Dun, Fijn Of Futloos Haar Verzorgen En Stylen

Het scheelt maar 0,02 millimeter: dat is het verschil tussen de diameter van normaal haar (0,07 millimeter) en fijn (dun) haar. Meer dan een derde van alle vrouwen zou graag dikker haar willen hebben.

Waarom heb ik dun haar?

Meestal is fijn of dun haar genetisch bepaald – blonde mensen hebben hier vooral mee te maken omdat blond haar gemiddeld dunner is dan donker haar. Maar blonde mensen hebben ook veel meer losse haren. Fijn haar ligt dichter bij de hoofdhuid en lijkt daarom sneller vet en piekerig. Maar met de juiste verzorgingsproducten kun je er iets aan doen. Wordt je dunne haar veroorzaakt door haaruitval? Lees dan meer over de oorzaken en oplossingen.

Milde verzorging voor fijn haar

Gebruik om fijn, sluik haar zo goed mogelijk te verzorgen een volumeshampoo, zoals Volume Care Shampoo.

Het reinigt en voedt het haar voorzichtig en effectief zonder het te verzwaren. De bijbehorende Volume Care Conditioner maakt de dagelijkse haarverzorging af. Beide producten bevatten microdeeltjes voor weelderig haar en een vederlicht volume. Bovendien is het haar verzorgd zonder nadelige invloeden. De verbeterde doorkambaarheid beschermt de haren tegen splitsen of breken.

Gebruik de Volume Care Styling Mousse om je haar na het wassen te stylen. Het biedt 24 uur lang versteviging en volume zonder plakkerig gevoel. De speciale formule wordt geactiveerd door warmte, ondersteunt de opname van provitamine B4 en vitamine B3 in het haar en optimaliseert het voedende effect. Daarnaast zorgt de beschermende keratineformule voor gezond en glanzend haar.

Een conditioner correct gebruiken

Zorg dat je weinig conditioner gebruikt. Een hoeveelheid ter grootte van een walnoot is voldoende voor schouderlang haar.

Een bob tot de kin of pagekopje met pony zijn de beste kapsels voor fijn haar.

Gekleurd haar met veel volume

Fijn of futloos haar ziet er volumineuzer uit door het juiste kapsel. Een ondersteunend permanent geeft, in tegenstelling tot een normaal permanent, geen krullen maar maakt de haarstructuur ruwer. Het gevolg is meer volume. 

Vraag advies aan je kapper en laat je haar niet kleuren tegelijkertijd met het zetten van een ondersteunend permanent.

Vraag advies aan je kapper en laat je haar niet kleuren tegelijkertijd met het zetten van een ondersteunend permanent. Het is belangrijk om je haar te laten bijpunten – bij voorkeur elke vier tot zes weken. Als je haar verzorgd is en je kapsel er altijd fris uitziet, lijkt het alsof je haar meer volume heeft.


Aanbevolen producten om dat effect te bereiken: Een stylingmousse, zoals Volume Care Styling Mousse bedekt het oppervlak van het haar met polymeren, die het volume verdubbelen door middel van een push-up effect tijdens het föhnen.

Juiste kleur – veel volume

Kleuren kan fijn of futloos haar er voller uit laten zien: met warme tonen in bruin haar en lichte strengen in blond haar ziet het haar er meteen voller uit. 
Door het kleuren wordt het oppervlak ruwer zodat fijn of futloos haar beter handelbaar wordt. Maar ons advies is om je haar altijd door een kapper te laten kleuren zodat de haarstructuur zo min mogelijk beschadigd wordt. Gebruik voor gekleurd haar een geschikt product, zoals Color Care & Protect Shampoo.

Meer volume in je fijn of futloos haar? Besteed dan extra aandacht aan de ondersteunende lagen van het haar. Korter haar ondersteunt het langere haar zodat het haar omhoog wordt "geduwd" en meer volume lijkt te hebben.


Prachtig fijn haar

Tips voor dun, fijn of futloos haar

  • Zelfs als je fijn haar hebt, moet je regelmatig een conditioner gebruiken om ervoor te zorgen dat de punten niet te droog worden. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid conditioner gebruikt en je deze alleen over de lengte van het haar aanbrengt.
  • Kies de juiste borstel: een middelgrote, platte borstel geeft weelde en volume aan fijn of futloos haar. Föhn je haar met een grote, ronde borstel voor volume bij de haarwortel.
  • Kies als je haar er snel vet uitziet een speciale shampoo, zoals Hydro Care Shampoo – het reinigt je hoofdhuid zorgvuldig en zorgt voor een langdurig fris gevoel.