hero image

ZWART BLIJFT ZWART EN WIT BLIJFT LANGER WIT

DE ULTIEME BESCHERMING VAN JE KLEDING MET DE BETROUWBARE VERZORGING VAN NIVEA.
BEKIJK DE PRODUCTEN
ONDERZOEK

NIVEA'S OPLOSSING TEGEN VLEKKEN EN STREPEN

ONTDEK NIVEA INVISIBLE FOR BLACK & WHITE DEODORANT

NIVEA Invisible for Black & White Deodorant beschermt je donkere kleding tegen witte strepen en je lichte kleding tegen gele vlekken. De ultieme FASHION PROTECTION voor alle kleuren van zwart tot wit. NIVEA verzorgt je huid & beschermt je kleding.

NIVEA introduceerde in 2011 de eerste deodorant die zowel witte strepen op donkere kleding als gele vlekken in lichte kleding voorkomt: NIVEA Invisible for Black & White. Iedereen is natuurlijk bekend met deze problemen en vaak is een oplossing om deze vlekken te verwijderen niet eenvoudig gevonden. Na ruim zeven jaar onderzoek heeft NIVEA als eerste een revolutionaire formule ontwikkeld die kleding tegelijkertijd tegen witte strepen en gele vlekken beschermt en bovendien de verzorging van NIVEA biedt.

PRODUCTEN
ULTIEME BESCHERMING

WAT VEROORZAAKT STREPEN EN VLEKKEN?

NIVEA’S OPLOSSING TEGEN VLEKKEN EN STREPEN

NIVEA heeft samen met het Hohenstein Instituut, een erkend onderzoeks- en servicecentrum, onderzoek gedaan naar de reactie van textiel op vlekken en ontkleuring. Dit is op verschillende manieren getest en bevestigd.

FASHION TIPS

“Veel witte kleding met veel bloem accenten in de ouftits of accesoires en pops of colour. Art deco / bohemian accesoires. Comfort en vloeiende lijnen met combinaties van losser zittende kleding met form-fitting stukken als kimono's en pencilskirts. Vrouwelijkheid, frisheid en speelsheid staan centraal. #fashionprotection” - Jessie, 29 - 

“Een crop top met een lange zomerse rok, voor mij de perfecte match. #fashionprotection” - Michelle, 38 - 

“Een heerlijk los zittend ouderwets tuinpak. Wat was dat een genot om te dragen en het staat altijd leuk. #fashionprotection” - Kim, 32 - 

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

1. WAT VEROORZAAKT WITTE VLEKKEN OP DONKERE KLEDING ONDER DE OKSEL?

De witte resten worden veelal veroorzaakt door het actieve antitranspiratie ingrediënt, aluminium chloorhydraat. Dit is een poederige stof die in water oplosbaar is. In watervrije oplossingen - zoals de meeste deodorant spuitbussen - is dit ingrediënt als poeder aanwezig, waardoor het zichtbaar kan worden op de huid en op donkere kleding. Zelfs als de aluminium zouten in water zijn opgelost zoals bijvoorbeeld bij de deodorant rollers kunnen er witte productresten op de huid en kleding zichtbaar worden zodra het water is opgedroogd.

2. WAT IS DE OORZAAK VAN GELE VLEKKEN OP LICHTE KLEDING ONDER DE OKSEL?

Gele vlekken versterken naarmate het kledingstuk vaker wordt gewassen. Verschillende factoren veroorzaken deze gele vlekken zoals aluminium chloorhydraat, huidvet en transpiratie die in de kleding trekt en vervolgens in contact komt met water en wasmiddel. Vervolgens ontstaat een chemische reactie die gele vlekken veroorzaakt in het kledingstuk.

3. WAAROM KRIJGT NIET IEDEREEN GELE VLEKKEN IN DE KLEDING ONDER DE OKSELS?

Vrijwel iedereen die een antitransparant deodorant gebruikt krijgt in meer of mindere mate te maken met gele vlekken. De mate van verkleuring heeft te maken met individuele factoren zoals de mate van transpireren, de samenstelling van het transpiratievocht en de vetheid van de huid. Bij sommige mensen gaat de verkleuring zeer langzaam waardoor het lang duurt voordat er vlekken zichtbaar worden met het blote oog.

4. WELKE STOFFEN ZIJN HET MEEST GEVOELIG VOOR DEZE VERKLEURING?

Katoen, omdat katoenvezels een sterk vermogen hebben om vreemde stoffen te absorberen. Moderne kunststofvezels hebben dit vermogen veel minder omdat ze onder hoge temperatuur zijn gefabriceerd, waardoor deze stoffen minder zweet absorberen.

5. HOE KUN JE BESTAANDE GELE VLEKKEN VERWIJDEREN?

Citroenzuur kan de vlekken eventueel iets verminderen of soms verwijderen. Als je al vlekken in T-shirts hebt kan je op de volgende manier proberen deze te verwijderen:
Voeg 10 eetlepels 25% citroenzuur of 300ml 5% tafelazijn toe aan 5 liter warm water of los 12 gr. Citroenzuur op in 1 liter water. Week het textiel ten minste 12 uur in deze oplossing en was deze dan nogmaals in de gewone was. Wees voorzichtig met gekleurde of delicate textiel en bv parelmoerknoopjes. Deze kunnen door het zuur aangetast worden.

6. HOE WERKT DEZE FORMULE TEGEN DE WITTE STREPEN EN GELE VLEKKEN?
De formule is speciaal ontwikkeld om gele vlekken en witte strepen te voorkomen, terwijl de effectiviteit gewaarborgd is. Tegen witte vlekken gebruikt deze deodorant een speciale technologie: de aluminiumzouten zijn opgelost in een emulsie en bedekt met een maskerende olie waardoor het residu onzichtbaar wordt. Om gele vlekken tegen te gaan is een compleet nieuwe technologie gebruikt welke een speciaal anti-vlekken ingrediënt heeft. Dit ingrediënt beschermt alle textielvezels voordat de vlek zich aan de stof kan hechten. Zo blijven de vlekken zeer oppervlakkig en zijn goed uitwasbaar.

7. HOE VAAK KAN IK DEZE DEODORANT GEBRUIKEN?

Net zo vaak als iedere andere deodorant.

8. VEROORZAAKT DIT PRODUCT MEER HUIDIRRITATIE DAN TRADITIONELE DEODORANTS?
Nee, ook deze deodorant is uitvoerig getest op huidverdraagzaamheid voordat deze op de markt is gebracht. In alle tests is de huidverdraagzaamheid uitvoerig bewezen.

HOE WERKT DEZE FORMULE TEGEN DE WITTE STREPEN EN GELE VLEKKEN?
VEROORZAAKT DIT PRODUCT MEER HUIDIRRITATIE DAN TRADITIONELE DEODORANTS?
ONZE AANBEVELINGEN, SPECIAAL VOOR JOU