Droge hoofdhuid met schilfers

Wat kun je doen tegen een droge en jeukende hoofdhuid?

Tips voor mooi haar en een hoofdhuid die goed aanvoelt
Als je hoofd strak en geïrriteerd aanvoelt, is de hoofdhuid misschien te droog. Door kou en droge lucht zal dat voornamelijk in de winter het geval zijn. Maar met de tips van NIVEA kun je de balans van je hoofdhuid weer herstellen.

Wat is de oorzaak van een droge hoofdhuid?

De complexiteit van onze hoofdhuid

In de diepere lagen van onze hoofdhuid worden constant nieuwe cellen gevormd. Een gezonde hoofdhuid en een goede circulatie scheppen de beste voorwaarden voor mooi haar.

Net als de rest van onze huid bestaat onze hoofdhuid ook uit verschillende lagen: In de diepere lagen worden nieuwe cellen aangemaakt, terwijl aan het oppervlak de oude cellen worden afgestoten.

Bepaalde triggers kunnen dit systeem verstoren – dat veroorzaakt jeuk, een droog en strak gevoel en de vorming van roos. Andere invloeden zoals te veel zon, zout water of chloorwater onttrekken vocht aan de hoofdhuid waardoor er roos en schilfers kunnen ontstaan. Onevenwichtige voeding, te veel stress en te vaak douchen, kunnen de hoofdhuid ook uitdrogen.

Een droge hoofdhuid kan ook erfelijk zijn. Maar wanneer de jeuk ondraaglijk wordt, dien je contact op te nemen met een arts – de oorzaak kan een schimmelinfectie, luis of mijt zijn. Maar maak je geen zorgen. Dit soort dingen kunnen tegenwoordig snel en gemakkelijk worden behandeld.

Checklist: hoe kun je een droge hoofdhuid en roos voorkomen?

  • Vermijd te warm douchen - hierdoor verliest de hoofdhuid natuurlijke oliën en vocht.
  • Wind, kou en droge lucht door de verwarming kunnen de hoofdhuid ook beschadigen.
  • Als je hoofdhuid veel roos aanmaakt, probeer dan eens een milde anti-roos shampoo zoals Anti-Roos Power Shampoo. Behandel een droge hoofdhuid met een milde shampoo zoals Hydro Care Shampoo, omdat een anti-roos shampoo in dit geval de natuurlijke balans van de hoofdhuid zou kunnen verstoren.
  • Zelfs een gezonde hoofdhuid kan beschadigd raken door veelvuldig gebruik van een föhn. Probeer deze dus af en toe eens te laten liggen en je haar aan de lucht te laten drogen.
  • Was je haar een paar dagen niet om een droge hoofdhuid te kalmeren en de talgproductie te stimuleren. Als je last hebt van veel roos is het belangrijk dat je je haar elke dag wast, zodat de shampoo beter kan inwerken op de hoofdhuid.

De juiste balans: een gezonde en gevoede hoofdhuid

Als de natuurlijke balans van de hoofdhuid is verstoord, moet je haar voorzichtig worden gewassen en gevoed zodat de balans kan worden hersteld.

Hydro Care Shampoo met aloë vera en waterlelie-extract hydrateert het haar intensief zonder het zwaar te maken.

Natuurlijke verzorging voor je droge hoofdhuid

Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera hydrateren en vitaliseren een droge hoofdhuid - zodat je je snel weer prettig voelt.

Shampoos voor een gezonde hoofdhuid

Onze tips, speciaal voor jou