Opsteekkapsels voor lang, halflang en kort haar

Opsteekkapsels: zo eenvoudig en zo mooi

Tips, trucs en instructies

Met opsteekkapsels zit je altijd goed. Je haar ziet er niet alleen fantastisch uit, het effect is vaak ook de perfecte aanvulling op een elegante outfit. Geweldige looks zijn niet moeilijk om na te maken – laat je door ons inspireren.

Opsteekkapsels: exclusieve looks met een lange traditie

Opsteekkapsels zijn de finishing touch voor een glamourlook. Laat je creativiteit de vrije loop – met een beetje moeite zul je absoluut opvallen.

Verfijnd en elegant - Overal en altijd

En niet zonder reden: lang geleden, in het oude Egypte, werd opgestoken haar beschouwd als het toppunt van vrouwelijkheid en elegantie. Toen al wisten vrouwen hoe ze precies hoe ze aandacht moesten trekken. En ook nu zijn we nog steeds gefascineerd door deze fantastische, exclusieve kunstwerkjes. Er komen nog steeds nieuwe creaties bij, vooral voor speciale gelegenheden:opgestoken haren zijn nog steeds zeer populair op bruiloften.  

Zowel de bruid als haar kapper steken maar al te graag veel tijd in het creëren van deze look. Opsteekkapsels zijn geschikt voor haar dat langer is dan kinlengte. Ze zijn ongelooflijk praktisch, omdat er niet steeds lokken in je gezicht kunnen vallen. Gelukkig zijn onze voorbeelden eenvoudig thuis voor de spiegel na te maken. Succes verzekerd!

Opsteekkapsels zijn tijdloos en veelzijdig: elegant en verfijnd of speels en romantisch.

Opsteekkapsels zijn tijdloos en veelzijdig: elegant en verfijnd of speels en romantisch.

Favoriete looks om te kopiëren

Met een beetje ervaring kun je zelfs ingewikkelde stijlen thuis namaken. Met onze tips en instructies maak je in een mum van tijd de prachtigste opsteekkapsels.

Chique chignon: instructies voor deze haarstijl

Losse knot bovenop: instructies voor deze haarstijl

Welk opsteekkapsel past bij mijn de vorm van mijn gezicht?

Als je een langer gezicht hebt, is het beter om extra hoge opsteekkapsels te vermijden. De stijl van Amy Winehouse is dans niet de beste keus voor je. Een opsteekkapsels met volume aan de zijkanten is meer geschikt. Als je een rond gezicht hebt, vermijd je best stijlen waarbij het haar strak achterover gekamd moet worden. Zet je haar in dat geval bij voorkeur losjes vast en laat voor een vriendelijkere uitstraling een paar lokken over je gezicht vallen. Als je een hoekig gezicht hebt, vermijd dan lage knotjes. Hoekige gezichten worden zachter als je voor een opsteekkapsel kiest met volume aan de achterkant van je hoofd.


Tips en trucs voor het perfecte opsteekkapsel

  • Zorg voor voldoende stabiliteit! Opsteekkapsels werken het beste als je je haar niet eerst wast. Ze zijn ideaal voor de dag na het wassen. Masseer een beetje mousse door je haar, zoals NIVEA Diamond Volume Styling Mousse en verdeel wat haarlak over je haar om het makkelijker in model te brengen. 
  • Als je haar niet voldoende volume heeft voor de door jou gewenste, haarstijl, zet dan eerst grote, voorverwarmde krulspelden in je haar. Dit creëert direct meer volume en maakt het haar makkelijker te stylen. 
  • Door een paar lokken vrij te laten, ziet het opsteekkapsel er minder streng uit en verkrijg je zachtere lijnen in je gezicht.