Welke deodorant is het beste voor mij?

Volgens onderzoek gebruiken twee op de drie vrouwen regelmatig een deodorant. Geef je de voorkeur aan rollers, sprays, verstuivers of sticks? Ben je er nog niet over uit welk type deo het beste voor jou werkt? Doe de test en vind uit wat de beste deo is, gebaseerd op jouw voorkeuren en wensen! Zo ontdek je gemakkelijk wat voor soort deodorant of anti-transpirant bij jou past.


De juiste deodorant voor elk type

De verschillende soorten deodorants

Soorten deodorants: klassiek, populair, doeltreffend – de spray

Sprays kunnen een fijn sprayresultaat bereiken dat de huid gelijkmatig bedekt. Zelfs een korte druk op de knop is al voldoende om een betrouwbare bescherming te bieden, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
De verschillende soorten deodorants

Handig en klein – de deo roller

Rollers bieden niet alleen een doeltreffende bescherming. Veel rollers bevatten aanvullende oliën en voedende bestanddelen die de gestreste huid kalmeren en hydrateren.
De verschillende soorten deodorants

Compact en altijd binnen handbereik – de deo stick

De stick past perfect in je handtas. Deze deodorant bevat voedende bestanddelen en heeft een hele volle en aangename textuur.

NIVEA-overzicht: verschillende soorten deodorant

  • Sprays en verstuivers zijn al razend populair sinds 1965 en de onbetwiste favoriet bij consumenten. Het sprayresultaat bij de druk op de knop is doelmatig en zorgt voor een perfecte verspreiding van de actieve en voedende bestanddelen. Je oksels zijn direct fris en ruiken heerlijk. 
  • De tweede populairste soort is de handige deo roller, die in de jaren 50 op de markt kwam. Dankzij de praktische applicator worden de actieve bestanddelen van deze deodorant heel nauwkeurig aangebracht en de roller is nu zelfs verkrijgbaar in een aluminiumvrije versie. 
  • De deo stick is ook erg populair, maar staat nog altijd op de derde plaats. Dit type deodorant laat een dun laagje crème achter op de huid, dat een betrouwbare bescherming biedt en de huid droog doet aanvoelen.
  • Deodorantcrèmes werken veelal op dezelfde manier: ze voorkomen het ontstaan van bacteriën die geurtjes veroorzaken en voorziet van vocht en voedende ingrediënten aan de huid onder je armen. De meeste deodorantcrèmes zijn alcoholvrij en daarom ook ideaal voor de gevoelige huid.

NIVEA Pure & Natural Action Roll-on – doeltreffende bescherming zonder aluminium

Wist je dat de Fresh Pure Deodorant Roll-on helemaal geen aluminium bevat? Het Fresh-productassortiment bevat de eerste roller die de groei van bacteriën en bijbehorende geurtjes doeltreffend verhindert, dankzij een antibacteriële formule en die bovendien geen aluminium bevat. Het natuurlijk aandoende actieve ingrediënt BIO-FLORINE® in de Pure & Natural Action biedt de perfecte combinatie van een zachte NIVEA®-verzorging en een doeltreffende bescherming, zodat je huid vrij kan ademen! En natuurlijk zijn ook de geuren van Fresh Pure, Natural en Flower en de mannengeuren Active en Ocean als spray verkrijgbaar.
Yoga

Milde bescherming voor de gevoelige huid – NIVEA Sensitive

De NIVEA Satin Sensation deodorants zoals de Satin Sensation Anti-transpirant Roll-on bieden tot 48 uur betrouwbare bescherming. De milde verzorgingsformule zorgt er ook voor dat je huid niet geïrriteerd raakt, maar wel zacht en mooi blijft.

Deodorant – hardnekkige mythes

Er wordt veel gezegd over deodorants. Maar stroken die opvattingen wel met de werkelijkheid? Wij leggen het uit!

Door te transpireren verlies je vocht en transpiratievocht ruikt... toch?

Denk jij dat zweet onaangenaam ruikt? Dat klopt niet helemaal. Eigenlijk is vers zweet volledig geurloos. Het is pas nadat het al even op de huid ligt en bacteriën zich daar vermenigvuldigen, dat er een onaangename geur ontstaat. Omdat bacteriën zich snel vermenigvuldigen in de vochtige zones onder je armen, moet je vooral op deze plaatsen deodorant gebruiken. 

Dan is er nog het hardnekkige gerucht dat je van transpireren afvalt. Was dat maar waar! Jammer genoeg klopt die opvatting niet. Wanneer we transpireren, verliezen we uitsluitend water – geen vet. Het gewichtsverlies wordt in balans gebracht, zelfs na een drinkpauze. 

Fabel nummer drie:
je gaat niet alleen van sporten transpireren – scherp eten heeft hetzelfde effect. Dit gerucht klopt gedeeltelijk! Scherp kruiden geven een boost aan ons metabolisme en verhogen de bloedcirculatie. Het lichaam reageert hierop door meer zweet te produceren.
Schouders

Laten deodorants vlekken achter op kleding?

Anti-transpirants kunnen vlekken achterlaten, vooral onder de armen. De Invisible For Black & White Clear Anti-transpirant Roll-on beschermt witte en zwarte kleding tegen witte vlekken en gele kringen.

NIVEA legt enkele mythes over deodorants uit. Welke zijn waar?

  • Als je een koude douche neemt, ga je niet transpireren. Dat klopt alleen op korte termijn. Een koude douche verkoelt het lichaam wel, maar even later brengt het lichaam de temperatuur opnieuw in balans.
  • Als je een deodorant gebruikt op een net geschoren huid, loop je het risico op scheerbrand. Fout: scheerbrand wordt niet veroorzaakt door deodorant, maar omdat de gevoelige huid geïrriteerd raakt tijdens het scheren. Gebruik een scheerschuim of scheergel om je huid te beschermen. Daarna zou je een alcoholvrije deodorant moeten gebruiken, zoals de NIVEA Pure & Natural Spray. Vermijd hoe dan ook anti-transpirant vlak nadat je je hebt geschoren.
  • Een andere fabel: deodorants en anti-transpirant verstoppen de poriën. Aluminiumvrije deodorants werken in feite op het huidoppervlak en neutraliseren daarbij geurtjes veroorzaakt door bacteriën. Maar de bestanddelen in anti-transpirant vernauwen de poriën tijdelijk om het transpireren te verminderen. Hierdoor krijg je een fris gevoel en het heeft helemaal geen negatieve invloed op je huid. Deze kan dus vrij blijven ademen.