Droge huid in de winter

Een droge huid heeft hulp nodig, vooral in de winter

Verzorg je droge huid en laat haar weer glad aanvoelen.

De natuurlijke beschermende barrière van onze huid wordt aangetast door wind, kou en verwarmde lucht. Ze droogt uit, gaat strak aanvoelen en schilferen. Volle voedende crèmes versterken de beschermende vetlaag van de huid en voorkomen dat ze gaat uitdrogen.

Waarom we een droge huid krijgen

Eerste hulp in de winter – hoe bescherm je je droge huid?

Verwen je huid met Verzorgende Body Milk, bijvoorbeeld.  Met zijn combinatie van zorgvuldig geselecteerde mineralen, voedende amandelolie en vitamine E ondersteunt deze bodymilk de beschermende functie van de huid en voedt hij haar effectief en langdurig.

Een droge huid – wat is de oorzaak?

Een gezonde huid zit vol energie en veerkracht. Toch kan de vochtbalans van jouw huid tijdens de winter verstoord raken. Wanneer het koud is, produceren de talgklieren minder talg en zonder deze beschermende vetlaag is het moeilijker om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Bovendien gaan de bloedvaten onder de huid samentrekken, wat leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof.
Hierdoor voelt de huid strak en schilferig aan en zal ze rood worden. Dit treft vooral de dunne plekken van de huid zonder onderhuids (vet-)weefsel en talgklieren zoals schenen, ellenbogen en knieën.

Hydraterende rituelen – hoe maak je een droge huid weer mooi

Onze tips om een droge huid tegen te gaan

 • Gebruik geen irriterende wasgels of zwaar schuimende make-upverwijderingsproducten op een droge huid. Deze halen het extra vocht uit de huid en tasten de natuurlijke beschermlaag aan. Je kunt beter een hydraterende douchegel gebruiken, die de huid zacht en soepel maakt tijdens het douchen.
 • Kies ook altijd volle crèmes, bodylotions en producten met ureum, hydra IQ en dexpanthenol voor je dagelijkse verzorgingsroutine, zoals NIVEA Repair & Care SOS Body Lotion. Deze voeden de huid intensief en voorkomen dat ze strak gaat aanvoelen en vocht verliest. 
 • Repair & Care Body Lotion beschermt de huid ook tegen uitdrogen. Deze rijke formule met organische argan- en jojoba-olie ondersteunt de natuurlijke balans van de huid. 
 • Repair & Care Body Lotionof Body Crème.
 • Heb je vaak last van een zeer droge huid? Lees hier meer over de oorzaken van een droge huid en hoe je deze kunt verzorgen.

Een gezonde huid begint met gezonde voeding– verzorg je huid van binnenuit

 • Drink minstens twee liter water per dag, omdat een tekort aan vocht de huid kan uitdrogen. 
  Doe de test als je twijfelt: Knijp met je duim en wijsvinger in je hand. Als jouw huid, wanneer je loslaat, langzaam terugkeert naar de oorspronkelijke positie, dan krijgt ze niet genoeg vocht.
 • Eet noten! Ze zijn een fantastische bron van energie en bevatten tal van gezonde vetten, mineralen en vitamines.
 • Vette zoutwatervissen en gedroogde abrikozen bevatten veel calcium en zijn anti-aging hulpmiddelen.
 • Wortel- en tomatensapjes zitten boordevol gezonde vitamines die, met toevoeging van een klein beetje lijnzaadolie, zeer goed worden geabsorbeerd door het lichaam.
 • Een evenwichtige en gezonde voeding bevordert de gezondheid en versterkt het belangrijkste orgaan van je lichaam: de huid.
 • Lees hier meer over innerlijke schoonheid.