Huidaandoeningen & -problemen: de schade herstellen

Wat echt helpt voor het herstel van huidschade

Hoe je jouw huid kunt helpen
Zelfs de kleinste verzorgings-of stylingfouten zijn is vaak terug te zien in onze huid en ons haar. NIVEA laat je zien hoe je het gebruik van schadelijke huidverzorging kunt voorkomen en hoe je de aangerichte schade makkelijk kunt herstellen.

Verkeerde verzorging...

Heb jij ooit je haar in model gebracht terwijl het nog nat was? Is je laatste pedicurebehandeling al weer een tijdje geleden? Heb jij je huid iets te veel verzorging gegeven? Schadelijke verzorging, we kennen het allemaal. Met deze verzorgingstips van NIVEA voorkom je dit niet alleen, je herstelt de schade ook nog.

Let op je mobiele telefoon!

In je zak, op tafel. We leggen onze smartphone overal neer. Hierdoor komen er bacteriën op het scherm die vervolgens eenvoudig op je wang of oor terecht kunnen komen waardoor er irritaties of pukkeltjes kunnen ontstaan.

Voorkom huidproblemen: tips voor een mooie huid

  • Is meer altijd beter? Niet altijd! Regelmatige verzorging is zeker belangrijk, maar te veel kan de huid beschadigen. Volle crèmes op een vette huid kunnen bijvoorbeeld pukkeltjes veroorzaken en een droge huid krijgt snel rimpels. En als je steeds nieuwe producten uitprobeert, doe jij je gevoelige huid geen plezier: de huid raakt geïrriteerd en wordt sneller schraal als gevolg van de overvloed aan actieve bestanddelen. Zorg er daarom voor dat je producten gebruikt die bij jouw huidtype passen. Lees hier meer over welk huidtype je echt hebt. 
  • Vrienden zijn er om elkaar te helpen, toch? Ja, maar niet met make-up! Op kwasten, sponzen en zelfs de randjes van tubes kunnen zich bacteriën verzamelen die tot infecties en pukkeltje kunnen leiden. 
  • Wil je spontaan van de zon genieten? Zelfs maar kort zonnen zonder bescherming kan al schade veroorzaken met een snellere huidveroudering tot gevolg. Je kunt het beste's morgens een vochtinbrengende dagcrème met zonnefactor aanbrengen, zoals Cellular Anti-Age Dagcreme – en niet alleen in de zomer. 
  • We kennen allemaal de regels: nooit mee-eters en pukkeltjes uitknijpen met vieze vingers! Hierdoor kunnen er bacteriën in de poriën komen waardoor deze besmet kunnen raken en er in het ergste geval littekens achter kunnen blijven. Onze tip: maak een probleemhuid bij voorkeur schoon na het douchen want dan staan de poriën open. Wikkel hiervoor een tissue om je vingers en desinfecteer de huid na afloop. Belangrijk: knijp nooit ontstoken pukkeltjes uit! Lees meer over probleemhuid en de beste verzorging daarvan.

Noodprogramma voor huid en haar

Niet alleen de gevoelige gezichtshuid reageert direct op een verkeerde verzorging. Er zijn ook andere dingen waar je absoluut op moet letten als het gaat om haar en huid verzorging.

Onze helpende handjes

Onze tips, speciaal voor jou