Be proud in Your skin

Steun samen met NIVEA de LHBTI+ -gemeenschap en #BeProudInYourOwnSkin!

NIVEA is er voor iedereen
Door ruimte te maken en open te staan voor elkaar, creëren we een betere wereld voor iedereen. Ongeacht iemands afkomst,
huidskleur, seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. Wij geloven dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en het is onze
missie om te helpen dat iedereen goed in hun vel zit.

Ons doel

BE PROUD IN YOUR SKIN

Een wereld waarin mensen trots en met zelfvertrouwen in het leven staan – wij vinden dat dat de norm moet zijn. Meer acceptatie, meer diversiteit, meer liefde, meer kunnen laten zien wie je écht bent.
Dat doen we graag met elkaar. Door samen bewuster ruimte te maken, naar elkaar te luisteren en elkaar aan te moedigen, onze blik te verruimen en over vooroordelen heen te stappen, komen we elke dag een stapje
dichterbij dit doel. Daar werken we bij NIVEA hard aan.

Ons initiatief

NIVEA ❤️ COC Nederland

Wij vinden het belangrijk dat mensen trots en met zelfvertrouwen in het leven staan. Daarom werkt Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, samen met ’s werelds oudste LHBTI+ belangenorganisatie COC Nederland en doneert voor het tweede jaar op rij, net als in 2021, €15.000. De samenwerking is gericht op het educatieprogramma van het COC. Jongeren, ouders en leerkrachten krijgen hiermee handvatten om bewustwording rondom diversiteit en inclusie te vergroten en de acceptatie van LHBTI+ personen op school te verbeteren. Om de boodschap van diversiteit en inclusiviteit zo breed mogelijk uit te dragen is daarnaast het iconische blauwe NIVEA Creme blik tijdens Pride Amsterdam exclusief verkrijgbaar met de regenboogvlag.

De donatie van Beiersdorf komt ten goede aan Paarse Vrijdag, dit jaar op 9 december. In aanloop naar en op Paarse Vrijdag, het grootste schoolmoment ter bevordering van diversiteit, besteden Beiersdorf en COC dit jaar extra aandacht aan het lezen van boeken over diversiteit. Bijvoorbeeld via het platform Queerboeken.nl, een initiatief van COC Nederland en de Leescoalitie. Dit is een online verzamelplaats voor boeken over diversiteit en inclusie met boekentips voor middelbare scholieren. Dankzij de donatie van Beiersdorf kan COC dit jaar de website verbreden en ook geschikt maken voor de basisschoolleeftijd. Met alle boekentips op één plek, wordt het nog makkelijker voor zowel leerkrachten als ouders om geschikte boeken te vinden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Freek Janssens, projectleider Jongeren & Onderwijs bij COC Nederland: “Wie leest, kijkt met andermans ogen en verplaatst zich haast ongemerkt in personages met bijvoorbeeld een andere sociale klasse, herkomst of seksuele voorkeur. Hiermee leer je verschillen kennen, maar ook overeenkomsten. Of misschien herken je juist veel van jezelf in een personage, waardoor je jezelf beter begrijpt en je minder alleen voelt. We zijn blij dat we met de bijdrage van Beiersdorf basisschoolleerlingen kunnen aanmoedigen wat vaker een boek te lezen over iemand die anders, of misschien wel net zoals jij, is.”

Wil jij zelf ook in actie komen voor meer inclusiviteit en diversiteit in de samenleving en op scholen? Steun dan COC Nederland!

 

  NIVEA PRIDE

 

BE YOU @Beiersdorf

Het begint bij ons

Tijdens Pride, maar ook gedurende de rest van het jaar, staan we bij NIVEA stil bij de mijlpalen, de rechten én het belang van support voor de LHBTI+-gemeenschap. En we zetten ons als organisatie actief in om te blijven leren en groeien op het vlak van diversiteit & inclusiviteit. We vertellen je daarom graag over BE YOU @Beiersdorf, het interne netwerk van ons moederbedrijf Beiersdorf dat volledig gericht is op diversiteit en inclusiviteit.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen op de werkvloer zich
geaccepteerd voelt. Het doel van BE YOU is dan ook om een
inclusieve, veilige en gelijkwaardige omgeving te creëren voor iedereen bij Beiersdorf, ongeacht je seksuele oriëntatie, genderidentiteit
of -expressie, of genderkenmerken. Dit doen we op verschillende manieren;
bijvoorbeeld met (online) trainingen, interne LHBTI+-events zoals een Pride Week en Pride Talks, maar ook het integreren van
LHBTI+-inclusie in ons dagelijkse werk én in het dagelijks leven.
Het hele jaar door. Iedereen is welkom bij BE YOU en wij blijven ons samen inzetten om te leren, te groeien en het verschil te maken. Het hele jaar door.

Vertegenwoordiging is essentieel, en daarom vinden wij het
belangrijk om onze eigen LHBTI+-medewerkers een hart onder de riem te steken. De gezichten die je in onze campagne ziet zijn dan ook geen acteurs, maar allemaal leden van BE YOU @ Beiersdorf. 
Zie je ze stralen? Daar zijn we heel trots op!

Doe mee

Praat mee met #BeProudInYourSkin

Instagram

Show your pride met NIVEA op Instagram

Be bold, be proud! Deel met ons wat Pride voor jou betekent en
waarom jij trots bent op jezelf.

Gebruik #BeProudInYourSkin en doe mee!

PRODUCTEN

Ontdek onze producten