vrouw met een heldere huid die lacht

Zo krijg je snel een zuivere huid

Hoe helpt je dieet bij een zuivere huid? En wat zijn andere aspecten die bijdragen aan een frisse huid? Je leest het hier.

Zo krijg je snel een zuivere huid

Het hebben van een heldere huid kan variëren afhankelijk van vele factoren, en je huid zal vaak door fases gaan van helder en onduidelijk zijn - en dat is prima! Wat belangrijk is om te weten is dat, of je huid nu helder is of niet, je je altijd comfortabel moet voelen in je eigen huid. 

Lees onze tips voor een heldere huid.

Wat veroorzaakt een onzuivere huid?

Om te begrijpen hoe je snel een zuivere huid krijgt en hoe je de huid helder kunt houden, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak is van een onzuivere huid. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je huid op dit moment misschien niet helder is:
 1. Hormonen kunnen een overproductie van talg in de huidklieren veroorzaken, wat kan leiden tot verstopte poriën
 2. Stress kan hormonale veranderingen veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor puistjes
 3. Harde ingrediënten, of ingrediënten die het gewoon niet eens zijn met je huid, kunnen leiden tot een huid die niet helder is 
 4. Je make-up kwasten niet wassen - vieze kwasten zijn een broedplaats voor bacteriën die kunnen leiden tot puistjes. Als je je make-up kwasten niet regelmatig reinigt, veeg je in feite bacteriën over je gezicht
 5. Te veel producten gebruiken - De juiste balans vinden tussen producten met actieve ingrediënten is een essentiële stap om een heldere huid te krijgen. Houd je aan een eenvoudig schoonheidsregime dat voor jou werkt.

Lees verder om te leren hoe je snel een heldere huid krijgt en hoe je de huid helder houdt.


dame met heldere huid
Hoe krijg je een zuivere huid zonder puistjes

Tips voor een zuivere huid - Een zuivere huid in 4 stappen

 1. Begrijp je huidtype
  Begrijpen hoe je een heldere huid kunt krijgen begint met het kennen van de behoeften van je huid. Door je huid te voeden met wat ze nodig heeft, vermijd je irritatie, puistjes, roodheid en droogheid, naast andere problemen. 
   
 2. Kies huidverzorgingsproducten die voor jou werken
  Dit kan een beetje vallen en opstaan kosten, en het is de moeite waard om geduldig te zijn bij het gebruik van nieuwe producten, omdat de huid in het begin misschien niet reageert op de actieve ingrediënten. Maar stop met het gebruik van een product als het de huid brandt of jeukt. 

 3. Doe het rustig aan met huidverzorging
  Hoewel de juiste huidverzorging een belangrijke rol speelt bij het verkrijgen van een heldere huid, kan het overdrijven met producten de huid irriteren, wat kan leiden tot puistjes en droogte.
   
 4. Gebruik Gua Sha
  Gua Sha is een traditionele Chinese massage die gebruik maakt van een instrument - meestal een platte, kiezelachtige steen - om de huid te schrapen en zo de lymfedrainage te stimuleren, de huid te verhelderen, rimpels glad te strijken en fijne lijntjes te verminderen.
Hoe krijg je een gladde huid zonder puistjes

Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

Nu je weet hoe je een zuivere huid krijgt, zul je ook willen weten hoe je een heldere huid houdt. We hebben een aantal eenvoudige dagelijkse routineveranderingen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om je huid helder te houden:
vrouw met heldere huid
Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

1. Was je gezicht voor het slapen gaan

Gedurende de dag verzamelt onze huid vuil, gewoon door blootgesteld te zijn aan de buitenlucht en door ons dagelijks leven. In plaats van dit opgehoopte vuil te laten uitgroeien tot een puistje, gebruik je een milde gezichtsreiniger voor je naar bed gaat.
Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

2. Was je gezicht als je wakker wordt

Het is het beste om de dag te beginnen met het wassen van je gezicht om vuil en olie te verwijderen die zich tijdens je slaap op je gezicht hebben verzameld. Het helpt ook om de dag fris te beginnen en ervoor te zorgen dat er zich geen vuil in je poriën verzamelt nog voordat de dag is begonnen. Dit toevoegen aan je dagelijkse routine zal wonderen doen bij het proberen om een heldere huid te houden.
Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

