Jongenskapsels

STOERE JONGENSKAPSELS: INSPIRATIE & STYLING TIPS

Krullen of steil? Lang haar of kort? Wat voor soort haar je ook hebt, er is een overvloed aan stoere jongenskapsels waar je uit kunt kiezen. Ontdek wat de coolste jongenskapsels van dit moment zijn én leer hoe je ze moet stylen.

Leuke korte jongenskapsels

Vroeger waren er weinig opties voor kort haar: gemillimeterd of een bloempotkapsel. Tegenwoordig kunnen jongens die op zoek zijn naar een kort kapsel uit allerlei modellen kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fade (zoals je ziet op de foto hieronder)? Doe inspiratie op, haal de juiste stylingproducten in huis en geniet van dat stoere kapsel.
Stoere jongens kapsels

EEN FADE

Een fade is ontzettend populair. Niet alleen bij mannen, ook bij jongens zie je dit hippe kapsel regelmatig. Bij een fade zijn de achter- en zijkanten opgeschoren en is het bovenop wat langer. Het haar bovenop kan los of rommelig zitten. Maar je kunt het ook strak naar voren of achter kammen met een onzichtbare gel, zoals NIVEA MEN Craft Stylers Defining Styling Gel. Tip: wil je dit jongenskapsel extra stoer maken? Laat dan een patroon scheren in de fade.

Korte jongenskapsels

EEN KUIF

Een kuif is vlot, speels en geeft een open uitstraling. Niet gek dat de kuif een populair kort jongenskapsel is. Gebruik een milde gel om de kuif in model te brengen. Bij een te sterke gel drogen de haren hard op, waardoor het oncomfortabel kan zitten. Een gel die wel goed geschikt is, is NIVEA Care & Hold Styling Crème Gel.

Korte jongenskapsels

LANG BOVENOP MET KORTE ZIJKANTEN

Op papier lijkt dit kapsel op een fade. Het verschil zit erin dat de achter- en zijkanten niet tot op de huid worden opgeschoren, maar ietsje langer worden gelaten. Hierdoor is de hoofdhuid wel helemaal bedekt, maar heb je nog steeds een hip jongenskapsel. Het haar op de bovenkant breng je in model met een gel. Of kneed er wat wax doorheen als je voor een messy look wilt gaan.

Hippe jongenskapsels voor halflang haar

Vraagt een kort jongenskapsel om te veel styling? Laat het haar dan wat langer groeien. Niet alleen staat halflang haar lekker nonchalant, je bent ook weinig tijd voor de spiegel kwijt. Kneed ‘s ochtends alleen een licht tot medium stylingproduct in het haar en je bent good to go.
Hippe jongenskapsels
Hippe jongenskapsels

Stoere jongenskapsels voor lang haar

Ben je op zoek naar een echt uniek en stoer jongenskapsel? Dan is een kapsel met lang haar misschien iets voor jou(w kind). Het vergt wat tijd om het te laten groeien, maar daarna heb je een kapsel waarmee je meerdere stijlen kunt uitproberen. Aan styling ben je niet veel tijd kwijt en je hebt, naast een goede kam of borstel, weinig tot geen stylingproducten nodig.
Stoere jongenskapsels

PROBEER DEZE COOLE KAPSELS EENS

  • Lang haar: steil, met een slag of krullen. Met een pony, een lok of gewoon een (midden)scheiding. Met lang haar kun je alle kanten op!
  • Lang haar met een knotje: weer eens wat anders dan los haar? Bind het dan vast in een knotje. Dit kan met geheel lang haar, maar je kunt ook de achter- en zijkanten opscheren om nog meer nadruk op de knot te leggen.
  • Lang haar met een kant opgeschoren: van dat lange haar een extra stoer jongenskapsel maken? Laat dan een zijkant opscheren en draag het in een zijscheiding.
Korte jongenskapsels

KORT KRULLEND HAAR MET EEN FADE

Op zoek naar een jongenskapsel waar je niet naar om hoeft te kijken ‘s ochtends? Kies dan voor een korte coupe! Houd de bovenkant zo kort mogelijk, zodat je krullen niet zo overheersend zijn, maar nog wel stralen. De achter- en zijkanten laat je opscheren in een fade.

Coole jongenskapsels

KORT MET KRULLEN BOVENOP

Wil je een kort jongenskapsel, maar tegelijkertijd wel die mooie krullen tonen? Houd de achter- en zijkanten kort en laat de krullen bovenop lekker groeien.

Stoere jongens kapsels

LANGE KRULLEN

Laat ze groeien! Of je nu kroeshaar, pijpenkrullen of een hele grove slag hebt, lang haar staat bij krullen hartstikke cool.

Coole jongenskapsels

HALFLANG MET KRULLEN

Krullen zijn perfect voor een kapsel met halflang haar. Ze creëren een speelse, nonchalante look waar weinig aan hoeft te gebeuren. Houd ze pluisvrij met een styling cream of mousse.