Tips tegen pluizig haar - NIVEA

Tips tegen pluizig haar

Tips tegen pluizig haar

Pluizig haar is weerbarstig en kan je een onverzorgd uiterlijk geven. Het is bovendien ook extra kwetsbaar. We willen het liefst een veerkrachtige en glanzende haardos. Je kunt hier goede tips tegen pluizig haar vinden. Onze tips hebben betrekking op het wassen, drogen en stylen van je haar. Met de juiste behandeling en onderhoudsproducten heb je minder last van een pluizenbos.

Tips tegen pluizig haar - NIVEA

Pluizig haar na het wassen

Heb je last van pluizig haar na het wassen? Dan is de kans groot dat je je haren te warm wast. Elk haar heeft aan de buitenkant microscopische schubben.Door warmte gaan deze schubben open staan. Laat je je haren zo opdrogen, dan is de kans op pluizend haar groter.  Laat je je haren zo opdrogen, dan is de kans op pluizen groter. Je kunt de schubben van je haren op verschillende manieren sluiten. Allereerst met een goed haarmasker en conditioner. Echter, ook simpelweg door je haren na te spoelen met koud water. Bij het afdrogen is het verstandig om te deppen en niet te hard wrijven. Zo voorkom je pluisvorming en blijft je haar onbeschadigd. Ga ook nooit met nat haar slapen. Nat haar is kwetsbaar en door wrijving met je kussen kan het gaan pluizen.

Wat te doen tegen pluizig haar? - NIVEA
 

Pluizig haar door te stijlen en drogen

Wil je graag mooie krullen zonder pluis? We hebben een aantal simpele tips om je haar te föhnen zonder pluis en om je haar op de juiste manier te stylen. Een föhn of stijltang produceert hitte en deze hitte kan je haar uitdrogen en laten pluizen. Hoe bescherm je je haar tegen hitte? Allereerst door niet té heet te föhnen. Kies liever voor een lage warmtestand. Uiteindelijk is dat ook beter voor je hoofdhuid. Een föhn met ionische werking helpt ook tegen pluizend haar. Het beste is om je haar een hitte beschermende behandeling te geven. Dit kan met een goede styling primer. Je haar krijgt een beschermlaag die beschadiging en pluizen tegen kan gaan. Je kunt hier ook handige tips om je haar te stylen met een stijltang lezen.

Gebruik de juiste anti pluizig haar producten

Wil je afrekenen met pluizige haren? Dan kun je vertrouwen op de hoogwaardige en effectieve anti pluizig haar producten van NIVEA. Voor een gladde, steile look is de NIVEA Straight Anti-Frizz Crème erg geschikt. De innovatieve formule maakt statisch en pluizend haar glad, en maakt het eenvoudig om je haar te steilen voor een zijdezacht resultaat. Heb je juist krullen? De Curl Defining Crème bevat een lichte olie die je haar verzorgt en hydrateert, voor mooie gedefinieerde krullen. Met onze tips tegen pluizig haar en onze kwaliteitsproducten voor haaronderhoud hoef je nooit meer last te hebben van een bad hair day.