Zonnemelk

Zonnemelk van NIVEA

Verzorging en bescherming in één: met de juiste zonnemelk

De zon is goed voor onze gezondheid: maar onze huid kan ook geïrriteerd raken door de blootstelling. Dit kan roodheid en snelle huidveroudering tot gevolg hebben. NIVEA Sun producten voorkomen dit. NIVEA Sun is er voor baby's, kinderen en volwassenen. 

Hoe vind ik de juiste zonnemelk?

Welke zonnemelk het meest geschikt is voor jou en je kinderen is afhankelijk van je huidtype, je leeftijd en de intensiteit van de zon. Sommige producten bieden waterproof bescherming, andere producten zijn speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige huid daarnaast bestaan er ook crèmes die ontwikkeld zijn voor kinderen vanaf 1 jaar.

Huidtypes: welke zonnemelk past bij mij?

In Europa komen huidtypes 1 tot 4 het meeste voor. Niveau 1 komt overeen met een erg lichte en bijzonder gevoelige huid. Huidtype 1 staat ook wel bekend als het Keltisch type. Op hun beurt zijn mensen met huidtype 4 aanzienlijk beter bestand tegen de straling van de zon. Dit Zuidelijke type met een bruinere huid heeft een betere natuurlijke basisbescherming. Toch is ook voor dit huidtype zonnemelk van essentieel belang voor langere blootstelling aan de zon.

Lees hier meer over de verschillende huidtypes en de juiste zonbeschermingsproducten.


Zonnemelk voor de bijzonder gevoelige huid

De tere huid van kinderen en baby's heeft behoefte aan speciale verzorging. Verzorgende Zonnemelk Baby met dexpanthenol is extra waterproof en voorkomt uitdroging van het lichaam en gezicht. Lees hier meer over de verzorging van de tere babyhuid.

Zonnemelk

Tip: als je niet weet welk huidtype je hebt, kan een dermatoloog je helpen. Vooral als je van plan bent naar warmere landen te reizen, is het verstandig om je huid te testen voordat je gaat.

Goed om te weten: tips over de juiste zonbescherming

Kan ik de zonbeschermingsperiode verlengen door een extra laag zonnecrème aan te brengen?

Het beschermende effect kan niet worden verlengd. Wanneer je een SPF hebt gekozen, bepaalt deze samen met je eigen natuurlijke beschermingstijd hoe lang je in de zon kunt blijven zonder je huid te beschadigen. Regelmatig opnieuw insmeren (na het afdrogen, zwemmen enz.) helpt om het gewenste beschermingsniveau te behouden.

Wat is de bewaartijd van zonbeschermingsproducten zoals zonnemelk?

Ongeopende producten hebben een houdbaarheid van minstens 30 maanden. Je kunt zelf controleren hoe lang een geopend product houdbaar is, dit staat op de achterkant van de productverpakking. Daar vind je een pictogram in de vorm van een geopende pot met een cijfer. Het cijfer geeft de houdbaarheid in maanden weer wanneer het product eenmaal geopend werd. Dit is doorgaans 12 maanden.

Hoe breng ik het product het beste aan?

NIVEA Protect & Hydrate Hydraterende Zonnemelk trekt snel in en biedt onmiddellijke bescherming. Alle delen van lichaam en gezicht die aan de zon blootgesteld worden, moeten ingesmeerd worden met zonnemelk. De juiste hoeveelheid bedraagt 30 tot 40 milliliter voor de volledige dekking van het lichaam van een volwassene. Belangrijk: smeer het product ook op de meest blootgestelde delen van je lichaam, zoals de neus, schouders, oren, borst en hoofd. Deze moeten goed worden ingesmeerd met zonnelotion met de hoogst mogelijke SPF. We adviseren ook om je elke twee uur opnieuw in te smeren – vooral na het zwemmen en afdrogen. Goed om te weten: het opnieuw insmeren met lotion behoudt, maar verlengt of verhoogt de bescherming niet.

Zonnen

Wat betekent onmiddellijke bescherming?

Na het aanbrengen bieden alle NIVEA SUN-producten onmiddellijk bescherming tegen verbranden en vroegtijdige huidveroudering. ‘Onmiddellijke bescherming’ betekent dat de aangegeven UVA- en UVB-bescherming direct na het aanbrengen gegarandeerd is. Er is daardoor geen inwerktijd nodig, de bescherming werkt direct. Na het insmeren met zonnemelk kun je dan ook direct van de zon genieten. Maar zorg er wel voor dat je het product aanbrengt voordat je naar buiten gaat, omdat je op weg naar het strand aan een grote hoeveelheid UV-stralen wordt blootgesteld.

Zonnemelk of zonnebrandolie?

Of je kiest voor zonnemelk of zonnebrandolie hangt af van je huidtype. Protect & Hydrate Hydraterende Zonnespray stimuleert een goudbruine, langdurige teint. Deze olie wordt echter niet aanbevolen voor huidtypes 1 en 2 vanwege de beperkte beschermingsfactor. NIVEA zonbescherming heeft een substantieel voordeel: het is verkrijgbaar in alle beschermingsfactoren, van 6 tot 50+. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten biedt NIVEA Protect & Hydrate Hydraterende Zonnemelk uitstekende huidverzorging terwijl de huid zacht en soepel aanvoelt.

Bescherming en verzorging

NIVEA Moisturising Sun Lotion beschermt je huid niet enkel op de korte termijn, maar biedt ook langdurige verzorging voor het grootste orgaan van ons lichaam. Hoogwaardige ingrediënten zorgen ervoor dat je natuurlijke opperste huidlaag zacht en soepel blijft. De zeer effectieve UVA-/UVB-bescherming garandeert een onmiddellijke en langdurige bescherming tegen verbranden en vroegtijdige huidveroudering.