Welk kapsel past bij mij - NIVEA

Welk kapsel past bij mij?

Lang, golvend haar, een korte coupe of een pony? De vraag “welk kapsel past bij mij?” is misschien weleens door je hoofd gegaan. Met onderstaande tips weet je precies welke haarstijl jij het beste kunt nemen.

Welk kapsel past bij mij en hoe style ik het?

Of een haarstijl wel of niet bij je past, hangt voornamelijk van drie factoren af: de vorm van je gezicht, de structuur van je haar en hoeveel moeite je wilt doen om het te stylenDit geldt ook voor herenkapsels.

Je haar en gezicht vormen een eenheid en moeten dus goed bij elkaar passen. Niet elke haarstijl is geschikt voor elke gezichtsvorm. Er zijn globaal vijf gezichtsvormen te onderscheiden: ovaal, rond, hartvormig, rechthoekig en driehoekig. Bepaal daarom eerst wat de vorm van je gezicht is om te weten welk kapsel bij je past. Ga voor een spiegel staan en bind je haar naar achteren met een haarband. Teken vervolgens de vorm van je gezicht op de spiegel met lippenstift.

WELK KAPSEL PAST BIJ MIJN GEZICHT?

Welk kapsel past bij mij - Ovaal gezicht - NIVEA

OVAAL GEZICHT

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want bij jou staat elk kapsel goed!

Welk kapsel past bij mij - Hartvormig gezicht - NIVEA

HARTVORMING GEZICHT

Heb je een hartvorming gezicht, dan wil je de nadruk leggen op je ogen en wangen. Een pony staat jou heel goed. Qua lengte maakt het niet heel veel uit, halflang haar of een pixie kunnen allebei.

Welk kapsel past bij mij - Rechthoekig gezicht - NIVEA

RECHTHOEKIG GEZICHT

Met een rechthoekig gezicht kun je veel kanten op. Probeer een lange bob, halflang haar met krullen of een pony. Te strakke of korte kapsels kun je beter vermijden. Ook een knotje op je hoofd is een minder goed idee, omdat je hiermee juist nog meer lengte aan je gezicht toevoegt.

Welk kapsel past bij mij - Rond gezicht - NIVEA

ROND GEZICHT

Kies voor langer haar als je een rond gezicht hebt. Houd minimaal kaaklengte aan. Alles daarboven legt juist de nadruk op je ronde gezicht, terwijl je liever een illusie wilt geven dat je gezicht wat langer is.

Welk kapsel past bij mij - Driehoekig gezicht - NIVEA

DRIEHOEKIG GEZICHT

“Welk kapsel past het beste bij mij als ik een diehoekig gezicht heb?” vraag je je misschien af. Bij een driehoekig gezicht vallen vooral je kaken op. Om daar de aandacht van af te leiden, kies je het beste voor een laagjeskapsel of een kapsel met veel volume bovenop. Gebruik een haarlak om je ervan te verzekeren dat je haar de hele dag in model blijft.

WELK KAPSEL STAAT MIJ HET BESTE EN HOE STYLE IK HET?

Toch zijn er nog meer factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kapsel. Zo kan je haartype invloed hebben op de keuze van een kapsel. En als je ’s ochtends weinig tijd hebt, is een bewerkelijk kapsel misschien ook niks voor jou.

 

Fijn of dun haar vraagt om volume en een haarstijl die het niet nog rafeliger maakt. Dik haar en krullend haar zijn beter in laagjes te snijden en uit te dunnen bij de punten. Hoe korter je je krullende haar draagt, hoe moeilijker het te stylen is, omdat de krullen warriger worden.

 

Een kapsel moet niet alleen bij je gezicht en haartype passen, maar ook bij je manier van leven. Als je niet meer dan een paar minuten aan haarverzorging wilt besteden, kun je beter geen kapsel kiezen dat veel styling vereist. En welke haarstijl past bij je als je haar steil is? Korte modellen zijn snel en trendy voor steil haar. In slechts een paar stappen kan het haar snel worden gewassen, gedroogd en vaak ook nog gestyled. Een styling cream is ideaal om kort haar snel in model te brengen. Dik en krullend haar kan sneller worden gestyled als het in laagjes is geknipt en iets is uitgedund. Voor krullen gebruik je idealiter haarmousse. Dit zorgt voor stevige krullen en gaat pluizerig haar tegen.