nivea-sun-uv-face
NIVEA SUN UV Gezicht

NIVEA SUN UV

ZEG VAARWEL TEGEN VETTE EN DIKKE ZONNECRÈMES VOOR JE GEZICHT!

Deze zomer geniet je onbezorgd van de zon, dankzij de nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn. Dankzij een unieke formule wordt de gezichtshuid effectief en onmiddellijk tegen de zon beschermd, zonder dat het een witte waas of plakkerig gevoel op de huid achterlaat. De lijn, met speciaal ontwikkelde lichte textuur, is ideaal voor dagelijks gebruik en bevat een lichtere versie van de vertrouwde NIVEA SUN geur, die je meteen in zomerse sferen brengt!
De nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn is ontwikkeld voor de verschillende individuele behoeften van de gezichtshuid en beschermt deze effectief tegen UVA en UVB stralen. Zo voorkom je vroegtijdige huidveroudering en verzorg je de gezichtshuid met slechts één product. De nieuwe zonbeschermingslijn van NIVEA SUN bestaat uit drie producten:
Insmeren van de gezichtshuid

Nederlanders smeren te weinig

Lunchen in het park, wijntjes op het terras of een dagje naar het strand: genieten van het zonnetje op je huid zorgt altijd voor een vrolijk gevoel. Het blijkt echter dat meer dan de helft van de Nederlanders niet altijd zonbeschermingsproducten gebruikt als de zon schijnt. Daarnaast blijkt dat maar liefst 62% van de consumenten dezelfde zonbeschermingsproducten gebruikt voor het lichaam als voor het gezicht. Echter, het plakkerige en vettige gevoel dat lichaamsproducten op het gezicht achterlaten, is voor veel mensen reden om zonnebescherming voor het gezicht achterwege te laten.

Vroegtijdige huidveroudering

Photo-aging van de gezichtshuid

“Bescherming tegen de zon is vooral belangrijk voor de gezichtshuid, omdat deze dunner en gevoeliger is dan de lichaamshuid. Onderweg op de fiets of in de speeltuin met kinderen: het is altijd belangrijk je gezicht goed te beschermen. Omdat je gezicht nu eenmaal veel vaker wordt blootgesteld aan de zon, vraagt dit om compleet andere verzorging en bescherming dan andere delen van het lichaam. Veelvuldige blootstelling aan de zon kan zowel korte- als lange termijn consequenties hebben. Naast huidverbranding kunnen UV-stralen ook schade toebrengen aan het DNA en collageen van de gezichtshuid, wat kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Bovendien is de gezichtshuid meer vatbaar voor pigmentstoornissen dan de lichaamshuid. Dit proces, ook bekend als photo-aging, begint lang voordat dit voor het oog zichtbaar is”, aldus Dr. Dominik Göddertz, Lab Manager voor NIVEA SUN.

blokje 4santorini

Expert interview

Interview met Dr. Dominik Göddertz

De NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn is nieuw in het zonbeschermingssegment van NIVEA. Waarom is een specifiek zonbeschermingsproduct voor het gezicht nodig?

Iedere dag worden we blootgesteld aan de zon, of het nu bewolkt en koud of een heldere, warme dag is. Ons gezicht ziet de zon het vaakst en heeft zodoende ook meer te verduren dan andere delen van ons lichaam. De gezichtshuid verschilt erg van de huid van het lichaam en heeft daarom speciale bescherming nodig. Vanwege de dunne en gevoelige structuur heeft de gezichtshuid de neiging vroegtijdig te verouderen en een vette glans of pigmentvlekken te ontwikkelen. Zonbeschermingsproducten voor het lichaam zijn niet speciaal ontwikkeld voor gebruik op het gezicht en voelen vaak vet en plakkerig aan. Daarnaast laten deze producten vaak een witte waas achter op de huid. Desondanks gebruikt maar liefst 62% van de consumenten de rijke zonnecrèmes op hun gezichtshuid. Om die reden zochten we naar een alternatief met lichtere textuur, dat geschikt is voor dagelijks gebruik.

En deze oplossing is de nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn. Wat is er zo uniek aan deze lijn?

De gezichtsverzorgingslijn heeft een lichte textuur, hetgeen een aangenaam gevoel op de gezichtshuid achterlaat. De lijn is geschikt voor dagelijks gebruik en voldoet bovendien aan de verschillende behoeften van de gezichtshuid. We hebben de NIVEA SUN UV Face Moisture Mousse ontwikkeld voor hydratatie, de NIVEA SUN UV Shine Control voor de vette huid en de NIVEA SUN UV Anti-Age & Anti-Pigmentvlekken om huidveroudering en pigmentvlekken tegen te gaan. De NIVEA SUN UV Face-producten bieden tegelijkertijd een zeer effectieve en onmiddellijke UVA- en UVB-bescherming. Ten slotte hebben we de vertrouwde NIVEA SUN-geur iets lichter en frisser gemaakt, waardoor je onmiddellijk naar zomerse sferen wordt gebracht.

U heeft het over de verschillen tussen de huid op het lichaam en de huid op het gezicht - kunt u dit nader toelichten?

