Krul verzorging en tips - NIVEA

Krullen: tips voor verzorging en styling

VAN PROFESSIONELE VERZORGING TOT MODIEUZE HAARSTIJLEN VOOR
Of je nu golven hebt, grove krullen of natuurlijk kroeshaar, met de juiste behandeling en styling vol hydratatie en verzorging zijn krullen altijd een droom.

De perfecte krullen: alles wat je moet weten

Golven of natuurlijk kroeshaar, wanneer het goed verzorgd en gestyled wordt, zijn krullen altijd een droom. NIVEA laat je zien hoe je je haar op de juiste manier krult!
Krullen - NIVEA

Fantastisch vrouwelijk en echt cool

Natuurlijke krullen of perfect gestyled, krullen zijn elk seizoen trendy.

Steil of krullen – dit is waarom je haar is zoals het is

De reden waarom we steil, golvend of krullend haar hebben, is afhankelijk van de haarzakjes van het haar:
 • hoe ronder het haarzakje, des te rechter het haar; 
 • en hoe ovaler het is, des te meer krullen heb je; 
 • de hoek waaronder het haar uit de schedel groeit, speelt ook een belangrijke rol bij de vorm van het haar; 
 • als de hoek haaks is, dan groeit het haar steil; is de hoek gebogen, dan groeit het haar golvend of krullend.
Maar onafhankelijk van de haarzakjes van je haar is het voor sommige haarstijlen beter om te ontkrullen zodat het haar handelbaarder is en meer volume krijgt

Supertip: slaap met veel platte vlechtjes en haal deze er 's morgens uit om ze te stylen: je kunt dan met mooie krullen werken, zelfs al is je haar normaal steil.

Krullen verzorgen doe je zo!

Glanzende, verzorgde krullen zijn voor veel vrouwen een droom. We laten je zien hoe ook jij krijgt! De verzorgingstips voor krullen van NIVEA-experts:
 • Krullend haar ziet er vaak onbestemd uit omdat het regelmatig hydratatie tekortkomt. Een speciale hydraterende mousse (NIVEA Flexible Curls bijvoorbeeld) geeft elke krul de juiste verzorging en hydratatie met een formule op basis van Aloë Vera-extract. En het geeft ook nog eens veerkracht.
 • Shampoos met een anti-pluiseffect (NIVEA Straight & Gloss bijvoorbeeld) helpen ook pluizend haar te temmen.
 • De juiste styling is ook erg belangrijk om elke krul te benadrukken. Masseer hiervoor bijvoorbeeld NIVEA Flexible Curls Care Balm in vochtig haar en draai de individuele plukken rond je vingers. Laat daarna je haar aan de lucht drogen. Belangrijk: raak je haar niet aan! En borstel het vooral niet uit.
 • Een styling-mousse is ook geschikt voor de behoeften van krullend haar.
 • NIVEA Flexible Curls Care Styling Mousse bijvoorbeeld zorgt voor veerkracht en bescherming tegen pluizen.
 • Een föhn met een diffuser helpt ook om de krullen te definiëren en ze een fantastisch model te geven. Droog hiervoor je haar langzaam en op een lage temperatuur en lage stand.
 • Een haarmasker van olijf- of druivenolie is gemakkelijk zelf te maken. Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels ricinusolie, 1 theelepel honing en 1 eidooier. Maak de olijfolie voor het mengen een beetje warm. Breng het vervolgens pluk voor pluk in het haar aan en masseer het zachtjes in.
 • Laat het masker 30 minuten zijn werk doen en spoel dan grondig uit.
Krullen - NIVEA

Natuurlijke krullen hebben veel verzorging nodig

Krullen worden gevormd door de kromming in de structuur van het haar. Hoe ovaler het haarzakje, des te meer krullen. Als je krullen juist verzorgt en styled, is het mogelijk om de natuurlijke krommingen van het haar te ondersteunen en perfect te vormen.
Krullen - NIVEA

De tip van expert Sally Brooks:

“lang krullend haar kan er snel droog, saai en onbestemd uitzien. Geef het één keer per week een intensief haarmasker om het soepel te houden. Haar in een goede conditie heeft een natuurlijke veerkracht en is eenvoudiger te bewerken.”

De tip van expert Sally Brooks:

“lang krullend haar kan er snel droog, saai en onbestemd uitzien. Geef het één keer per week een intensief haarmasker om het soepel te houden. Haar in een goede conditie heeft een natuurlijke veerkracht en is eenvoudiger te bewerken.”

Stijltips voor waanzinnige krullen

Krullen - NIVEA

lang haar met natuurlijke krullen

Zo werkt het: met een eenvoudige scheiding, valt het haar uit je gezicht en golft het prachtig.

 1. Gebruik een krultang om de krullen vorm te geven. Splits het haar in een boven- en onderlaag. Begin dan met de onderlaag. Draai de zijkanten van het haar in middelgrote delen uit je gezicht richting het midden van het achterhoofd.
 2. Maak een middenscheiding in de bovenlaag en draai het haar naar achteren, uit het gezicht. Draai het haar niet helemaal tot aan de haarlijn om een moderne look te krijgen.
 3. Wanneer je al het haar hebt gekruld, splits je ieder gedeelte opnieuw. Daardoor ontstaan kleinere krullen die je haar meer flexibiliteit en vorm geven.

KORT EN GEKRULD

Engelenhaar: zo werkt het

 1. Behandel je haar met NIVEA Hydro Care Shampoo.
 2. Breng NIVEA Flexible Curls Balm aan en draai de middelgrote plukken haar rond je vinger om de krullen van elkaar te scheiden.
 3. Droog je haar met een diffuser om de krullen preciezer te vormen. 
 4. Trek de krullen in de gewenste vorm wanneer ze droog zijn.
 5. Schud je haar om het volume en een zachte, natuurlijke afwerking te geven.

 

TIP VAN EEN EXPERT
Als je haar steil is, gebruik dan een middeldikke krultang om krullen te maken.

Krullen - NIVEA

Golven zijn de favoriete look voor elk seizoen.

BOHEEMSE GLAMOUR: ZO WERKT HET

 1. Maak een scheiding. Draai het haar pluk voor pluk naar achteren, uit je gezicht, met een middeldikke krultang om golven te creëren.
 2. Doe dit pluk voor pluk totdat al je haar gekruld is.
 3. Borstel je haar grondig met een brede borstel met natuurlijke haren. Dit verzacht de bovenste haarlagen en creëert extra glans en erg zachte golven.

TIP VAN EEN EXPERT
Dit is een fantastische look en zo eenvoudig te maken. Je wordt gegarandeerd beloond met bewonderende blikken. Wees niet bang om je haar goed door te borstelen. Voor deze look heb je geen kleine, veerkrachtige krullen nodig, maar eerder mooie golven. Als je meer volume wilt, kun je je haar zelfs ondersteboven borstelen.

product-stage-bg

De juiste verzorging voor een hoofd vol prachtige krullen