Beste shampoo

DE BESTE SHAMPOO VOOR JOUW HAAR

Welke shampoo het beste voor jouw haar is, hangt volledig af van het type haar dat je hebt. In deze blog vind je een overzicht van de verschillende haartypes met bijpassende verzorgingsproducten. Je krijgt een antwoord op de vraag: welke shampoo is goed voor mijn haar?

GOEDE SHAMPOO VOOR DE JUISTE HAARVERZORGING

Gezond, prachtig en glanzend haar begint bij de juiste haarverzorging. Een juiste haarverzoringsroutine bestaat uit shampoos op een correcte manier aanbrengen en het gebruik van een goede shampoo. Maar, welke shampoo is goed? Zoals eerder benoemd, is dit geheel afhankelijk van jouw type haar. Lees hieronder meer en ontdek het antwoord op de vraag: welke shampoo moet ik gebruiken?

STAP VOOR STAP NAAR HET HAAR WAAR JE ALTIJD AL VAN DROOMDE

Het beste voor je haar is wanneer jouw haarverzorgingsroutine bestaat uit het gebruik van haarverzorgingsproducten die zijn afgestemd op de behoeften van jouw haar. De ideale shampoos en conditioners verwijderen vuil, stylingproductenresten en talg op een grondige manier en geven je haar en hoofdhuid een heerlijk, fris gevoel.
 
Daarnaast heeft de manier waarop je de producten gebruikt ook een groot effect op de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Voor het beste resultaat, masseer je een hoeveelheid shampoo ter grootte van een hazelnoot over je haarlijn en verdeel je deze vervolgens over de rest van je haar.
 
Door iets meer druk uit te oefenen bij het inmasseren van de shampoo zal vet beter worden verwijderd. Shampoo hoeft niet in te trekken om zijn werk te doen, dus je kunt het meteen uitspoelen. Blijf spoelen tot er geen zeepresten meer in het water zitten. Naast een gezonde shampoo gebruiken voor tevreden haar, helpt het ook om je haar niet al te vaak te wassen. Lees ons advies over hoe vaak je jouw haar moet wassen.

Glazend haar

DE BESTE GLANSSHAMPOO VOOR PRACHTIG GLANZEND HAAR

Wil je dat jouw haar gaat glanzen? Dat kan met een van de beste glansshampoos van NIVEA, zoals de Diamond Gloss Care Shampoo. Onze shampoo met Diamond Gloss bevat kleine diamantdeeltjes. Deze deeltjes zorgen ervoor dat jouw haar een mooie glans krijgt en intensief gevoed en versterkt wordt.

WELKE SHAMPOO IS GOED VOOR MIJN HAAR?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar ga voor een shampoo die past bij jouw haartype. Let hierbij op de structuur van je haar: fijn, krullend, droog of vettig.

DROOG HAAR

Is jouw haar droog? Dan is de beste shampoo voor je haar een hydraterende shampoo. Zo’n hydraterende shampoo brengt het vochtgehalte van jouw haar weer in balans. Met voldoende vocht in het haar drogen jouw lokken minder snel uit. Zo verzorgt NIVEA Hairmilk Natural Shine Shampoo jouw haar van binnenuit, met zichtbaar gezond haar als resultaat. Ook het gebruik van een voedende conditioner doet ook wonderen voor droog haar.

VETTIG HAAR

Meestal willen we ons haar zo snel mogelijk wassen wanneer het vettig is. Als jouw haar snel vettig wordt, was je jouw haar misschien vaker dan wordt aangeraden. Met vettig haar is het van belang de juiste shampoo te gebruiken. Kies voor een shampoo die op een milde wijze het vet uit je haar wast, zoals NIVEA Classic Mild Care Shampoo.

Krullend haar

Wanneer je krullend haar hebt, kan jouw haar al gauw gaan pluizen. Verder is krullend haar wat droger van zichzelf. Ga altijd voor producten die zijn gericht op krullend haar. Hydraterende haarproducten zijn goed voor je krullende bos, hiermee worden ze goed gevoed en drogen ze minder snel uit. Heb je jouw haar geverfd? Probeer dan NIVEA Pure Color Micellar Shampoo: deze is mild, hydraterend en verzorgt de kleurpigmenten zodat deze niet vervagen.

Fijn haar

Wanneer je fijn haar hebt, mist het soms een beetje volume. Het is daarom aan te raden een gezonde shampoo te gebruiken die speciaal ontwikkeld is om extra volume te creëren. Hiermee maak je jouw haar wat levendiger. Bijkomend voordeel: je hebt minder stylingproducten nodig om je haar in model te brengen. Probeer NIVEA Volume Care Shampoo voor zichtbaar meer volume, zonder dat het haar verzwaard wordt.

Welk haartype heb jij?

Weet je niet zo goed welk haartype je hebt? Lees dan onze blog over de verschillende haartypen en kom erachter. Zo weet jij welke haarverzorgingsproducten je moet gebruiken voor stralend haar.
Beste shampoo

HOE WEET IK WELKE HAARSTRUCTUUR IK HEB?

Glanzend haar

Een goede structuur

Keratine is het fundamenteel structuurelement van ons haar. Het is een lichaamseigen proteïne en zit niet alleen in ons haar, maar ook in onze huid en nagels. Dankzij keratine blijft ons haar krachtig en flexibel. Shampoos die vloeibare keratine bevatten, helpen de gezonde structuur van je haar te behouden en herstellen beschadigd haar.

VET, FIJN OF BESCHADIGD

Jouw persoonlijke haarstructuur wordt voor 90% bepaald door je genen en kan met behulp van een haaranalyse bij de kapper worden vastgesteld.

Als je niet gelijk een haaranalyse wilt laten uitvoeren, kun je jouw haartype ook aan de hand van een paar aanwijzingen bepalen. Als er ondanks het feit dat je je haar regelmatig wast, altijd een dunne vetlaag op je haar zit en het ook een beetje sluik valt, dan is er een grote kans dat je vet haar hebt.

Maar wanneer je haar er ietwat stroachtig uitziet, ruw aanvoelt en dof is, dan heb je waarschijnlijk beschadigd haar. Is je haar juist wat dunner en heeft het behoefte aan meer volume? Dan is de kans groot dat je een fijne haarstructuur hebt.

Over het algemeen kunnen invloeden van buitenaf je haar blijvend beschadigen. Het verven en föhnen van je haar zorgt ervoor dat je lokken sneller uitdrogen. Vraag je kapper om advies en stem je haarverzorging af op de behoeften van je haar – de haarstructuur weten en zo dus ook welke producten je nodig hebt, zorgt er uiteindelijk voor dat jouw haar mooi en gezond blijft.

Beste shampoo

MACADAMIA

Macadamia-olie zit boordevol vitamines en mineralen. Het helpt beschadigd haar te herstellen, waardoor jij binnen no time weer geniet van gezonde lokken.

Citroenbalsem

CITROENBALSEM

Lekker fris: shampoo met citroenbalsem doet je haar weer fris aanvoelen.

Bamboe

Bamboe

Je haar ziet er gezond uit: de formule met bamboe-extract versterkt je haar tot in de wortels en maakt het extra stevig.