De gezichtshuid heeft andere behoeften en een zichtbaar andere structuur dan de lichaamshuid. De epidermis van de gezichtshuid is bijvoorbeeld veel dunner en gevoeliger. Bovendien is de gezichtshuid veel individueler – zo hebben sommige mensen de neiging tot een erg vette huid, terwijl anderen juist last hebben van een droge huid. Daarnaast ondervindt de gezichtshuid hoge mechanische stress, omdat we ons gezicht constant gebruiken om te communiceren en gevoelens te uiten. Dit resulteert in lachrimpels en oogrimpels. Ten slotte wordt de gezichtshuid natuurlijk gedurende de dag blootgesteld aan externe invloeden zoals hitte, kou en zonlicht. Hierdoor veroudert de gezichtshuid sneller en is deze meer vatbaar voor pigmentstoornissen dan de lichaamshuid. De permanente, of op zijn minst zeer regelmatige, blootstelling aan UVA/ UVB-straling kan resulteren in zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering. Betrouwbare en effectieve bescherming is daarom belangrijk gedurende ieder seizoen.

Zonbeschermingsproducten hebben vaak een dikke en vette textuur. Hoe is het u gelukt om een lichte textuur NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn te ontwikkelen, die toch hydrateert?

We praten regelmatig met consumenten om hun behoeften te begrijpen. Het idee van een lichte zonnecrème was iets dat de consument al jaren heel graag wilde. Het was een uitdagende taak, omdat veel mensen zonbeschermingsproducten associëren met een vet en onaangenaam huidgevoel. Daarom hebben we een volledig nieuwe, lichte formule ontwikkeld die hydrateert, maar tegelijkertijd ook zeer beschermend werkt.

Sommige mensen gebruiken alleen zonbeschermingsproducten op het strand. Wat maakt de nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn geschikt voor dagelijks gebruik?

Wanneer we naar ons werk fietsen, de kinderen meenemen naar de speeltuin of gaan winkelen in de stad, willen we geen zware crème op ons gezicht en een glimmende huid vermijden. We hebben een betrouwbare, effectieve bescherming nodig, die licht aanvoelt en tegelijkertijd onze huid hydrateert. En dit zijn de gecombineerde voordelen van de nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn. De textuur is ideaal voor snelle en eenvoudige re-applicatie. En dankzij de hoge SPF krijgt de huid onmiddellijke, betrouwbare bescherming. De producten kunnen worden gecombineerd met andere gezichtsverzorgingsproducten en make-up.

Hoe vaak moet ik de producten gebruiken en welke SPF is geschikt voor mij?

Zonnecrème dient elke dag en tijdens elk seizoen te worden gebruikt. Over het algemeen verlengt de SPF de tijd die nodig is om de huid door de zon te laten verbranden. Welke zonbeschermingsfactor we nodig hebben, hangt af van drie dingen: de conditie van onze huid, het huidtype en de tijd die we buiten in de zon willen doorbrengen. Mensen met een zeer lichte huid en licht haar hebben de neiging sneller en gemakkelijker te verbranden door de zon dan mensen met een van nature donkere huidskleur. Lichtere huidtypes zouden daarom een hogere SPF moeten gebruiken. Als het gaat om de gezichtshuid raden we aan ten minste SPF 30 te gebruiken.

Krijg ik wel een mooi kleurtje ondanks die hoge SPF op mijn gezicht?

Met een hoge SPF word je nog steeds bruin en blijft de kleur zelfs langer behouden, terwijl je de huid beschermt. De UV-stralen die de huid bereiken, zijn sterk genoeg om de melanineproductie – die verantwoordelijk is voor onze bruine teint – te stimuleren. Zonbeschermingsproducten beschermen de huid tegen zonnebrand en andere schade, zoals vroegtijdige veroudering. Daarom kunnen we elke dag zonnecrème gebruiken en toch een mooie, gezonde kleur krijgen op vakantie of tijdens een dagje in het park.

Hoe breng ik de nieuwe NIVEA SUN UV-Gezichtsverzorgingslijn aan?

We raden aan om eerst het gezicht te reinigen en vervolgens één van de NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken. Dankzij de lichte textuur van de NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn kunnen foundation, concealer en andere producten over de crème worden aangebracht.

Wat is het verschil tussen UVA en UVB?

UVB-stralen hebben meer energie dan UVA-stralen, maar dringen alleen de bovenste laag van de huid binnen. Ze zijn verantwoordelijk voor de verdikking van de huid, waardoor de huid zichzelf beschermt tegen de zon. Daarnaast stimuleren ze de aanmaak van vitamine D en het bruiningsproces. Maar hoewel deze functies allemaal positief klinken, kan te veel UVB-straling gevaarlijke gevolgen hebben voor de huid. De meeste verbranding en beschadiging aan de huid wordt veroorzaakt door UVB-stralen.

UVA-stralen hebben minder energie dan UVB-stralen, maar dringen door tot de diepere lagen van de huid – tot in de dermis. Daarom kunnen ze de huid in deze lagen beschadigen en zijn ze verantwoordelijk voor zonnebrand en melanomen, maar ook voor vroegtijdige huidveroudering. De nieuwe NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn biedt bescherming tegen elke vorm van schade door de zon en is geschikt voor dagelijks gebruik.