijzertekort of infecties)

4

Tekort aan voedingsstoffen (veroorzaakt door een drastische verandering in je eetpatroon of een streng dieet)

5

Ongezonde levensstijl

6

Stress

7

Huidziekte

8

Medicatie (bijvoorbeeld chemotherapie)
Vrouw met kaal hoofd - NIVEA

ZELF JE HOOFD KAALSCHEREN DOE JE IN DEZE 5 STAPPEN

Stap 1

LANG HAAR KNIPPEN

Lang haar scheren werkt niet. Maak dus eerst enkele staarten op je hoofd die je zo dicht mogelijk bij de huid afknipt. Wil je jouw haar doneren of bewaren? Maak er dan een of meerdere vlechten van met een elastiekje aan het begin en einde van de vlecht. Afknippen doe je dan boven het bovenste elastiekje.
Stap 2

MILLIMETEREN

Om het jezelf nog makkelijker te maken, kun je jouw haar millimeteren met een tondeuse. Hierdoor glijdt het scheermes straks nog sneller en soepeler over alle haartjes heen. Dit kan ook een fijne stap zijn als je een volledig kaal hoofd wilt, maar de stap van lang haar naar compleet kaal in een keer te groot vindt in een keer. Zo kun je alvast enkele dagen wennen voordat je écht kaal gaat.
Stap 3

VOORBEREIDING

Was het gemillimeterde haar grondig met een shampoo. Zo verwijder je vuil en vet, waardoor het mesje dichter op de huid kan komen. Ook zorg je er met het warme water voor dat de haartjes zachter worden, waardoor ze makkelijker meebewegen met het scheermes.
Stap 4

SCHEREN

Breng een scheerschuim- of gel aan op je hoofd. Dit kan met je blote handen, maar bijvoorbeeld ook met een washandje. Laat het ongeveer twee minuten intrekken zodat het scheerproduct de haartjes nog wat zachter kan maken. Dan kun je gaan scheren. Begin aan de achterkant en beweeg het mesje naar voren (bovenop je hoofd) terwijl je minimale druk uitoefent. Doe daarna de zijkanten en scheer de achterkant van je hoofd nog eens van boven naar beneden. Gebruik eventueel een extra spiegel om goed te kunnen zien wat je doet aan de achterkant en zijkanten van je (bijna kale) hoofd. Voel je nog wat stoppels hier en daar? Breng een nieuw laagje scheerschuim aan en scheer deze plekken opnieuw.
Stap 5

NAVERZORGING

Na het scheren is het belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen. Hoe voorzichtig en voorbereid je ook bent, je huid raakt toch iets geïrriteerd van het scheren. Smeer het daarom in met een aftershave of een vochtinbrengende crème. Het helpt je hoofdhuid herstellen en om het zacht en gehydrateerd te houden.

VERZORG JE KALE HOOFD MET DE JUISTE PRODUCTEN

Nu je als kale vrouw door het leven gaat, zijn er enkele zaken waar je aandacht aan moet besteden als het gaat om verzorging.
Allereerst is er de reiniging. Dat er geen haar meer op je hoofd zit, betekent niet dat je jouw hoofd niet meer hoeft te reinigen. Integendeel. Er stapelen zich nog steeds dode huidcellen, talg, vet en ander vuil op je hoofd op. Om dit te verwijderen kun je een shampoo gebruiken die je hoofdhuid goed reinigt. Of kies voor NIVEA Naturally Good MicellAIR Reinigingsgel. Deze gel reinigt zacht en effectief. De micellen in de formule werken namelijk als een magneet om al het vuil en vet te verwijderen. Lees ook meer over de verzorging van een kaal hoofd bij mannen.
Daarnaast moet je rekening houden met UV-stralen. Waar voorheen je volle haardos je beschermde, is je kale hoofd nu voortdurend blootgesteld aan de zon. Ook als het bewolkt is. Smeer je huid daarom in met een goed zonnebrandproduct. NIVEA Sun UV Gezicht Sensitive zonnecrème SPF50 is een echte aanrader. Het heeft een langdurig matterend effect, waardoor je hoofd er niet opeens opvallend en glimmend uit komt te zien. Ook heeft het een hoge factor, wat ideaal is voor huid die nog niet vaak en veel zonlicht heeft gezien.