Oogcrème

OOGCRÈME:
HYDRATEREND EN VOEDEND

Huidverzorging rond de ogen is erg belangrijk. Onder andere om de huid gezond te houden en voor een frisse uitstraling, maar ook om rimpels rond de ogen te voorkomen of te behandelen. Welke oogcrème voor jou goed is, hangt af van je huid en eventuele huidproblemen. Ontdek de verschillen tussen oogcrèmes, wat het doet en hoe je het moet gebruiken.

Beste oogcrème

WAAROM IS OOGCRÈME NODIG?

Onze ogen hebben een grote invloed op hoe we op anderen overkomen. Daarom heeft de gevoelige huid rond de ogen extra intensieve verzorging nodig. De huid is hier erg dun en extreem gevoelig in vergelijking met andere delen van het gezicht. De huid rond de ogen bevat bijna geen talgkliertjes of ondersteunend vetweefsel.  Dit betekent dat de huid hier sterker reageert op externe omgevingsinvloeden: droge lucht, zonlicht maar ook slaapgebrek en ongezond eten.

Dit kan leiden tot rimpels en donkere kringen onder de ogen. We knipperen maar liefst 10.000 keer per dag met onze oogleden. En ook gezichtsuitdrukkingen laten hun sporen na. Fijne lijntjes en lachrimpels kunnen met de juiste verzorgingsproducten worden verminderd. Een hydraterende oogcrème heeft herstellende en verkwikkende eigenschappen. Niet enkel de juiste gezichtsverzorging zorgt voor een stralende huid rond de ogen, maar ook een gezonde levensstijl draagt hieraan bij.

 

HOE GEBRUIK JE OOGCRÈME?

Tip: oogcrème moet in de huid worden geklopt en niet gewreven. Daar kun je het beste je vingertoppen voor gebruiken. Werk voorzichtig van binnen naar buiten.

WELKE OOGCRÈME WERKT ECHT VOOR JOUW HUID?

Heb je een hydraterende oogcrème nodig of juist een variant met anti-aging ingrediënten?
Ontdek wat de beste oogverzorging is voor jouw huidproblemen.

DONKERE KRINGEN

Na lange nachten met erg weinig slaap, verschijnen de volgende ochtend donkere kringen onder de ogen. Oogcrème stimuleert de doorbloeding en herstelt de vochtbalans. Tegelijkertijd zal het weefsel worden versterkt en wordt de microcirculatie gestimuleerd. Een concealer, zoals de NIVEA 3in1 Care Eye Concealer, helpt de huid zichtbaar te verbeteren. Breng deze met mate onder de ogen aan voor een natuurlijke look.

GEZWOLLEN OOGLEDEN

De hele nacht feesten, liefdesverdriet of een lange dag achter de computer kan 's ochtends leiden tot zware en gezwollen oogleden, die tijdens de dag meestal afnemen. Koude plakjes komkommer op gesloten oogleden leggen is een oplossing.

KRAAIENPOOTJES

Kraaienpootjes of lachrimpels zijn fijne lijntjes onder de ogen en vaak de eerste tekenen van huidveroudering. Ze worden veroorzaakt door expressieve gezichtsuitdrukkingen, omgevingsfactoren of een ongezonde levensstijl. Hier helpt een rijke oogcrème, zoals NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel Oogcontourcrème die de vochtreserves aanvult!

VOCHTINBRENGENDE OOGCRÈME VOOR HET NATUURLIJK HERSTEL VAN DE HUID

Voor een zichtbaar gezondere huid heb je maar één ding nodig: voldoende vocht! Daarbij komt dat, naarmate je ouder wordt, het natuurlijke herstelvermogen van de huid afneemt. Ondersteun de huid met celactiverende bestanddelen. Een voedende oogcrème met een UV-filter biedt extra bescherming.

STRALENDE OGEN DANKZIJ DE JUISTE VERZORGING

Wakker worden met een stralende blik? Gebruik dan ’s ochtends en ’s avonds NIVEA CELLular Hyaluron Filler +Verstevigend Oogcontourcrème. De formule vermindert rimpels, verstevigt de huid én hydrateert de gevoelige huid rondom de ogen. Het resultaat? Een direct gladdere huid. Dag kraaienpootje, fijne lijntjes en vermoeide uitstraling, hallo frisse blik!

Goede oogcrème
Oogcrème aanbrengen

CO-ENZYM Q10: ENERGIE VOOR DE CELLEN

Het co-enzym Q10 geeft de huid energie en beschermt de cellen tegen vrije radicalen. NIVEA Q10 Power Oogcontourcrème combineert Q10 en creatine in een zeer effectieve formule. Zo kun je jouw ogen de nodige energie geven om celherstel op een natuurlijke manier te stimuleren. Rimpels rond de ogen nemen zichtbaar af.

OGEN VERZORGEN: OEFENINGEN VOOR ONTSPANNING VOOR DE OGEN

Verwen je ogen ook met een paar minuten ontspanning na het aanbrengen van oogcrème! Met deze gezichtsoefeningen bevorder je de doorbloeding van de huid rond je ogen.

KNIPPEREN

 • Plaats je duimen en je wijsvingers tegen elkaar, zodat je een bril vormt rond je ogen. 
 • Rek de huid rond de ogen met zachte bewegingen naar boven en naar beneden. 
 • Knipper nu twintig keer tegen de weerstand van je vingers.
 • Sluit je ogen en ontspan.

DEPPEN

 • Sluit beide ogen. 
 • Druk ongeveer drie seconden met je middelvinger op het diepste punt van de binnenste ooghoek. 
 • Dep zachtjes over de huid rond de ogen met je vingertoppen en herhaal twee keer.

CHECKLIST: VOORKOMEN VAN
RIMPELS ROND DE OGEN

 • Draag op warme dagen een zonnebril met een UV-filter. Deze beschermt je ogen tegen zonlicht en voorkomt dat je je ogen moet dichtknijpen. 
 • Stop met roken! Regelmatig roken droogt de huid uit. Als de huid te weinig vocht krijgt, ontstaan er sneller rimpels. 
 • Voed de gevoelige huid rond de ogen met voldoende vocht door gebruik te maken van een speciale oogcrème. 
 • Drink voldoende water zodat de huid ook van binnenuit voldoende vocht krijgt.
 • Een gezond voedingspatroon is belangrijk: groente, zaden, fruit, kruiden, natuurlijke oliën en noten zijn rijk aan waardevolle antioxidanten die de huid glad maken en rimpels voorkomen.  
 • Ga af en toe vroeger slapen. Zo kan de huid zich herstellen terwijl je slaapt.
Oogverzorging