BETROUWBARE BESCHERMING EN VERZORGING

De kinderhuid is extra gevoelig en vereist voldoende bescherming

De huid van baby's en peuters heeft extra veel bescherming tegen de zon nodig, omdat dit veel dunner en gevoeliger is dan de huid van volwassenen. In de eerste levensjaren zijn de lichaamseigen beschermende mechanismen tegen UV-straling nog onvoldoende ontwikkeld. De huid beschikt nog niet over beschermende functies tegen lichte of voldoende pigment om de UV-straling te beperken. Het herstelprocessen van de huid werkt op jonge leeftijd ook nog niet naar behoren. Ook kinderen van drie jaar en ouder moeten nog steeds voorzichtig zijn in de zon, want zonnebrand tijdens de kinderjaren is een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker op latere leeftijd.

De beste zonnebescherming voor kinderen

De beste bescherming tegen zonlicht is schaduw. Daarom zouden baby's in hun eerste levensjaar nooit in de stralende zon mogen komen. 
Dermatologen raden aan om baby’s en peuters tot drie jaar oud nooit langdurig aan direct zonlicht bloot te stellen. 

Lees hier meer over hoe je de beste zonnebrandcrème kan vinden voor je kind.

Omdat dat niet altijd mogelijk is, moeten ze met geschikte kleding en met zonnebescherming met een voldoende hoge beschermingsfactor worden beschermd tegen UV-straling. Dik geweven stoffen bieden de beste bescherming en speciale kleding met UV-bescherming is erg handig. De kleding is extreem licht en droogt snel, dus ideaal voor een zonnige vakantie of buitenactiviteiten.

Je zou ook minstens SPF 30, of beter nog 50+, voor kinderen moeten gebruiken, zoals Protect & Hydrate Hydraterende Zonnespray van NIVEA met SPF 50+. Voor de kleintjes adviseren we in het bijzonder waterproof producten, zoals NIVEA Kids Zonnemelk SPF 50+, zodat ze zorgeloos kunnen spelen, zwemmen en in het water spelen.

Moeder Kind

De juiste kleding in de zon

In de zomer trekken kleine kinderen het liefst al hun kleren uit om in hun blootje rond te rennen – vooral op het strand of in het zwembad. Hoe verleidelijk het ook is om dit een keer door de vingers te zien, je zou er altijd voor moeten zorgen dat je kinderen in de zon de juiste kleding moeten dragen.

Essentiële kinderkleding voor zonnige dagen

Wat ze in de zon moeten dragen: 
  • hoofdbedekking die niet alleen het hoofd beschermt, maar ook de nek, oren en het gezicht; 
  • ruim zittende shirts en broeken die comfortabel en luchtig zijn. UV-kleding is aangeraden. Dat is kleding die door de impregnering en weeftechniek, speciale bescherming biedt tegen UV-straling. De UV-beschermingsfactor van deze kleding zou minstens 30 moeten zijn; 
  • UV-shirts zijn vooral fijn voor in en bij het water, omdat ze de rug, schouders en borst beschermen; 
  • sandalen die de bovenkant van de voeten en de hielen voldoende beschermen. De bovenkant van de voet is een van de lichaamsdelen die het meeste bescherming vraagt; 
  • een zonnebril met UV-bescherming.

Welke zonnebescherming is geschikt voor kinderen?

zonnebescherming voor kinderen

Het is belangrijk om de juiste zonnebeschermingsproducten te gebruiken op de lichaamsdelen die niet voldoende kunnen worden beschermd door kleding. Omdat de kinderhuid zichzelf maar een paar minuten kan beschermen tegen UV-straling, moet je altijd zonnebescherming gebruiken als kinderen de zon in gaan, het liefst met beschermingsfactor 50+. Gebruik zonnecrèmes die beschermen tegen UVA- en UVB-straling en die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid. Als je kinderen in het water spelen en zwemmen, moeten ze altijd beschermd zijn met waterproof zonnebrandcrème. Zorg ervoor dat je ze na het afdrogen opnieuw insmeert. 

Alle NIVEA Zonbescherming Kids producten bieden deze bescherming.

zonnebescherming voor kinderen

Voldoende zonnebescherming voor kinderen

Op het strand is het lastig om je kinderen in te smeren met zonnebrandcrème, omdat ze staan te trappelen om hun zandkastelen te kunnen bouwen. Het is dan ook beter om ongeduldige kinderen vast thuis in te smeren met zonnebescherming en een spray te gebruiken.
Zonnespray

Tijdens de middaguren: speel in de schaduw of doe een dutje

Tussen 11:00 en 15:00 uur zouden zowel kinderen als volwassenen de zon volledig moeten mijden, omdat de UV-straling om deze tijd het sterkst is. Zoek daarom een plekje in de schaduw of ga naar binnen. Parasols of luifels creëren een geschikte schaduwplek in de tuin, waar kinderen ook op het warmste moment van de dag buiten kunnen spelen. Maar kinderen hebben ook in de schaduw de juiste kleding en zonnebescherming nodig. Profiteer tijdens een strandvakantie van de vroege ochtend en de late middag om te graven, spetteren en zwemmen. Dat is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook veel leuker!
product-stage-bg