3. Probeer je gezicht niet te veel aan te raken

Onze handen zijn bedekt met microscopisch kleine bacteriën en oliën, dus beperk de hoeveelheid die je op je gezicht smeert. Het helpt ook om je handen regelmatig te wassen en onnodige aanrakingen van je gezicht te vermijden.
Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

4. Geef je gezicht een pauze

Vrouwen dragen vaak dagelijks make-up. Sommigen doen dit om zich zelfverzekerd te voelen, sommigen willen er gewoon mooi uitzien, en sommigen gebruiken het om oneffenheden die op de huid kunnen verschijnen te bedekken. Probeer make-up eens per week of in het weekend te laten voor wat het is, zodat je huid de broodnodige rust en het herstel krijgt en je een heldere huid krijgt.
Tips voor een heldere huid - Hoe hou je jouw huid helder?

5. Niet te veel wassen

Hoe vaker je je gezicht wast, hoe meer olie je huid gaat produceren om dit tegen te gaan. Het is belangrijk om je gezicht regelmatig te wassen om vuil te verwijderen, maar je wilt mild zijn voor je huid en haar de kans geven de natuurlijke oliën te produceren die gezond zijn voor je huid.

Gezichtsreiniging thuis

Een heldere huid begint met een goede reiniger die bij jouw huidtype past. Bij het reinigen van je gezicht gaat het er niet alleen om het vuil en de bacteriën van de dag te verwijderen, maar moet ook de pH-waarde van de huid in balans worden gehouden.

Onze Nivea Naturally Good Micellair Reinigingsgel, met aloë vera, verwijdert onzuiverheden en make-up, terwijl de natuurlijke vochtbalans van de huid behouden blijft. Een goed gehydrateerde huid is meestal helder, omdat een droge huid een overmatige opeenhoping van dode huidcellen kan veroorzaken die irritatie en puistjes kunnen veroorzaken.

vrouw met heldere huid
Gezichtsreiniging thuis

Routine voor een zuivere huid

Om je te helpen te weten hoe je een heldere huid krijgt, hebben we een huidverzorgingsroutine gemaakt die je thuis kunt volgen!

 1. Exfoliëren
  Exfoliëren verwijdert de dode huidcellen van de huid die anders je poriën zouden kunnen verstoppen, waardoor vuil zich gemakkelijker kan ophopen en mee-eters of puistjes kan veroorzaken. 3 keer per week scrubben helpt om dit te voorkomen.
 2. Gebruik een toner
  Een toner is een snel absorberende hydratatieboost voor de huid die ook helpt dode huidcellen te verwijderen. Het bereidt de huid voor op vochtinbrengende crème en make-up, brengt de pH-waarde van het gezicht in balans en egaliseert een vlekkerige huid. Dit is echt een eenvoudige en effectieve manier om een heldere huid te krijgen door het toe te voegen aan je ochtendroutine.
 3. Gebruik een olievrije vochtinbrengende crème
  Dit geeft je huid de hydratatie die het nodig heeft zonder overtollige oliën aan je gezicht toe te voegen - het is vooral nuttig voor mensen met een vette huid die merken dat hun gezicht meer olie produceert. Onze NIVEA CELLular Hyaluron Filler +Volume & Contour Dagcrème zit vol met diep voedend zuiver hyaluronzuur, dat van nature voorkomt in het lichaam en bedoeld is om gewrichten en organen (waaronder de huid) voldoende gesmeerd te houden. Het heeft het vermogen om duizend keer zijn gewicht in water vast te houden en is een absolute must voor iedereen die zich afvraagt hoe een heldere huid te krijgen. 
 4. Gezichtsmaskers
  Gezichtsmaskers doen een aantal nuttige dingen in één keer wanneer je een heldere huid probeert te krijgen en te behouden. Deze omvatten: hydrateren van de huid, verwijderen van overtollige oliën en minimaliseren van de poriën.

De No-No's!

