Droge huid in de winter

Een droge huid heeft hulp nodig, vooral in de winter

Verzorg je droge huid en maak haar weer glad.
De natuurlijke beschermende barrière van onze huid wordt aangetast door wind, kou en verwarmde lucht. Ze droogt uit, gaat strak aanvoelen en schilferen. Volle voedende crèmes versterken de beschermende vetlaag van de huid en voorkomen dat ze gaat uitdrogen.

Waarom we een droge huid krijgen

Een droge huid – wat is de oorzaak?

Een gezonde huid zit vol vitaliteit en elasticiteit. Toch kan de vochtbalans van jouw huid tijdens de winter verstoord raken. Wanneer het koud is, produceren de talgklieren minder talg en zonder deze beschermende vetlaag is het moeilijker om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Bovendien gaan de bloedvaten onder de huid samentrekken, wat leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof.
Hierdoor voelt de huid strak en schilferig aan en zal ze rood worden. Dit treft vooral de dunne plekken van de huid zonder onderhuids (vet-)weefsel en talgklieren zoals schenen, ellenbogen en knieën.

Hydraterende rituelen – hoe maak je een droge huid weer mooi

Onze tips om een droge huid tegen te gaan

Een gezonde huid begint met gezonde voeding– verzorg je huid van binnenuit

  • Je moet minstens twee liter water per dag drinken, omdat een tekort aan vocht de huid kan uitdrogen. 
    Doe de test als je twijfelt: Knijp met je duim en wijsvinger in je hand. Als jouw huid, wanneer je loslaat, langzaam terugkeert naar de oorspronkelijke positie, dan krijgt ze niet genoeg vocht.
  • Eet noten! Ze zijn een fantastische bron van energie en bevatten tal van gezonde vetten, mineralen en vitamines.
  • Vette zoutwatervissen en gedroogde abrikozen bevatten veel calcium en zijn anti-aging hulpmiddelen.
  • Wortel- en tomatensapjes zitten boordevol gezonde vitamines die, met toevoeging van een klein beetje lijnzaadolie, zeer goed worden geabsorbeerd door het lichaam.
  • Een evenwichtige en gezonde voeding bevordert de gezondheid en sterkt het belangrijkste orgaan van je lichaam: de huid.
  • Lees hier meer over innerlijke schoonheid.

Rijke verzorging voor een droge huid

Onze aanbevelingen, speciaal voor jou