Wallen onder ogen

Alles wat je moet weten over gezwollen ogen, hoe je ze kunt voorkomen, behandelen en verslaan

Wallen onder ogen: Hoe ze te voorkomen, te behandelen en te verslaan

Er zijn zoveel oorzaken voor wallen onder de ogen: late nachten uit, liefdesverdriet, te veel beeldschermtijd, slaapgebrek, slechte voeding en uitdroging. Wij zijn hier om je te helpen met tips hoe je ze kunt voorkomen, en met enkele kalmerende remedies voor als je er gewoon niet aan kunt ontsnappen.

WALLEN ONDER DE OGEN?

WALLEN ONDER OGEN OORZAAK

Je oogleden zijn gemaakt van zeer dunne huid, en het weefsel eronder is los en zacht. Het bevat niet veel olie, maar wel veel bloedvaten en lymfevaten - en die houden allemaal vocht vast. Er beweegt hier veel vloeistof in een zeer kleine ruimte. Als je fris en goed uitgerust bent, vallen deze niet op. Maar als je uit bent geweest, lijdt het lichaam niet alleen aan slaaptekort, maar ook aan een tekort aan vocht, zuurstof en mineralen. Als gevolg daarvan wordt lymfevocht vastgehouden in het weefsel rond je ogen, waardoor ze er gezwollen uitzien. Daarnaast kunnen ook een gebrek aan doorlaatbaarheid van de vaatwanden, genetische aanleg en een ouder wordende huid bijdragen tot regelmatige wallen onder de ogen en traanzakjes.
vrouw die oogcrème gebruikt

GEBREK AAN SLAAP

Er zijn veel redenen voor slaaptekort. Het kan te wijten zijn aan een late avond uit, of de bekende slapeloze nachten die het moederschap met zich meebrengt. 

We kunnen niet veel doen aan slaapgebrek, maar deze tips zullen je voorbereiden op hoe je van gezwollen ogen afkomt en hoe je er de ochtend na de nacht ervoor weer fris en fruitig uit kunt zien.

Als nieuwe moeder is slaap belangrijk voor jullie allebei. Probeer te slapen wanneer je baby slaapt - maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 
 
Probeer op uitgaansavonden bij elke cocktail of glas wijn minstens één glas water te drinken. Dit houdt je lichaam vol met vocht en verdunt de uitdrogende effecten van alcohol.
Drink de volgende ochtend meer water of vers vruchtensap om het lichaam goed gehydrateerd te houden.


Wallen onder ogen verminderen

SNELLE REMEDIES BIJ WALLEN ONDER OGEN

Het resultaat van een te korte nachtrust zijn wallen onder de ogen en donkere kringen. Maak je geen zorgen, wij hebben een aantal goede tips voor snel herstel en langdurige verzorging van donkere kringen onder de ogen.
Nivea Q10 Plus Oogcrème

VERKOEL

Een snelle en kalmerende oplossing voor wallen onder de ogen is het aanbrengen van iets kouds en kalmerends op het gebied. Trakteer je ogen op een koel komkommermasker - dit vermindert niet alleen wallen, maar maakt tegelijkertijd ook vocht vrij. Als je 's ochtends geen tijd hebt of geen komkommer bij de hand hebt, leg dan een paar koele dessertlepels een nachtje in de vriezer en breng ze vervolgens een paar minuten aan op elk oog.
vrouw die lacht

MASSEER JE OGEN

Een kleine massage doet wonderen. Masseer de wallen zachtjes met een antirimpelcrème. Breng het aan met ronddraaiende bewegingen van buiten naar binnen en klop het lichtjes in, indien nodig. Q10 verkoelt en verfrist de huid en zorgt ervoor dat lymfevocht langzaam wordt afgevoerd. Let goed op je ogen en druk niet te hard!

