Vragen over in bad gaan, douchen of zeep?

HIER VIND JE ANTWOORDEN OP DE MEESTGESTELDE VRAGE

 

1. Is te vaak douchen of in bad gaan slecht voor mijn huid? 

Alle NIVEA-lichaamsverzorgingsproducten zijn ontwikkeld door experts en bevatten een speciale combinatie van ingrediënten, die de huid zacht laten aanvoelen en beschermen tegen vochtverlies. Douchen of in bad gaan is niet schadelijk voor de huid. Toch raden dermatologen, afhankelijk van het huidtype en de kwaliteit en temperatuur van het water, over het algemeen af om vaker dan twee keer per dag te douchen of badderen zodat het eigen evenwicht van de huid behouden blijft. Mensen met een gevoelige of droge huid moeten ook op de reactie van hun huid letten om voor zichzelf te bepalen hoe vaak ze onder de douche of in bad kunnen gaan.

2. Hoe weet ik welk product voor mij het juiste is?

De keuze voor het meest geschikte lichaamsverzorgingsproduct van NIVEA begint bij het bepalen van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Combineer deze vervolgens met je favoriete geuren en gewenste gemoedstoestand. De douchecrèmes kunnen worden onderverdeeld in de verzorgende NIVEA Cream Shower Gels, de perfecte verzorgingsproducten voor elke dag, en de luxe NIVEA Cream Shower Gels met speciale geuren voor echte verwenmomenten – natuurlijk ook met een heerlijk verzorgend effect. Verlang je naar een fris gevoel, dan zijn de transparante douchegels de juiste producten voor jou. De doorzichtige formules combineren frisheid en verzorging dankzij de olieparels. Ga je liever in bad, dan is  NIVEA CREME CARE badcrème met zijn originele NIVEA-geur en verzorgende ingrediënten wellicht een goede keuze. Ook voor specifieke behoeften (scrubben, een zeer droge huid of een gevoelige huid) is er een product te vinden in het gamma lichaamsverzorgingsproducten van NIVEA. Nu hoef je alleen nog maar je lievelingsgeur te kiezen in de categorie van jouw keuze. 

3. Hoe verzorgen de NIVEA-lichaamsverzoringsproducten mijn huid nog meer?

Voor de beste verzorging heeft het volledige gamma lichaamsverzorgingsproducten van NIVEA zeer milde oppervlakte-actieve stoffen en is de huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd. De meeste producten zijn pH-neutraal. Daarnaast zijn veel producten ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van erg droge huidtypen, zoals onze NIVEA Verzorgende douchecrème CARE & MAGNOLIA  met sheaboter en macadamia-olie en Verzorgende douchecrème CREME CARE met oliën en een provitamine uit de originele NIVEA Crème.  We ontwikkelden bovendien speciale formules voor de meest gevoelige huid voor een zeer persoonlijke en specifieke zachte reiniging en verzorging, zoals de extra milde NIVEA Douchecrème Creme Sensitive met natuurlijk kamille-extract, bisabolol en een zachte, moderne geur.

4.  Hoeveel moet ik van mijn badproduct gebruiken als er geen informatie op het etiket staat?

Een scheutje (max. 30 ml) in het water is voldoende, maar je kunt het product naar behoefte doseren afhankelijk van de intensiteit (zoals de hoeveelheid schuim) van het product.

5. Kan ik de NIVEA-lichaamsverzoringsproducten ook voor mijn haar gebruiken? 

Ja, bepaalde doucheproducten van NIVEA kun je ook voor je haar gebruiken. De NIVEA MEN Shower-producten zijn bijvoorbeeld geschikt voor het wassen van gezicht, lichaam en haar. De goede prestaties op het haar zijn hierbij bewezen door producttests door mannen. Maar de lichaamsverzorgingsproducten van NIVEA zijn in de eerste plaats ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van je huid.

 

Om ook zo goed mogelijk voor je haar te zorgen, raden we je ons ruime NIVEA Hair Care-gamma aan. Daar vind je allerlei shampoos die bij verschillende haartypen passen. Vooral lang, gekleurd en/of beschadigd haar heeft speciale zorg en dus ook speciale ingrediënten nodig. In zo'n geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor NIVEA Verzorgende shampoo INTENSE CARE & REPAIR, NIVEA Verzorgende shampoo COLOR CARE & PROTECT of NIVEA Verzorgende shampoo DIAMOND GLOSS CARE .

6. Ik heb een gevoelige huid en ben zwanger. Welke NIVEA-lichaamsverzoringsproducten kan het beste gebruiken?

Tijdens je zwangerschap kunnen de eigenschappen van je huid tijdelijk veranderen. Hormonen beïnvloeden de vochtbalans en dat zal je huid flink belasten. Je huid moet nu topprestaties leveren. Een verhoogde hormoonactiviteit en de spanning die ontstaat door het oprekken van de huid kunnen ertoe leiden dat je huid droog aanvoelt. Ga niet te vaak in bad in heet water, dat droogt nog meer uit. Ervaar in plaats daarvan het verzorgende effect van onze NIVEA-lichaamsverzorgingsproducten, zoals NIVEA Verzorgende douchecrème CREME CARE, NIVEA Verzorgende douchecrème CREME SOFT of de extra milde *NIVEA Sensitive Balance Shower* met natuurlijk kamille-extract en bisabolol. Ook onze NIVEA Verzorgende Doucheolie NATURAL OIL met 55% natuurlijke oliën is een aanrader om je huid lekker soepel te houden.

7.  Waarom ontstaan er barsten in stukken zeep?

Helaas is dit een probleem dat na langdurig gebruik bij vrijwel elk stuk zeep kan voorkomen. De barsten worden gevormd op het moment dat de zeep nat wordt en vervolgens lange tijd droog blijft doordat hij niet regelmatig wordt gebruikt. Maar de barsten hebben geen invloed op de reinigende eigenschappen van het product. Het enige gevolg kan zijn dat er ontsierende vuildeeltjes in de barsten achterblijven, die eruitzien als donkere vlekken op de zeep.

 


Nog andere vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier.


Contact