Respecteert de Hawaïaanse Koraal wet*

Alles wat je moet weten

De Hawaïaanse Wet

De zon maakt ons blij. Het heeft een geweldige invloed op ons welzijn en stimuleert Vitamine D productie. Maar zonnestralen kunnen ook schadelijk zijn. Daarom is een zonbescherming met effectieve UV-filters enorm belangrijk. Sommige UV-filters worden, in combinatie met andere oorzaken, echter in verband gebracht met het beschadigen van koraalriffen. In reactie hierop heeft de staat Hawaï in de Verenigde Staten in 2018 een wet goedgekeurd die vanaf 1 januari 2021 ingaat. Deze wet verbiedt het gebruik van de UV-filters oxybenzone (benzophenone-3) en octinoxate (ethylhexyl). Alle Europese NIVEA SUN producten zijn vrij van deze verboden UV filters en voldoen daarom volledig aan deze Hawaiiaanse Wet*. *In 2018 aangenomen om koralen te beschermen. Zonder oxybenzone en octinoxate.

OXYBENZONE

Volgens recente studies die koraal onder laboratoriumomstandigheden hebben onderzocht, wordt vermoed dat oxybenzone in verband wordt gebracht met het versnellen van het verbleken van koraal. Alle Europese NIVEA Sun producten zijn vrij van oxybenzone.

NIVEA SUN

NIVEA SUN streeft er niet alleen naar om de best mogelijke huidbescherming te bieden, maar ook om de impact van producten op het milieu te minimaliseren. Onze zonproducten zijn uitgebreid getest om de hoogst mogelijke kwaliteits-, werkzaamheids- en veiligheidsstandaarden te waarborgen.

OCTINOXATE

De resultaten van de onderzoeken naar de vermoedelijke impact van octinoxate (ethylhexyl) op het koraal zijn minder overtuigend, maar omdat het mechanisme vergelijkbaar zou kunnen zijn met oxybenzone, is ook dit ingrediënt verboden onder de Hawaïaanse Wet.*

*In 2018 aangenomen om koralen te beschermen. Zonder oxybenzone en octinoxate.


NIVEA Sun Lotion

BESCHERM JE HUID MET NIVEA SUN.

VRIJ VAN OXYBENZONE & OCTINOXATE.

Bescherm je huid. Hou van het strand. Alle Europese NIVEA SUN producten bieden betrouwbare UVA en UVB bescherming, zonder het gebruik van oxybenzone en octinoxate.

We willen met onze tijd mee zijn en werken met de nieuwste bevindingen om met succes meer duurzame innovaties te steunen. Daarom wisselen we uit met wetenschappers, duurzaamheidsexperts en onze leveranciers om ons te helpen de milieucompatibiliteit van onze NIVEA SUN-producten te verbeteren en te waarborgen.


Zonbescherming

Leer meer over zonbescherming.

Bescherm je huid met NIVEA SUN.