Ontharen benen en lichaam

Ontharen? De beste ontharingsmethodes & tips voor jou

De zachtste trucjes en de effectiefste methodes.
Welke manier van ontharen past bij jou? Er zijn veel mogelijkheden om je lichaam te ontdoen van overtollig haar. Sommige zijn zacht, sommige snel, sommige zorgvuldiger en bij andere blijven haartjes langer weg. We helpen je de beste methode om te ontharen voor jou te vinden – speciaal voor jouw.

Zeg haar en stoppels vaarwel

Welke ontharingsmethode past het beste bij jou?

 • Als je op zoek bent naar een langdurige, pijnloze maar zorgvuldige methode om te ontharen, kun je kiezen voor ouderwets nat scheren. Maar de haartjes die met een scheermes bij het oppervlak van de huid zijn verwijderd, groeien binnen 1-3 dagen weer terug. 
 • Voor degenen die dromen van wekenlang gladde benen, niet bang zijn voor een beetje pijn en geen gevoelige huid hebben, is een elektrisch epileerapparaat de juiste keus. 
 • Voor een goedkope manier om 1-2 maanden lang een gladde huid te hebben, raden wij harsontharing of waxen aan. Warme en koude waxpakketten zijn zeer geschikt voor thuisgebruik.
 • Wil je snel gladde benen en oksels, maar ben je bang jezelf te snijden met het scheermes? Probeer dan een ontharingscrème.
 • Wil je permanent van je lichaamsbeharing af? Dan kun je een laserbehandeling overwegen.
   

Snel en eenvoudig: nog meer ontharingsmethodes

 • Ontharingscrème en -gel werken met ingrediënten die keratine oplossen zodat het haartje snel en volledig oplost zonder pijn. 
 • Breng om het haar te verwijderen de crème aan op delen van het lichaam die je wilt behandelen en laat het ongeveer 10 minuten zitten. Daarna kan de crème en het haar eenvoudig verwijderd worden met een spatel. Het haar groeit na ongeveer 5-7 dagen terug, maar wel zachter dan daarvoor.
 • Let op als je een gevoelige huid hebt, als je wondjes hebt of verbrand bent! Onze tip: test eerst op een onopvallend stukje, zoals onder je arm, of je huid er tegen kan. 
 • Ongeveer 7% van de vrouwen geeft de voorkeur aan een elektrisch scheerapparaat om ongewenste haartjes te verwijderen. De scheerkop glijdt zacht over de huid en scheert het haar precies bij het oppervlak van de huid weg. Dit is eenvoudig en snel, maar moet al na 2-3 dagen herhaald worden.
 • Als je het lichaamshaar permanent wilt verwijderen, kun je een laserbehandeling overwegen. Hierbij worden lichtimpulsen gegeven die diep in de huid doordringen, en de haarwortel verwarmen en vernietigen. De huid en het weefsel raken niet beschadigd door de behandeling. Maar dit soort behandelingen mag alleen worden uitgevoerd door een ervaren professional of dermatoloog.

Maar wees voorzichtig en onthoud:

Iedere ontharingsmethode vormt een extra belasting voor de huid. Daarom is het nog belangrijker om je huid goed op het ontharen voor te bereiden en om na afloop met liefde te behandelen.

Kleine ontharingstips

 • Veelvuldig ontharen zorgt voor extra belasting van de huid en verwijderd vocht en vet. 
 • Het is belangrijk om een goede laag crème op de huid aan te brengen na het ontharen. Onze tip: kies een bodylotion met kalmerende ingrediënten als kamille of panthenol – zoals Sensitive Body Lotion of Repair & Care Body Lotion
 • De huid van de oksels is extra gevoelig en droogt snel uit of raakt snel geïrriteerd. Een deodorant kan na het ontharen helpen: Double Effect Anti-Transpirant Spray met avocado-extracten kan irritatie van de huid voorkomen.
 • Ingegroeide haartjes zijn vervelend maar een veelvoorkomend gevolg van ontharen. Regelmatig scrubben voorkomt dat dode huidcellen de haarschacht verstoppen waardoor er een nieuw haartje kan groeien. Onze tip: Creme Peeling zorgt ervoor dat de huid mooi glad wordt ook als je nog onder de douche staat.
 

Milde verzorging na het ontharen

Onze tips, speciaal voor jou