Tips

NIVEA legt enkele mythes over deodorants uit. Welke zijn waar?

  • Als je een koude douche neemt, ga je niet transpireren. Dat klopt alleen op korte termijn. Een koude douche verkoelt het lichaam wel, maar even later brengt het lichaam de temperatuur opnieuw in balans.
  • Als je een deodorant gebruikt op een net geschoren huid, loop je het risico op scheerbrand. Fout: scheerbrand wordt niet veroorzaakt door deodorant, maar omdat de gevoelige huid geïrriteerd raakt tijdens het scheren. Gebruik een scheerschuim of scheergel om je huid te beschermen. Daarna zou je een alcoholvrije deodorant moeten gebruiken, zoals de NIVEA Pure & Natural Spray. Vermijd hoe dan ook anti-transpirant vlak nadat je je hebt geschoren.
  • Een andere fabel: deodorants en anti-transpirant verstoppen de poriën. Aluminiumvrije deodorants werken in feite op het huidoppervlak en neutraliseren daarbij geurtjes veroorzaakt door bacteriën. Maar de bestanddelen in anti-transpirant vernauwen de poriën tijdelijk om het transpireren te verminderen. Hierdoor krijg je een fris gevoel en het heeft helemaal geen negatieve invloed op je huid. Deze kan dus vrij blijven ademen.