Huidverzorging in de zomer

Prachtige huid in de zomer

Geniet van het zonnige weer

Zomer is voor velen onder ons de mooiste tijd van het jaar. Maar de hoge temperaturen en de zon zijn een echte uitdaging voor onze huid. Lees hier meer over de juiste verzorging en bescherming van je huid.

Zomer, zon, zonnebrandcrème

Voor veel vrouwen vormt een licht getint uiterlijk een essentieel onderdeel van de zomer. Om er voor te zorgen dat je huid niet beschadigd raakt, heeft deze aandacht en zorg nodig. Zonbescherming met veel hydratatie en verkoeling zijn vooral erg belangrijk.

Neem altijd wat zonnebrandcrème mee!

Zonnebrandcrème

Het effect van de zon is in de zomer nog groter, dus smeer je altijd ruim voldoende in met zonbescherming. Vergeet niet dat schadelijke uv-stralen zelfs als het bewolkt is je huid kunnen bereiken. Lees hier meer over de juiste zonbescherming.

Zo hou je je huid stralend mooi in de zomer

  • Bescherm je huid tegen de zon: uv-stralen zorgen voor veel spanning op je huid. Daarom zou je je gezicht en lichaam altijd moeten insmeren met zonnebrandcrème. Lees hier meer over het kiezen van de juiste zonbescherming.
  • Geef je huid hydratatie: door de warmte verliest je huid in de zomer vocht. Moisturising After Sun Lotion van NIVEA verzacht je huid en vult de vochtgehalten aan. 
  • Drink voldoende: in de zomer zou je altijd een waterflesje binnen handbereik moeten hebben. Je lichaam verliest veel vocht door het vele transpireren. Je hebt twee tot drie liter water per dag nodig in de zomer om je huid te kunnen voorzien van voldoende vocht.
  • Neem de tijd voor verkoeling! Veel mensen springen in de zomer graag onder een ijskoude douche om af te koelen. Maar deze plotselinge schok betekent dat er onvoldoende warmte je lichaam na het douchen verlaat en dat je snel weer gaat transpireren. Neem daarom een lauwwarme douche, om ervoor te zorgen dat je langer koel blijft.

Zet het in de koelkast – dé manier om je huidverzorgingsproducten in de zomer te bewaren

Onze crèmes en lotions verhuizen in de zomer. Bewaar je potjes en flesjes in de koelkast. Dit heeft een positief neveneffect: elke keer dat je ze gebruikt, krijg je een extra dosis verfrissing en verkoel je je huid. Deze koelkasttruc is ook geschikt voor je nachtkleding, inlegzooltjes en pumps. Je kunt nog meer goede zomerboosters vinden in de koelkast: vitaminen. Eet op warme dagen veel vers fruit zoals meloen of ananas. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt gezegd dat deze etenswaren het lichaam van binnenuit afkoelen. Hun hoog watergehalte zorgt er ook voor dat de huid wordt gevoed met vocht.

Eindeloze zomer

Zonnebaden

Bescherming en een langdurige teint: NIVEA SUN Protect & Bronze sun protection - producten bevatten zoethoutwortelextract dat de eigen melanineproductie van de huid activeert.
Lees hier tips om langer natuurlijk bruin te blijven.

Energie voor de zomer!

Haal het meeste uit de zomer! Een snel fitnessprogramma geeft je niet alleen energie, maar ook een prachtige, stevige huid en een stralend uiterlijk. Geeft de warmte je een uitputtingsgevoel? Wij laten je zien hoe je fit kunt blijven ondanks recordtemperaturen.