Naast de dingen die je moet doen om een heldere huid te krijgen, zijn er ook dingen die je moet vermijden! Het vermijden van deze 'No-No's' zal helpen bij het begrijpen hoe je snel een heldere huid krijgt.
vrouw die haar gezicht verknalt

1. Alcohol

We weten allemaal dat te veel alcohol leidt tot uitdroging en de gevreesde kater, maar wat je misschien niet weet is dat alcohol ook je huid uitdroogt. Dit leidt vervolgens tot een vale en droge huid - wat al het harde werk dat je in je dagelijkse routine en schoonheidsregime hebt gestoken kan verpesten. Om een droge huid te voorkomen, beperk je de inname van alcohol om uitdroging te voorkomen. Niet alleen dit, maar de suikers in alcohol beschadigen het collageen in je huid, waardoor je poriën groter worden en er dus meer vuil kan binnendringen.

2. Gluten

Gluten zitten in tarwe, rogge en gerst en beïnvloeden de pigmentatie van de huid, wat leidt tot een toename van verkleurde plekken op de huid. Gluten kunnen er ook voor zorgen dat je huid ontstoken raakt, waardoor je huid er opgezwollen uitziet, dus probeer je inname hiervan te beperken en je zult zien wat een geweldig verschil het maakt voor het bereiken van een heldere huid.

3. Zuivel

Melk of dingen met veel melk erin kunnen je hormoonhuishouding verstoren, waardoor je meer puistjes krijgt, vooral op plekken zoals je kin die direct door je hormonen worden beïnvloed.

4. Suiker

We weten allemaal dat suiker slecht is voor onze gezondheid en een aantal verschillende medische problemen kan veroorzaken, van verhoogde gewichtstoename tot hartproblemen, maar het heeft ook een impact op je huid. Een hoog suikergehalte kan je huid dof maken en onnodige puistjes veroorzaken. Probeer je inname van verwerkt voedsel, te veel fruit, snoep en vruchtensappen te beperken om een gezonde heldere huid te houden.

Voeding voor een zuivere huid

Wat je eet speelt een belangrijke rol bij het helder houden van de huid. Hier lees je hoe je snel een heldere huid krijgt met een heldere huid dieet:
heldere huid dieet
 1. Bladgroenten:
  Bladgroenten zijn cruciaal in een heldere huid dieet. Ze zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering, en daarnaast zorgen ze ervoor dat je huid de ophopingen van hormonen en gifstoffen kan verwijderen die anders je huid zouden doen uitbarsten.
 2. Vette Vis:
  Het eten van vette vis is goed voor een heldere huid, omdat het helpt om de productie van olie op je huid op een natuurlijke manier te controleren en ook helpt bij het vertragen van veroudering van de huid als gevolg van de vetzuren die ze bevatten.
 3. Honing:
  Verrassend genoeg is honing rijk aan vitaminen die echt goed zijn voor je huid, zo veel zelfs dat veel mensen honing gebruiken als een gezichtsmasker vanwege de huidversterkende kwaliteiten.
 4. Plantaardige eiwitten:
  Het eten van dingen zoals noten en bonen is echt goed voor je huid vanwege de eiwitten die ze bevatten. Eiwitten zitten in je huid, haar en nagels, dus het eten hiervan helpt om ze sterk te houden en vormt een barrière voor je huid tegen de omgeving.
 5. Kokosnoot:
  De antibacteriële eigenschappen van kokosolie helpen om de huid schoon te houden, en het is ook rijk aan antioxidanten die helpen bij het verkrijgen van een stralende teint.

Home remedies voor een zuivere huid

Home remedies kunnen een geweldige manier zijn om snel een heldere huid te krijgen. Vind inspiratie over hoe je thuis een heldere huid kunt krijgen met onze tips:
aloë vera
 1. Aloë vera
  Aloë vera is verzachtend en hydraterend en kan de geïrriteerde huid, die snel last heeft van puistjes, kalmeren. Vanwege deze voordelen is aloë vera een populair ingrediënt in veel gezichtsverzorgingsroutines voor een heldere huid. 
 2. Drink meer water
  Water en een gezonde huid gaan hand in hand. Streef naar minstens twee liter per dag voor een stralende, gehydrateerde huid.
 3. Kokosolie
  Kokosolie is diep hydraterend en bevat ook antimicrobiële eigenschappen die helpen om de huid zuiver te houden. Breng het aan op het getroffen gebied en laat het intrekken, voor het beste resultaat!
 4. Rozenwater
  De ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van rozenwater maken het tot een van de meest gebruikte huismiddeltjes voor een heldere, stralende huid. Rozenwater is vaak op zichzelf te vinden, of als ingrediënt van gezichtscrèmes of serums.