Een zeer droge huid heeft veel aandacht nodig

HOE KUN JE DE NATUURLIJKE BARRIÈRE VAN JE HUID VERSTERKEN?
Lage temperaturen, droge lucht en een verminderde talgproductie hebben tijdens de winter allemaal een invloed op je huid en drogen deze snel uit. Een extreem droge huid is van nature droog en heeft daarom extra verzorging nodig. Volle crèmes en milde oliën ondersteunen het natuurlijke herstel

Verzorging voor een zeer droge huid

Wat is de oorzaak van een extreem droge huid?

Sommige mensen hebben van nature een zeer droge huid, terwijl anderen alleen last hebben van rode of jeukerige plekken tijdens de wintermaanden. Dit worden dan ruwe plekjes of kloofjes die de huid oncomfortabel strak doen aanvoelen. 
Dit is vaak te wijten aan de talgklieren, die vet afgeven aan de huid ter bescherming tegen uitdrogen. Als je niet zo veel talgklieren hebt of als ze niet goed werken, zal de huid snel uitdrogen. Anderen hebben weer last van een droge hoofdhuid.
Een zeer droge huid komt daarom vaker voor op plekken met minder talgklieren of bij onderhuids weefsel. Dit geldt vooral voor lichaamsdelen zoals ellebogen, knieën of schenen. Hoewel de talgklieren zeer veel talg produceren tijdens de puberteit, daalt de talgproductie naarmate je ouder wordt. De huid heeft dan meer verzorging nodig om bijvoorbeeld droge benen te verhelpen.
Externe factoren kunnen ook van invloed zijn op het ontwikkelen van een zeer droge huid. Daarbij valt te denken aan kou, warmte, zonlicht, veelvuldig contact met water, een slechte voeding of een vochttekort. 
Veel mensen hebben vooral tijdens de wintermaanden last van een zeer droge huid, omdat de kou vocht onttrekt aan de huid. Bovendien produceren de talgklieren in die periode minder talg. En de huid droogt ook nog eens sneller uit door de droge lucht van de centrale verwarming. Daarom verdient je huid tijdens de wintermaanden extra aandacht. Verwen een droge of zeer droge huid met een vochtinbrengende verzorgende crème.

Lees hier meer over de oorzaken van een droge huid.

Hoe kun je droge handen goed verzorgen?

Ruwe en rode handen hebben onmiddellijke verzorging nodig. Repair & Care Handcrème voorziet de zeer droge huid op je handen van een beschermend laagje en heeft een kalmerend effect.


Voedende verzorging voor een droge huid

Hoe kun je de natuurlijke barrière van je huid versterken?

Weldaad voor de zeer droge huid

Als het lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, zal de huid ook uitdrogen. Daarom moet je minstens twee liter water of ongezoete thee per dag drinken. Vermijd alcohol, want je gaat er sneller door transpireren, waardoor je huid ook sneller zal uitdrogen. 
Nieuwe rituelen voor je dagelijkse verzorgingsroutine: Verwen jezelf met een volle bodylotion zoals Verzorgende Body Milk voordat je gaat slapen. Je huid herstelt extra snel terwijl je slaapt. 's Nachts kan de verzorgende bodymilk helemaal inwerken. 
Smeer droge plekken zoals handen, ellebogen of knieën meerdere keren per dag in met een crème speciaal voor de zeer droge huid. 

Lees hier meer over een droge huid en hoe je deze het best verzorgt.

Snelle verlichting voor een jeukende en zeer droge huid met Repair & Care Body Crème. De effectieve formule met dexpanthenol en Hydra IQ doet je huid fantastisch aanvoelen, zelfs in de winter!

Simpele en effectieve verzorgingstips voor elke dag

  • Vermijd te hete douches of baden – een watertemperatuur van 32 graden is meer dan voldoende. 
  • Reinig je huid onder de douche met verzorgingsproducten speciaal voor de droge huid zoals Creme Sensitive douchecrème.
  • Hydrateer je zeer droge huid dagelijks met een bodylotion. Breng extra veel crème aan op plekken die erg droog zijn zoals de ellenbogen, knieën en schenen en zorg dat de bodylotion volledig ingetrokken is voordat je je aankleedt. 
  • Smeer je handen altijd in met crème nadat je ze gewassen hebt. Handcrèmes met macadamia-olie worden snel geabsorbeerd en verzorgen de zeer droge huid intensief. 
  • Plaats luchtbevochtigers in huis tijdens de wintermaanden. Een luchtvochtigheid van tussen de 50 en 70 procent binnenshuis is ideaal.