Ontdek onze Q10 Power oogcontourecrème om wallen tegen te gaan.
 vrouw drinkwater

HERSTELLEN MET WATER

Als je de vorige avond veel energie hebt verbruikt, zorg er dan voor dat je je energie niveau weer aanvult. Drink minstens twee liter water, liefst met tussenpozen gedurende de dag. En na een feestje drink je voor je naar bed gaat nog een groot glas water. Dit spoelt niet alleen je nieren door, maar kan de volgende ochtend ook hoofdpijn verlichten.
vrouw zittend op haar bed

SLAAP HET UIT

Slaap is de plaats waar je lichaam zich het meest regenereert. Een ideale slaapduur is zeven uur, ruim voldoende tijd om die gezwollen ogen te laten verdwijnen. Slaap zorgt voor nog meer herstelling wanneer de kamertemperatuur goed is en je slaaphouding comfortabel is. Zo ondervindt je lichaam weinig stress. 
De temperatuur in je slaapkamer mag niet hoger zijn dan 18 graden Celsius. Gun je ogen overdag ook wat rust. Een paar minuten met je ogen dicht is voldoende.

GA SLAPEN MET EEN SCHOON GEZICHT

MAKE-UP VERWIJDEREN MAAKT JE MOOI

vrouw die haar gezicht schoonmaakt

Je gezicht op dat koude kussen, met al je make-up eraf, is een gevoel dat moeilijk te overtreffen is. Plus, het laten zitten terwijl je slaapt is de grootste schoonheidszonde van allemaal. Achtergebleven make-up verstopt de poriën en kan puistjes veroorzaken. Met kant-en-klare make-upverwijderingsproducten zoals make-updoekjes is het verwijderen van oogmake-up snel en eenvoudig. NIVEA reinigingsdoekjes hebben een geurvrije formule om de gevoelige huid bijzonder zacht en grondig te reinigen. Ze verwijderen make up en krijgen zelfs die moeilijk te verwijderen waterproof mascara eraf.


MAKE-UP TIPS VOOR WALLEN

vrouw die oogcrème aanbrengt
 1. Probeer wallen niet te bedekken met concealer, want dat benadrukt het gebied alleen maar.
 2. Gebruik geen felgekleurde oogschaduw, ook dit benadrukt de wallen op de oogleden.
 3. Breng een klein beetje mascara aan op de wimperrand en trek met een donkere eyeliner een schuin lijntje naar boven - zo lijken de ogen groter. 
 4. Geef je ogen wat meer kleur met wat lippenstift.
 5. Voor bleke gezichten kan je ook een lichte blush gebruiken om jezelf een frissere uitstraling te geven.
 6. Gebruik eventueel een oogcrème om gezwollen ogen te verminderen.

MILDE VERZORGING VOOR MOOIE OGEN

OOGRIMPELS

Opgeblazen ogen kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en het ontstaan van rimpels.

OOG CRÈMES

De huid rond de ogen is erg dun en gevoelig, dus het gebruik van oogcrèmes die hiermee rekening houden is belangrijk om wallen onder de ogen of gerimpelde ogen te verminderen.

Als alternatief kan het ook helpen om wallen onder de ogen te verminderen door komkommerschijfjes over je ogen te leggen en te gaan liggen rusten.

vrouw met haar ogen dicht

HOE OOGRIMPELS VOORKOMEN

 • Draag een zonnebril om te voorkomen dat je je ogen dichtknijpt als je buiten bent - dit kan rimpels onder je ogen veroorzaken.
 • Slapen op je rug, buik of zij kan druk uitoefenen op je gezicht en rimpels onder je ogen bevorderen.
 • Weersta de drang om in de loop van de dag in je ogen te wrijven, zelfs als je moe bent.
 • Trek je ooglid niet strak als je eyeliner aanbrengt.
 • Laat je ogen regelmatig controleren om te voorkomen dat je onnodig met je ogen knijpt.
 • Gun jezelf de tijd om te herstellen, als je eenmaal hebt gefeest kan het verleidelijk zijn om weer te gaan. Tijd en rust zullen je lichaam laten herstellen om wallen onder de ogen, donkere kringen en oogrimpels te verminderen.