WAT IS AFTERSUN EN WAT DOET HET?

Na een tijdje in de zon heeft je huid speciale verzorging nodig. Aftersun is dan het ideale verzorgingsproduct. Lees verder om meer te weten te komen over de werking van aftersun, hoe lang het houdbaar is en hoe vaak je het moet gebruiken.

WAT IS AFTERSUN?

Ook al heb jij je de gehele dag goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, je huid heeft na een dag zon toch behoefte aan extra verzorging. NIVEA Sun Aftersun producten zijn speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de huid die langdurig is blootgesteld aan de zon. Het biedt precies wat de huid op dat moment nodig heeft, namelijk intensieve verzorging en hydratatie.
Aftersun werking

WAT DOET AFTERSUN VOOR DE HUID?

Een intensieve hydraterende aftersun helpt een droge en warme huid snel te herstellen. De werking van aftersun omvat het volgende:
  • Het verkoelt en verzacht de huid na blootstelling aan de zon.
  • Het kalmeert de huid met een rijke verzorgende behandeling. 
  • Het helpt de vochtbalans van de huid te herstellen. 
  • Het helpt bij het voorkomen van het vervellen van de huid.
  • Het biedt de hydratatie waar de door de zon geïrriteerde huid behoefte aan heeft.

WAAROM JE AFTERSUN MOET GEBRUIKEN ALS JE BENT VERBRAND

Het is het beste om verbranding door de zon algeheel te voorkomen, door je goed in te smeren met een zonbeschermingsproduct met goede SPF. Ben je toch verbrand? Dan zijn er enkele tips om je huid zo snel mogelijk te laten herstellen. Ga meteen de zon uit en gebruik koude kompressen van natte doeken om je huid te laten afkoelen. Ook het insmeren met aftersun kan helpen. Dit verkoelt en verzacht de huid. Daarnaast ondersteunt het de huid bij het herstellen van de vochtbalans van de huid en biedt het de hydratatie waar de huid behoefte aan heeft.

AFTERSUN HELPT OM EEN VERVELLENDE HUID TE VOORKOMEN

Zonder de juiste zonbescherming beschadigt je huid. Om die beschadigde huid te vernieuwen, begint je huid te vervellen. Gelukkig kan je dat voorkomen! Het allerbelangrijkste is om jezelf goed en regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Vermijd de zon op het heetste moment van de dag (tussen 12 en 3 uur) en draag beschermende kleding. Gebruik daarnaast na blootstelling aan de zon een aftersunproduct om je huid te hydrateren en zo te helpen bij het vermijden van vervellen.

HOE VAAK MOET JE AFTERSUN SMEREN?

Houd je huid gezond en smeer jezelf altijd in met aftersun als je uit de zon komt. Idealiter spoel je eerst vuil, zand, zweet en resterende zonnebrandcrème af onder de douche. Smeer je daarna royaal in met aftersun en smeer het gelijkmatig uit. Wanneer je huid droog aanvoelt, kun je je nog een keer insmeren.

AFTERSUN NA DE ZONNEBANK

Ook na het zonnen onder de zonnebank is het verstandig om je in te smeren met aftersun. Onder de zonnebank heb je te maken met dezelfde UV-straling als wanneer je in de zon zit. Ook hier kan je huid dus van uitdrogen en door verbranden. Om je huid te helpen bij het herstel, is het dus aan te raden om jezelf in te smeren met een hydraterende aftersun.
Hoe vaak aftersun smeren

WAT IS DE HOUDBAARHEID VAN AFTERSUN?

Niet alleen voor zonnebrandcrème is het belangrijk om de houdbaarheid in de gaten te houden, ook voor aftersun geldt dat je op moet letten hoe lang het houdbaar is. Dat komt omdat je aftersun gebruikt op een (eventueel verbrande of vervellende) huid die al geïrriteerd is. Gebruik je aftersun die over de datum is, dan is er een kans dat bacteriën zich hebben genesteld in het product. Het is belangrijk om te voorkomen dat die op je gevoelige huid terechtkomen.

ZO CONTROLEER JE HOE LANG AFTERSUN HOUDBAAR IS

Controleer daarom altijd de verpakking van je aftersun om achter de houdbaarheid te komen. Je ziet dit door het algemene teken van houdbaarheid op verzorgingsproducten: een klein potje met een getal en de letter M erin. Dit staat voor het aantal maanden dat het houdbaar is na opening van het product.