Hoe krijg je dikker haar - NIVEA

Hoe krijg je dikker haar? Tips voor voller haar

Wilde je altijd al dikker haar? Lees hier handige tips om je haar dikker te maken. Bekijk de producten van Nivea die je hierbij kunnen gaan helpen.

Wil je graag dikker haar? Je kijkt in de spiegel en je weet gewoon dat vandaag weer een 'bad hair day' wordt. Je haren zijn ook zo dun en onhandelbaar. Vrienden en vriendinnen die wel gezegend zijn met een volle bos haar bezie je soms met een lichte jaloezie. Jij zou ook wel willen weten wat de tips & tricks zijn voor dikker haar. Wist je dat dit eigenlijk eenvoudiger is dan je denkt? Op de vraag 'Hoe krijg je dikker haar?' gaan we je een aantal simpele antwoorden en tips geven. Tips die je meteen kunt toepassen om dikker haar te krijgen. Echter, eerst moeten we weten of wij en jij wel hetzelfde bedoelen met dik of dun haar.

Heb ik nou dik of juist dun haar?

Je kunt van nature dikker haar hebben dan anderen. Hierbij is de gemiddelde diameter van je haren de bepalende factor. We spreken van dun haar als de gemiddelde diameter ongeveer 0,03 mm is. Normaal haar heeft een dikte van 0,06 mm. We spreken van dikker haar als de diameter in de buurt van 0,09 mm komt. Natuurlijk snappen wij ook dat het lastig is om te bepalen wat de dikte van je haren is, maar het kan al helpen om één van je haren eens tussen je vingers te rollen. Voel je je haar duidelijk? Dan heb je dik haar, als je (bijna) niets voelt, betekent het dat je haar dunner is.

Daarmee is nog niet alles gezegd. Ook de hoeveelheid haren per vierkante mm is bepalend voor de dikte van je haar. Als je je haren een stukje wegtrekt van je hoofdhuid, en je hoofdhuid is duidelijk te zien, betekent het dat je niet zo’n dichte haarinplant hebt. Zie je je hoofdhuid (bijna) niet, dan heb je dikker haar. Alleen hebben we het hier dan puur om een gevoel. Heb je een dichte haarinplant? Nu weet je wat voor haar je hebt, maar hoe krijg je dikker haar?

Handige tips voor dikker haar

Maar hoe krijg je op een simpele manier dikker haar? De diameter van je haren zal hierdoor niet veranderen, maar gevoelsmatig je haar dikker maken, dat is zeker mogelijk. Als eerste geven we je een misschien vreemde tip: minder vaak je haren wassen. Waarom? Door de natuurlijke haarvetten gaan je haren stroever voelen. Daardoor lijken ze dikker en worden ze ook gemakkelijker te modelleren. Zorg goed voor je haar en hoofdhuid als je je haren wast. Kies bijvoorbeeld voor een Classic Mild Care Shampoo. Deze shampoo zorgt voor een gezonde glans. Je voeding kan ook wonderen doen. Vis, rijk aan omega-3-vetzuren, stimuleert de vorming van een natuurlijke beschermlaag om je haren. Wil je je haar dikker maken? Doe dan ook soms rustig aan met haarverzorgingsproducten. Als je veel haarproducten gebruikt, zal je merken dat ze een verzwarend effect hebben op je haren. En wat doet de zwaartekracht? Juist, die trekt je haren platter dan je wilt. Wat hierbij goed werkt is een droogshampoo. Je haar ruikt lekker, ziet er schoon uit én wordt lekker stroef waardoor je meer volume en een vollere bos krijgt. Kies hierbij voor een droogshampoo die past bij je haarkleur! Heb je een feestje en wil je dat je haar goed blijft zitten?  Kies dan voor een stylingproduct die je haren in model houdt maar ook je kapsel niet verzwaart. De Care & Hold lijn kan je daarbij helpen. Deze producten verzorgen en versterken je haarvezel. Je kunt ook gevoelsmatig je haar dikker maken door regelmatig van kapsel te switchen en niet altijd dezelfde scheiding in je haren aan te brengen. Helpen deze tips voor voller haar je een beetje op weg?

product-stage-bg